.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Τα «ψώνια».

από Πίσσα και πούπουλα
 
O Δρακου-Μελ, επήγε στα αποδυτήρια και τα «έψαλε» ένα χεράκι. Οταν ο πρωθυπουργός επεμβαίνει προσωπικά για να λυθούν θέματα που άπτονται των υπουργών του,προκειμένου να εργάζονται και να παράγουν οι εργαζόμενοι των υπουργείων,τότε χέστα. Δεν λέμε «μπράβο στον πρωθυπουργό,αλλά «τί κατάντια είναι αυτή».

Πήγε λοιπόν ο ΔρακουΜελ και είπε τί; Μαλακίες. Τα γνωστά και τετριμένα. «τι μαλακίες κάνετε με τις «σέλφις» και «σας κόβω λίγο στα αρχίδια σας» και «δεν ξέρετε που παίζετε» και «θα έπρεπε να είναι τιμή σας που είστε εδώ» κλπ-κλπ.


Ο «Σκουντούφλης» Ανέστης  έγνεφε καταφατικά,συμφωνώντας με το αφεντικό για το χάλι με τα «social media»και αργότερα πόσταρε στο «instagram» κάποιες αποκρούσεις από τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Στα αρχίδια του δηλαδή κανονικά. Τουλάχιστον ήταν σύντομο το βιντεάκι. Ενώ αν έκανε ένα ποτ-πουρί με τις γκάφες του,το βίντεο θα είχε διάρκεια μεγαλύτερη και από τον «Ιησού από την Ναζαρέτ» του Τζεφιρέλι.

Ο «Γκρινιάρης» Αραβίδης, συμφώνησε και αυτός, κουνώντας το γεμάτο αγρογλυφικά κεφάλι του. «έχει δίκιο το αφεντικό», μονολογούσε. «ποιοι νομίζετε ότι είσαστε; Επειδή φοράτε κιτρινόμαυρα,γίνατε ίσα κι’όμοια με τον Νεστορίδη; Μη κοιτάτε εγώ. Εγώ είμαι άλλο. Εξαίρεση».

Από τον μόνο που δεν είχε παράπονο και στον οποίο ο Δρακουμέλ έδωκε συγχαρητήρια (τζάμπα είναι άλλωστε) είναι ο «Σπιρτούλης» Σουηδός. Φουλ επαγγελματίας όντως και σοβαρό παιδί και όχι καραγκιοζάκι. Μπράβο  . Να μην έχουμε 5-6 ακόμα σαν κι’αυτόν…

Αλλά δεν είναι κάθε μέρα του Α’ι’ Γιαννιού. Για την ακρίβεια είναι μια φορά το χρόνο. Οπότε λογικά, Οι Διόσκουροι της ΑΕΚ, ο Σουηδός και ο Σιμόες,είναι η εξαίρεση στον μαυρο και τσαπατσούλικο κανόνα, ο οποιος είναι δημιούργημα – κατάντημα καλύτερα- του ιδίου του Δρακουμέλ, ο οποίος έχει «φορτώσει το ρόστερ με σχεδόν ανεπάγγελτους. Πρωην ποδοσφαιριστές, ή και καθόλου ποδοσφαιριστές. Αυτά συμβαίνουν όταν πας στην Αιόλου,ψωνιζεις από πανέρια και κατόπιν τα βάζεις σε σακούλες «Yves Saint Laurent» και περπατάς καμαρωτός κατόπιν στην Ερμού, ξεγελώντας τους περαστικούς.

Και αναρωτιέμαι,ποιος είναι περισσότερο «ψωνισμένος». Οι παίκτες που την έχουν «ψωνίσει» με  τα social media και συμπεριφέρονται όπως ακριβώς  αρμόζει στην παλαίμαχη και ατάλαντη από πάνω ως κάτω  ΑΕΚ (και της ΠΑΕ συμπεριλαμβνομένης φυσικά), ή ο ίδιος ο φερόμενος «εγγυητής» των ψωνισμένων, ο οποιος τους ψώνισε από την Αιόλου και περιμένει να ανταποκρίνονται σαν να βγήκαν από βιτρίνα της  Τσακάλωφ;

Αφού νομίζει πως «η ΑΕΚ θα γίνει παγκόσμια» (όπως είχε εκμυστηρευτεί σε έναν ιερωμένο στην Πόλη) με παγκόσμια άγνωστους  παίκτες και κυρίως με παγκόσμια ανίκανους παράγοντες, οι οποίοι απλά «τυγχάνει» να είναι γνωστοί και φίλοι,δηλαδή να έρχονται μισοτιμής, τότε χαλάλι του. Εμεις περιμένουμε τα αποτελέσματα. Προς το παρόν,δεν δικαιώνεται,εφ’όσον η διαφορά με την κορυφή  τείνει να γίνει «double». Kαι κυρίως, η εικόνα της ΑΕΚ,σε κάθε επίπεδο σχεδόν,είναι αποκαρδιωτική.
Ουδείς μπορούσε να διανοηθεί,να πιθανολογίσει, πως ΑΥΤΗ είναι η ΑΕΚ την οποία επιφύλασσε ο Μελισσανίδης στον κόσμο της, 20 χρόνια μετά την «απόδρασή» του. Φυσικά,θα ήταν αιθεροβάμων όποιος περίμενε «λεφτά με την σέσουλα» και «ακριβά πειράματα για το θεαθήναι», αλλά και αυτό το πράγμα όμως,αυτήν την κακομοιριά,την γυφτοσύνη και την κατάντια, μάλλον ουδείς την περίμενε. Τέσσερα χρόνια τώρα, με αλευροπίτουρα και κατιμάδες, φτιάχνει τραπέζι και καλεί και τον κόσμο κι’όλας. Εδώ είναι το καλό.

Με κάτι μεθυσμένες δηλώσεις «αντιφαταουλισμού» και κάτι μακέτες την βγάζει,από το 2013. Κοντεύει να κλείσει τετραετία. Σιγοντάρουν φυσικά και τα  «στρατευμένα» μέσα, οι «Πορτοσάλτιδες» και οι «Μπάμπιδες» της ΑΕΚ και ολημερής οι ανίκανοι παρουσιάζονται ως «καταλληλότεροι», η οικονομική ξηρασία ως «ορθή διαχείρηση εν μέσω δύσκολων οικονομικά καιρών» και οι αργοκουρούτες,τα σαπιοκάραβα και οι μαούνες που κουβαλάει ως υπαλληλικό προσωπικό,παρουσιάζονται ως «λίρες εκατό».

Και δώστου «στοιχήματα» και δώσ’του πονταρίσματα. Κορώνα-γράμματα. Από προπονητές και παίκτες,ώς υπευθυνους ακαδημιών και μεταγραφών. Ολοι έχουν έλθει και παρέλθει, μόνο ο ίδιος και ο άλλος ο  Σέρβος Μπαμπαστρούμφ παραμένουν στις επάλξεις. Σαν  το πουρί στην μπανιέρα.

«Και τί θα γίνει» ή «τι πρέπει να γίνει»; Αυτά τα ερωτήματα πλανώνται στον κόσμο της ΑΕΚ. Ουδείς γνωρίζει. Ούτε και είναι δική μας δουλειά να βρούμε λύση. Προτάσεις πολλές και γνώμες ακόμα περισσότερες. Αλλά τα κάστανα από την φωτιά, πρέπει να τα βγάλουν οι ίδιοι. Και κυρίως ο ίδιος ο «εγγυητής». Εκείνος έχει τα «γένια» αλλά και τα «χτένια». Και αφού η φετεινή χρονιά είναι-πρωταθληματικά-χαμένη-ας κερδιθεί τουλάχιστον ο -αρκετός- εναπομείναν χρόνος και να μην περιμένει να έρθει ο Ιούλιος και να τρέχει τελευταία στιγμή να κλείνει «Κετσπάγιες», «Ντίας» και «Λέσκοτ». Να αρχίσει να χτίζει από τον Γενάρη,αρχής γενομένης από σοβαρούς και ποιοτικούς παίκτες. Και πριν από αυτούς,να βρει έναν κανονικό «Μπαρτόλο» και όχι  μανάβη από την «λαική». Και ο επόμενος προπονητής,να είναι τέτοιος και όχι «στοίχημα» και άλοθι για τις αναμενόμενες  και αναπόφευκτες γκρίνιες και απώλειες.

Φυσικά αυτά έχουν και κάποιο κόστος οικονομικό. Το όποίο οικονομικό κοστος μπορει να μετατραπεί σε κόστος εμφράγματος για τον «εγγυητή»,ο οποίος-όπως έχει πει και ο ίδιος στο παρελθόν- μπορει να εγγυηθεί μόνο για τον  εαυτό του. Μόνο για τον κώλο του δηλαδή. Αλλά όμως  ομελέτα χωρίς αυγά δεν γίνεται. Αν ο ίδιος-ακόμα και τώρα- ξέρει να φτιάχνει και να τρώει αυγά από βότσαλα,αυτό είναι άλλο. Είναι ώρα  όμως να αγοράσει και κανένα αυγουλάκι. Τι να κάνουμε. Δυστυχώς,  το μαγαζί του «φαταούλ» απεναντι, έχει πολύ «λίπος» ακόμα. Αμα θες πρωταθλήματα και καλή μπάλα,πρέπει να στρώσεις κώλο και να δώσεις και μερικά λεφτάκια. Πόσα να εξοικονομίσεις  με δικαιολογια την  οικονομική κριση και πόσα να γλυτώσεις  με αιτιολογία τα μνημόνια και την ξηρασία. Κάποια στιγμή, ο κώλος της μαιμούς θα φανεί.

Γιατί για όλα όσα συμβαίνουν,κύριος υπεύθυνος είναι μόνο ο ίδιος. Και καλό είναι να βγάλει και ‘κεινος μία «σέλφις».Στον καθρέφτη του. Να τον φτύσει κι’όλας μη τον ματιάσει.

πηγή: dailytripes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου