.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Δεν πήγε τελικά ο Π. Μοσκοβισί στο Γέρακα

Ανεπιθύμητος ο επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ναυάγησε τελικά η επίσκεψη του επιτρόπου Οικονομικών της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί στο 7ο Δημοτικό σχολείο Γέρακα, που είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα.
Το κτίριο κατασκευάστηκε με τη Σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα (ΣΔΙΤ). Οι  ανάδοχοι –επενδυτές αναλαμβάνουν, με δαπάνη του Δημοσίoυ, για 25 χρόνια  μετά την παράδοση του σχολείου, την συντήρηση, φύλαξη και εκμετάλλευση των σχολείων.

Το γεγονός αυτό έχει καταγγελθεί από συλλόγους εκπαιδευτικών της περιοχής, οι οποίοι επισημαίνουν παράλληλα τον προκλητικό χαρακτήρα που είχε η προγραμματισμένη εκδήλωση.
«Ο επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε. Πιέρ Μοσκοβισί, φτάνει στην Αθήνα στις 27/11 για διήμερη επίσκεψη. Σκοπός του να εξασφαλίσει ότι θα κλείσει η συμφωνία για τη Β΄ αξιολόγηση που θα φέρει νέα βάρβαρα, αντιλαϊκά μέτρα που θα προστεθούν στα προηγούμενα των 3 μνημονίων που έχουν ψηφίσει όλα τα κόμματα της αστικής διαχείρισης», αναφέρουν μεταξύ άλλων ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Κώστας Σωτηρίου, ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Αλέξανδρος Δελμούζος και η Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής.

 
«Τεράστια πρόκληση για γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, για όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα αποτελεί το γεγονός ότι στο πρόγραμμα της επίσκεψης του η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει συμπεριλάβει και τα εγκαίνια του διδακτηρίου του 7ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα.
Αποτελεί εμπαιγμό ο εκπρόσωπος των δανειστών, το πολιτικό προσωπικό των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και της διακρατικής ιμπεριαλιστικής ένωσής τους να καλείται να εγκαινιάσει ένα σχολείο. Ένα σχολείο που κατασκευάστηκε μέσω Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα (ΣΔΙΤ)», σημειώνουν.

«Αυτοί που έκλεισαν τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ), που κατάργησαν και συγχώνευσαν πάνω από 2.500 σχολεία, αύξησαν τους μαθητές σε 27 και 30 ανά τμήμα, κόβουν χιλιάδες ώρες διδασκαλίας και αφήνουν χιλιάδες κενές θέσεις εκπαιδευτικών. Αυτοί, προηγούμενες και σημερινή κυβέρνηση, που εφαρμόζουν την πολιτική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ στην παιδεία, που καταδικάζουν χιλιάδες μαθητές να κάνουν χρόνια τώρα μάθημα σε κοντέινερ, χωρίς προαύλια και υποδομές δείχνουν ξεκάθαρα πώς αντιμετωπίζουν την Παιδεία και στο θέμα της σχολικής στέγης», προσθέτουν.
Είχαν καλέσει μάλιστα σε συγκέντρωση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων στην οδό Αισώπου, μπροστά στο χώρο του σχολείου, σε ένδειξη δυναμικής αντίδρασης απέναντι σε αυτή την πρόκληση.

Η δημοσιοποίηση της κινητοποίησης που καλούσαν τα σωματεία των εκπαιδευτικών πήρε διαστάσεις στην ευρύτερη περιοχή. Έτσι, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε από την αστυνομία πως ο χώρος «δεν προσφέρεται» από πλευράς ασφάλειας και ακυρώθηκε η επίσκεψη του Πιέρ Μοσκοβισί και η προγραμματισμένη εκδήλωση.

Παρά το κρύο και την κακοκαιρία, δεκάδες εκπαιδευτικοί και γονείς είχαν συγκεντρωθεί το μεσημέρι της Τρίτης 29/11/16 έξω από το σχολείο για να ‘’υποδεχτούν’’ τον εκπρόσωπο της ΕΕ. Το ‘’οικονομικό γεράκι’’ της ΕΕ, δεν στάθηκε δυνατόν να πατήσει το πόδι του στον Γέρακα.

Τι μεσολάβησε όμως ανάμεσα στην αναγγελία της επίσκεψης Μοσκοβισί στο Γέρακα και τη γνωμάτευση περί «μη ασφαλούς» περιοχής; Η κοινή ανακοίνωση των συλλόγων των εκπαιδευτικών και το κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Καθώς η συνήθης πρακτική προβλέπει πρώτα τον έλεγχο ασφάλειας και μετά την αναγγελία μιας εκδήλωσης με «υψηλούς προσκεκλημένους», εύλογα προκύπτει το συμπέρασμα: Όταν δεν μπορούν να δημιουργηθούν ‘υγειονομικές ζώνες’ αποστειρωμένες από την κοινωνία, οι μνημονιακές κυβερνήσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ δε ρισκάρουν τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε ανοιχτό κοινωνικό πεδίο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ θα έπρεπε εκ των πραγμάτων να συνυπάρξει με εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Καθώς αυτοί πλήττονται βαριά από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια τέτοια συνύπαρξη θα μπορούσε να έχει απρόβλεπτη εξέλιξη με αποδοκιμασίες που θα έσπαγαν την ιλουστρασιόν εικόνα καθαγίασης της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων.

Διαβάστε ολόκληρη την κοινή ανακοίνωση των τριών σωματείων των εκπαιδευτικών:
Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Κώστας Σωτηρίου
Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Αλέξανδρος Δελμούζος
Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής
Ο επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε. Πιέρ Μοσκοβισί, φτάνει στην Αθήνα  στις27/11 για διήμερη επίσκεψη. Σκοπός του να εξασφαλίσει ότι θα κλείσει η συμφωνία για τη Β΄ αξιολόγηση που θα φέρει νέα βάρβαρα, αντιλαϊκά μέτρα που θα προστεθούν στα προηγούμενα  των 3 μνημονίων  που έχουν ψηφίσει όλα τα κόμματα της αστικής διαχείρισης.

Τεράστια πρόκληση για γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, για όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα αποτελεί το γεγονός ότι στο πρόγραμμα της επίσκεψής του η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει συμπεριλάβει και τα εγκαίνια του διδακτηρίου τού  7ουΔημοτικού Σχολείου Γέρακα.

Αποτελεί εμπαιγμό  ο εκπρόσωπος των δανειστών, το πολιτικό προσωπικό  των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και της διακρατικής ιμπεριαλιστικής ένωσής τους να  καλείται να εγκαινιάσει ένα σχολείο. Ένα σχολείο που κατασκεύαστηκε μέσω Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα (ΣΔΙΤ)

Αυτοί που έκλεισαν τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) που κατάργησαν και συγχώνευσαν πάνω από 2500 σχολεία, αύξησαν τους μαθητές σε 27 και 30 ανά τμήμα, κόβουν χιλιάδες ώρες διδασκαλίας και αφήνουν χιλιάδες κενές θέσεις εκπαιδευτικών. Αυτοί, προηγούμενες και σημερινή κυβέρνηση,  που εφαρμόζουν την πολιτική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ στην παιδεία, που καταδικάζουν χιλιάδες μαθητές να κάνουν  χρόνια τώρα μάθημα σε κοντέινερς, χωρίς προαύλια και υποδομές δείχνουν ξεκάθαρα πώς αντιμετωπίζουν την Παιδεία και στο θέμα της σχολικής στέγης .

Σα μια τεράστια μπίζνα, ένα πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο ένα ακόμη βήμα στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. Με το 90% της επένδυσης από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία οι μεγαλοκεφαλαιούχοι ανάδοχοι –επενδυτές αναλαμβάνουν για 25 χρόνια με δαπάνη του Δημοσίoυ μετά την παράδοση του σχολείου την συντήρηση, φύλαξη και εκμετάλλευση των σχολείων βάζοντας τους δικούς τους όρους για το ποιος, πότε, και πώς θα τα χρησιμοποιεί.

Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να αντιδράσουμε δυναμικά απέναντι σε αυτή την πρόκληση

ΟΛΟΙ έξω από το σχολείο (Αισώπου 11Β, Γέρακας), την Τρίτη 29 Νοέμβρη στις 13.30 να φωνάξουμε

Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

πηγή: pandiera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου