.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας στο Μαραθώνιο και στο 1ο Δημοτικό Ν. Ιωνίας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ, συνεπείς πάντα στην προσφορά Εθελοντικών υπηρεσιών, υποστήριξαν και φέτος την  κορυφαία, ετήσια, αθλητική διοργάνωση, τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού στη χώρα μας, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, μετά από πρόσκληση του ΣΕΓΑΣ.

Από πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής 13 Νοεμβρίου, οι Εθελοντές του Συλλόγου πήραν θέση στην οδό Ηρώδου Αττικού μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο, σημείο που τους εμπιστεύεται ο ΣΕΓΑΣ αποκλειστικά εδώ και πολλά χρόνια, με ευθύνη την ορθή διαχείριση των θεατών αλλά και την εμψύχωση των αθλητών πριν τον τερματισμό. Για μια ακόμη φορά ο αγώνας προσέφερε, σε όλους όσους έζησαν από κοντά τη χαρά της συμμετοχής και της προσφοράς, δυνατές στιγμές και πλούσια συναισθήματα.


Συνεχίζοντας την παρουσία τους στα Σχολεία όλων των βαθμίδων, με σκοπό την ενημέρωση  του διδακτικού προσωπικού σε θέματα που σχετίζονται με τους σεισμούς, σύμφωνα με την εκπαίδευσή τους από τους Επιστήμονες του ΟΑΣΠ, οι Εθελοντές ΠΠΝΦ βρέθηκαν την Τρίτη 8 Νοεμβρίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, κατόπιν πρόσκλησης της Δ/νσης. Παρουσία του συνόλου των διδασκόντων, πραγματοποιήθηκε η προβολή της εκπαιδευτικής, μικρού μήκους ταινίας που δημιούργησε ο Σύλλογος, και παρουσιάζει τον εντοπισμό των μη δομικών επικινδυνοτήτων σε περίπτωση σεισμού, καθώς και τον ενδεδειγμένο τρόπο εκκένωσης του Σχολείου μετά από αυτόν. Το σενάριο, η σκηνοθεσία και το μοντάζ της ταινίας αποτελεί συλλογική δουλειά των Εθελοντών. Μετά την προβολή διατυπώθηκαν σχετικές απορίες και ακολούθησε γόνιμος διάλογος.   


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου