.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Το Χαλέπι έγινε ο τάφος του ισλαμικού φανατισμού

Γράφει ο mitsos175

Για πρώτη φορά μετά δύο χρόνια, οι κάτοικοι της ηρωικής πόλης Χαλέπι θα έχουν συνεχώς τρεχούμενο νερό, αφού ο αραβικός στρατός της Συρίας έδιωξε τελικά τους Τζιχαντιστές από το αντλιοστάσιο ύδατος Suleiman Al-Halabi.

Η διακοπή του νερού στις περιοχές, που οι κάτοικοι είναι με το μέρος του Άσαντ, ήταν ένας από τους τρόπους, που οι αντάρτες ήθελαν να τιμωρήσουν τους πολίτες, επειδή δεν τους υποστήριζαν. Οι "μετριοπαθείς" σύμμαχοι του ΝΑΤΟ - ΕΕ εκτός από εκτελέσεις, πλιάτσικο, τρομοκρατία πρόσθεταν στα βασανιστήρια τους το μαρτύριο της δίψας ενός εκατομμυρίου αμάχων.

Με την πάροδο του χρόνου η συριακή κυβέρνηση είχε προσπαθήσει να βρει τρόπους να επιλύσει το πρόβλημα. Ωστόσο, ο ανεφοδιασμός διακόπτονταν αρκετές φορές λόγω των μαχών, ενώ το νερό συχνά δεν μπορούσε να φτάσει σε όλες τις συνοικίες. Με το αντλιοστάσιο υπό τον έλεγχό της, η κυβέρνηση μπορεί πλέον να παρέχει νερό σε όλους τους κατοίκους στο Χαλέπι, λύνοντας ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μαστίζουν την πόλη.


Στο μεταξύ 3.179 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 1.519 παιδιών - ανάμεσά τους 138 νεογέννητα - έχουν αφήσει το Ανατολικό Χαλέπι μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων, που έχουν συσταθεί από συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, και τους Ρώσους. Διαδρόμους που τις προηγούμενες μέρες οι φανατικοί απαγόρευαν την προσέγγιση σε όσους ήθελαν να ξεφύγουν από αυτούς. Τώρα οι πολίτες που φεύγουν, λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη, τροφή, ρουχισμό, όλα τα απαραίτητα, που στερήθηκαν τόσο καιρό από τους πλιατσικολόγους.

12 γειτονιές, το 40% τοις εκατό του εδάφους που προηγουμένως ελέγχονταν από τους τζιχαντιστές, έχουν ήδη ελευθερωθεί, ενώ εκκαθαρίζονται από νάρκες κι άλλες παγίδες. Οι μισθοφόροι αρχίζουν πλέον να παραδίνονται ομαδικά. Μόνο σήμερα παραδόθηκαν πάνω από 100.

Για αυτά βέβαια τα δυτικά ΜΜΕ καθοδηγούμενα από τους Ιμπεριαλιστές δεν λένε κουβέντα. Τώρα λυπούνται που οι πληρωμένοι φονιάδες χάνουν, που προσπαθούν απεγνωσμένα να κρυφτούν ή να την κοπανίσουν. Οι κάτοικοι της πόλης έχουν τώρα και νερό, σύντομα θα έχουν και την πολυπόθητη Ειρήνη, ώστε να ανοικοδομήσουν, όπως οι ίδιοι επιθυμούν, το Χαλέπι.

Η δήθεν "μετριοπαθής αντιπολίτευση" θυσιάστηκε από τα αφεντικά της, τους Αμερικάνους, αφού απέτυχε οικτρά στο σκοπό της, που ήταν η παράδοση της Συρίας στους Ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και τα τσιράκια τους (Σ. Αραβία - Τουρκία). Από στρατιωτικής πλευράς, οι αυτοκτονικές επιθέσεις τους προηγούμενους μήνες στο Χαλέπι, μάλιστα στις πιο οχυρωμένες θέσεις, ήταν το μοιραίο λάθος που συντόμευσε τη μάχη, αφού πολλές χιλιάδες τζιχαντιστές πέθαναν.

Ακόμα κι όταν έκαναν ένα μικρό διάδρομο, δεν εκμεταλλεύτηκαν την πρόσκαιρη επιτυχία, ώστε να βγάλουν τους δικούς τους έξω, αλλά για λόγους γοήτρου και καθ' υπόδειξη των ξένων, που ήθελαν τον Άσαντ μακριά από την Αλ Μπαμπ, παρέμειναν.

Αυτό ακριβώς το λάθος, που παρόμοιο έκαναν οι Γερμανοί στο Στάλινγκραντ, εκμεταλλεύτηκε ο Σύριος Πρόεδρος και οι σύμμαχοι του. Έκλεισε πάλι τον κλοιό, κι αυτό ήταν! Ο πόλεμος για την "αντιπολίτευση" ουσιαστικά τελείωσε, έχασαν. Το Χαλέπι έγινε ο τάφος του ισλαμικού φανατισμού.

πηγή: tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου