.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Απογειώθηκαν κατά 56% τα κέρδη της Aegean Marine μετά την... αποχώρηση Μελισσανίδη από τη μετοχική της σύνθεση και τη θέση του επικεφαλής εταιρικής ανάπτυξης

Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το mononews.gr:

Αυξημένα κέρδη και πωλήσεις για την Aegean Marine στο γ’ τρίμηνο

By Ιάσων Στατήρης

Κέρδη αυξημένα κατά 56% εμφάνισε στο τρίτο τρίμηνο του 2016 η Aegean Marine Petroleum Network, όπως δείχνουν τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η εταιρεία, τα πρώτα μετά τις μεγάλες ανακατατάξεις του περασμένου Σεπτεμβρίου (πώληση των μετοχών του και αποχώρηση του ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη Μελισσανίδη από τη θέση του επικεφαλής εταιρικής ανάπτυξης, βασικός μέτοχος πλέον ο εφοπλιστής Πήτερ Γεωργιόπουλος).


Ειδικότερα, η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη Aegean Marine εμφάνισε στο 3ο τρίμηνο του 2016 καθαρά έσοδα ύψους 10,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 36 σεντς του δολαρίου, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, που τοποθετούνταν στα 33 σεντς.

Αυξημένα ήταν και τα συνολικά έσοδα της εταιρείας κατά 5%, ως αποτέλεσμα την αύξησης στην τιμή του πετρελαίου που σημειώθηκε κατά το τρίτο τρίμηνο του 2016, όπως και οι πωλήσεις της εταιρείας, που έφτασαν τους 4,26 εκατομμύρια μετρικούς τόνους, καταγράφοντας αύξηση σχεδόν 26% σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, η Aegean Marine προχώρησε κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου στην πώληση δύο ακόμα μη απαραίτητων πλοίων, εξασφαλίζοντας μείωση των λειτουργικών εξόδων της κατά 3 και πλέον εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση.

«Παρουσιάσαμε ακόμα ένα τρίμηνο με συμπαγή αποτελέσματα, ενάντια στην αρνητική επίδραση της επιβράδυνσης στον τομέα των container και της ρευστότητας στις αγορές βασικών προϊόντων. Παρά αυτές τις αρνητικές εξελίξεις, συνεχίζουμε να επιτυγχάνουμε κερδοφορία και ισχυρούς όγκους με το τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο πώλησης πάνω από 4 εκατομμυρίων μετρικών τόνων καυσίμων», δήλωσε ο πρόεδρος της Aegean Marine, Νικόλας Ταβλάριος, υπογραμμίζοντας: «Είμαστε περήφανοι για αυτό που έχουμε δημιουργήσει και για τη δυνατότητά μας να εξυπηρετούμε περισσότερους πελάτες με το παγκόσμιο αποτύπωμά μας ως ηγέτες στην παροχή και την εμπορία ναυτιλιακών καυσίμων».

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Γιαννιώτης, οικονομικός επικεφαλής της Aegean Marine, δήλωσε: «Πέρα από τη ισχυρή επιχειρησιακή μας απόδοση, προχωράμε σε ενέργειες για να επεκτείνουμε την αποδοτικότητά μας με τη πώληση πέντε μη απαραίτητων πλοίων φέτος, μεταξύ αυτών και δύο στο τρίτο τρίμηνο, που θα μειώσουν τα λειτουργικά έξοδα κατά 9,5 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε τις αγορές μας και να μετακινούμε τα κεφάλαιά μας σε ευκαιρίες που πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσουν τις μεγαλύτερες αποδόσεις. Κατά τη διάρκεια του τριμήνου ενισχύσαμε τη χρηματοπιστωτική μας ευελιξία με την ανανέωση της πιστωτικής διευκόλυνσής μας του 1 δις δολαρίων με βελτιωμένους όρους».

1 σχόλιο:

  1. πως τα κατέχεις τα ποσοστά....μαθηματικό μυαλό λέμε....χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή