.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Δελτίο Τύπου του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας για την επιστολή παραίτησης του δημοτικού συμβούλου Ορέστη Δούλου από τη παράταξη της Δύναμης Πολιτών!

επιστολή παραίτησης

ΤΕΤΑΡΤΗ 16-11-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο δημοτικός σύμβουλος της Δύναμης πολιτών κ. Δούλος ανακοίνωσε σήμερα στον τοπικό τύπο την αποχώρησή του από την παράταξη και την ανεξαρτητοποίησή του.Με ένα μακροσκελές πολιτικό κείμενο, το οποίο χαρακτηρίζεται από ακραίο σεχταρισμό, πλήθος ανακριβειών και την απουσία οποιασδήποτε αυτοδιοικητικής πολιτικής θέσης που να θέτει καθήκοντα στην παράταξη και τη διοίκηση του Δήμου, ο κ. Δούλος εφευρίσκει απόκλιση της Δύναμης πολιτών από τις θέσεις και το πρόγραμμά της. Και πρόκειται πραγματικά περί εφεύρεσης όταν όλοι γνωρίζουν ότι αυτή η παράταξη και η Διοίκηση του Δήμου τα τελευταία δύο χρόνια στην πράξη, και όχι στα λόγια, έχει βρεθεί απέναντι σε κάθε οργανωμένο συμφέρον και απέναντι στις εκάστοτε κυβερνήσεις, όταν αυτό απαιτούν τα συμφέροντα του Δήμου και του λαού της πόλης μας. 

Από τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στο ΡΣΑ και τις χωροταξικές αλλαγές στην πόλη και τα μείζονα οικονομικά και θεσμικά ζητήματα της μνημονιακής υποδούλωσης της αυτοδιοίκησης, μέχρι τη σύγκρουση με κυκλώματα εργολάβων, προμηθευτών και επιχειρηματιών και κάθε λογής τρωκτικών που λειτουργούσαν απομυζώντας χρήματα του απλού πολίτη, μέχρι τέλος την αλληλεγγύη και την υπεράσπιση των προσφύγων απέναντι στο φασισμό. Τέλος, από τον ίδιο το σχεδιασμό και τις προτεραιότητες που έχει θέσει αυτή η διοίκηση σε όλους τους τομείς, από την κοινωνική πολιτική (πχ, ιδρύοντας κοινωνικό παντοπωλείο, δημοτικό φαρμακείο, κέντρο ψυχικής υγείας, κ.α), μέχρι το σχεδιασμό και τη διεκδίκηση έργων υποδομής για την πόλη (ανέγερση σχολείων, αντιπλημμυρικά έργα, διευθέτηση Ποδονίφτη, ανέγερση και σχεδιασμός νέων παιδικών σταθμών, σχεδιασμός για τη διαχείριση απορριμμάτων, κ.α) και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη (συντήρηση και αγορά απορριμματοφόρων, σαρώθρων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσα από έναν αναδιανεμητικό κανονισμό τελών που μειώνει τα βάρη στους πολίτες και τα αυξάνει σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ).

Αυτό είναι το πρόγραμμα της Δύναμης πολιτών, αυτές τις μάχες θα συνεχίσει να δίνει τα επόμενα χρόνια και από αυτή την προσπάθεια στερεί ένα δημοτικό σύμβουλο από τη διοίκηση του Δήμου, παραβιάζοντας όχι μόνο το καταστατικό της Δύναμης πολιτών αλλά και αγνοώντας τη συλλογική δουλειά πολλών δεκάδων ανθρώπων. Ελπίζουμε, ακόμη και την τελευταία στιγμή, να αναλογιστεί ποιοι θα πανηγυρίσουν  γι’ αυτήν του την απόφαση, ποιους βοηθά αντικειμενικά με αυτήν του την κίνηση και να ανακαλέσει.

                                                                                ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου