.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέας Χαλκηδόνας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την κατάργηση αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Έντονη διαμαρτυρία για την κατάργηση αρμοδιοτήτων

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέας Χαλκηδόνας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απαξίωση του ρόλου του, αφού με νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή καταργείται μια από τις ελάχιστες αρμοδιότητες που έχει - η χορήγηση προεγκρίσεων στα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και αδειών μουσικής. 

Η αρμοδιότητα αυτή, παίζει ουσιαστικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία της πόλης, αφού είναι η μοναδική επαφή των επιχειρήσεων με τη Διοίκηση και εγγυάται τον ελάχιστο έλεγχο συμβατότητας τέτοιων δραστηριοτήτων με τις γειτονιές μας. 

Η ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου καθιστά ανεξέλεγκτη την επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με σοβαρές συνέπειες στην καθημερινή ζωή των κατοίκων.

Ο δημοκρατικός έλεγχος της νομιμότητας και της τήρησης ελάχιστων προϋποθέσεων δεν μπορεί να θεωρείται γραφειοκρατία, πολύ περισσότερο που ήδη ο νομοθέτης έχει επιβάλει ένα ασφυκτικό χρονικό περιθώριο απάντησης (15θήμερο). Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μετατραπεί σε απλό παραλήπτη εγγράφων "γνωστοποίησης", ούτε να δεχτεί ως δεδομένους τους ισχυρισμούς ιδιωτικών φορέων ελέγχου.

Αυτό που λείπει σήμερα είναι η ισχυροποίηση των υπηρεσιών των Δήμων και η θωράκιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να μπορεί να είναι μια πραγματική τοπική εξουσία με λαϊκή συμμετοχή.

Ζητάμε την απόσυρση των συγκεκριμένων διατάξεων και καλούμε σε κινητοποίηση όλα τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να μην περάσουν αυτά τα σχέδια.

Η παραπάνω ανακοίνωση ψηφίστηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση της 29ης Νοεμβρίου του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Ν. Χαλκηδόνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου