.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Συνελήφθησαν 6 νεοναζί για τη δολοφονία του «Μοτορόλα» (videos)


Από solidarityantifascistukraine.wordpress.com

Στις 11 Νοεμβρίου οι αρχές της ΛΔ Ντονιέτσκ συνέλαβαν έξι άτομα με την κατηγορία της συμμετοχής στη δολοφονία του θρυλικού διοικητή «Μοτορόλα» (Αρσέν Παβλόφ).
Σύμφωνα με το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της ΛΔ Ντονιέτσκ και οι έξι είναι ενεργά μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης «Μισανθρωπική Μεραρχία» (Misanthropic Division), η οποία με βίντεό της στο διαδίκτυο είχε αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία του «Μοτορόλα». Και οι έξι φέρονται να ομολόγησαν τη συμμετοχή τους.


Η νεοναζιστική Μισανθρωπική Μεραρχία είναι μια αδελφότητα οργανώσεων με κέντρο τη Ρωσία και την Ουκρανία και μικρά παραρτήματα σε άλλες χώρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στη ρωσική εκδοχή της υποστηρίζει ανοιχτά απ’ την αρχή του πολέμου στο Ντονμπάς την ουκρανική κυβέρνηση διατηρώντας αδελφικές σχέσεις με τα ουκρανικά φασιστικά τάγματα, όπως το Αζόφ, και τον περίφημο Δεξιό Τομέα. Μάλιστα η επιτυχής ολοκλήρωση της «Αντιτρομοκρατικής Επιχείρησης» του ουκρανικού κράτους (όπως ονομάζεται ο πόλεμος που έχει εξαπολύσει στο Ντονμπάς) περιλαμβάνεται μέσα στους 12 σκοπούς της οργάνωσης.

Πριν ένα μήνα τα μέλη της Μισανθρωπικής Μεραρχίας συμμετείχαν και στην φασιστική φιέστα της «Πορείας των Εθνών» που διοργάνωσε στο Κίεβο το τάγμα Αζόφ (βίντεο εδώ και εδώ)

Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός της ΛΔ Ντονιέτσκ, Αλεξάντερ Ζαχάρτσενκο είχε ανακοινώσει ότι θεωρεί σχεδιαστές της δολοφονίας του «Μοτορόλα» το νο2 των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας Vitaly Malikov και τον επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας στο ελεγχόμενο απ’ το ουκρανικό κράτος τμήμα του Ντονμπάς, Oleksandr Kuts. Αυτοί οι δύο θεωρείται ότι διατηρούσαν ανοιχτούς διαύλους με τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης που είχαν παρεισφρύσει στο έδαφος της ΛΔ Ντονιέτσκ έχοντας την επίβλεψη της επιχείρησης, την οποία έφεραν εις πέρας τα μέλη της Μισανθρωπικής Μεραρχίας.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν σε καθημερινή βάση αμάχους. Δείτε ένα χθεσινό βίντεο από τον βομβαρδισμό της κωμόπολης Μπριάνκα στη ΛΔ Λουγκάνσκ με θύμα έναν άμαχο άνδρα.
Από τον βομβαρδισμό χτυπήθηκε επίσης τοπικός υποσταθμός ηλεκτρικού ρεύματος αφήνοντας 21.000 ανθρώπους χωρίς ρεύμα και 40 ανθρακωρύχους εγκλωβισμένους σε ορυχείο, οι οποίοι ευτυχώς κατάφεραν να απεγκλωβιστούν μόνοι τους.

πηγή: tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου