.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Λαϊκή ιδιοκατοίκηση και κυρίαρχες τάξεις

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Η Λίλα Λεοντίδου στο βιβλίο της «Πόλεις της σιωπής…»(α’ έκδοση 1989, β’ έκδοση 2001) έχει, μεταξύ άλλων, σημειώσει: «Η ρευστή ταξική δομή και η  κοινωνική πόλωση καθιστούσαν τις κυρίαρχες τάξεις προσεκτικές σε σχέση με ζητήματα κοινωνικής σταθερότητας. Η λαϊκή ιδιοκατοίκηση αποτελούσε μια βαλβίδα ασφαλείας τα χρόνια της εργασιακής ανασφάλειας και της κοινωνικής αναταραχής και χρησιμοποιήθηκε ως τρόπος ενσωμάτωσης…».

Στις μέρες μας ωστόσο, που οι κυρίαρχες δυνάμεις, εντός και εκτός Ελλάδας, κινούνται χωρίς να λαμβάνουν υπόψη αντίπαλο δέος, έχουν καταστεί «απρόσεκτες», χρησιμοποιούν τη βαριά φορολόγηση της κατοικίας, τις κατασχέσεις, τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις, τις εκχωρήσεις των «κόκκινων» δανείων σε ληστρικά funds, απειλούν τη λαϊκή ιδιοκατοίκηση, ώστε εξαθλιώνοντας αλλά και φοβίζοντας τα λαϊκά στρώματα, να ρίξουν κι άλλο την τιμή της εργατικής δύναμης, προσθέτοντας πόντους στο ποσοστό κέρδους.


Παίζουν όμως με τη φωτιά οι κυρίαρχες δυνάμεις, προκαλούν την τύχη τους, δεν θέλει πολύ με την εμμονή τους να χάσουν την κυριαρχία τους!

Κώστας Π. Παντελόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου