.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Συνέντευξη του Άρη Βασιλόπουλου για άλσος - γήπεδο ΑΕΚ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και πως σχολιάστηκε από ορισμένα οπαδικά ΜΜΕ

Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το altsantiri.gr:

Ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας για την ανάπλαση του άλσους – Το γήπεδο της ΑΕΚ


Έργο πνοής για τον δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, αλλά και για ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής, αποτελεί η ανάπλαση του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας.

Την ανάπλαση θα χρηματοδοτήσει εξολοκλήρου η Περιφέρεια Αττικής διαθέτοντας 800 χιλιάδες ευρώ, με βάση την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψαν μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, Άρης Βασιλόπουλος.


Όπως δήλωσε, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Βασιλόπουλος, οι παρεμβάσεις που θα γίνουν αφορούν τέσσερα βασικά σημεία. Τις εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις δέντρων, θάμνων και φυτών. «Μιλάμε για περίπου πέντε χιλιάδες φυτά και 3 χιλιάδες δέντρα. Επιπλέον θα δημιουργηθεί φυτώριο τροφοδότησης για την συντήρηση και την αναβάθμιση του άλσους, ενώ θα γίνουν αναχωματώσεις, όπου η ποιότητα του χώματος δεν είναι καλή, καθώς και χώροι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης».
 
Στόχος της ανάπλασης, πέρα από την περιβαλλοντική αναβάθμιση του άλσους, είναι και η εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα περιβάλλοντος, αλλά και για να έρθουν τα παιδιά πιο κοντά στη φύση.

Όπως επισήμανε ο κ. Βασιλόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι εργασίες υπολογίζεται να ξεκινήσουν στους επόμενους έξι μήνες, με την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών ζητημάτων, ενώ οι παρεμβάσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν ύστερα από ένα εξάμηνο. «Υπολογίζεται ότι σε περίπου έναν χρόνο από τώρα η ανάπλαση του άλσους θα έχει ολοκληρωθεί», τόνισε ο δήμαρχος.

Αναφερόμενος στα οφέλη από την ανάπλαση του άλσους, ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας -Χαλκηδόνος επισήμανε, ότι το αστικό πράσινο είναι σημαντικό για την ποιότητα ζωής των κατοίκων ως χώρος αναψυχής για τους χιλιάδες επισκέπτες, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος και κατά συνέπεια της ποιότητας ζωής.

«Εκτός από τη μελέτη ανάπλασης, ο δήμος στοχεύει εντός του 2017 να δημιουργήσει ένα νέο αναψυκτήριο στη θέση του παλιού, καθώς και ποδηλατόδρομο και τρεις νέες παιδικές χαρές, καθώς επίσης να αναβαθμίσει τον ηλεκτροφωτισμό. Μέσα σε ενάμιση χρόνο θα αλλάξει η εικόνα του άλσους και πέρα από έναν χώρο πρασίνου θα είναι και χώρος αναψυχής για τις οικογένειες. Θα είναι ένας χώρος πρασίνου με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για όλους τους επισκέπτες».

Σχετικά με το γήπεδο Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως (ΑΕΚ) που γειτνιάζει με το άλσος, ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Ο δήμος από την πρώτη στιγμή έχει εκφράσει σαφείς θέσεις υπέρ της ανέγερσης του γηπέδου στον ιστορικό χώρο όπου βρίσκονταν και την ίδια στιγμή, προκειμένου να γίνει αυτό με την μεγαλύτερη δυνατή προστασία της πόλης, έχει θέσει ορισμένες προϋποθέσεις», τόνισε ο δήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι όλα αυτά έχουν γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα «παρότι έχουμε συκοφαντηθεί και συνεχίζουμε να συκοφαντούμαστε», είπε χαρακτηριστικά.

«Από εκεί και πέρα η πρώτη διαφωνία που είχαμε ήταν ότι δεν θέλαμε να αφαιρεθεί τμήμα δασικής έκτασης για τη δημιουργία του γηπέδου, γι’ αυτό και προσφύγαμε στο ΣτΕ» τονίζει ο δήμαρχος, λέγοντας ότι «ζητάμε και πολύ συγκεκριμένα πράγματα».

«Πρώτον, ζητήσαμε το νέο σχέδιο του γηπέδου να μειωθεί σε ύψος, ώστε να υπάρχει ομαλή γειτνίαση με το άλσος και τον προσφυγικό συνοικισμό που είναι δίπλα. Με 28 μέτρα ύψους αλλοιώνεται η εικόνα της περιοχής», είπε και πρόσθεσε:

«Δεύτερον, να ληφθούν μέτρα πυροπροστασίας για το γειτνιάζον άλσος, τρίτον να υπάρξουν κυκλοφοριακά μέτρα, παρεμβάσεις και ρυθμίσεις για την ομαλή λειτουργία της πόλης, γιατί έχουμε ζήσει κυκλοφοριακή συμφόρηση κάθε φόρα που είχαμε αγώνα και τέταρτο, πολύ σοβαρό, είναι οι χώροι στάθμευσης. Έχουμε μία κατά παρέκκλιση της γενικής ισχύουσας νομοθεσίας. Το νέο γήπεδο προβλέπει μόνο 180 θέσεις στάθμευσης, ενώ με βάση την γενική νομοθεσία θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 3.000 θέσεις, ώστε οι επισκέπτες να παρκάρουν με τάξη τα αυτοκίνητά τους».

Τέλος, ο κ. Βασιλόπουλος έθεσε ακόμα έναν όρο για τη δημιουργία του γηπέδου, που είναι το μέλλον του ερασιτέχνη της ΑΕΚ, που, όπως είπε, δεν προβλέπεται η προπόνησή του στο νέο γήπεδο.


Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το aek1924.gr:

Προκλητικός για ακόμη μια φορά ο Βασιλόπουλος


Ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την ανάπλαση του Άλσους, αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γήπεδο της ΑΕΚ, προκαλώντας για ακόμα μια φορα…
Διαβάστε όσα είπε ο Άρης Βασιλόπουλος:
«Ο δήμος από την πρώτη στιγμή έχει εκφράσει σαφείς θέσεις υπέρ της ανέγερσης του γηπέδου στον ιστορικό χώρο όπου βρίσκονταν και την ίδια στιγμή, προκειμένου να γίνει αυτό με την μεγαλύτερη δυνατή προστασία της πόλης, έχει θέσει ορισμένες προϋποθέσεις», τόνισε ο δήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι όλα αυτά έχουν γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα «παρότι έχουμε συκοφαντηθεί και συνεχίζουμε να συκοφαντούμαστε», είπε χαρακτηριστικά. «Από εκεί και πέρα η πρώτη διαφωνία που είχαμε ήταν ότι δεν θέλαμε να αφαιρεθεί τμήμα δασικής έκτασης για τη δημιουργία του γηπέδου, γι’ αυτό και προσφύγαμε στο ΣτΕ» τονίζει ο Βασιλόπουλος, λέγοντας ότι «ζητάμε και πολύ συγκεκριμένα πράγματα».
«Πρώτον, ζητήσαμε το νέο σχέδιο του γηπέδου να μειωθεί σε ύψος, ώστε να υπάρχει ομαλή γειτνίαση με το άλσος και τον προσφυγικό συνοικισμό που είναι δίπλα. Με 28 μέτρα ύψους αλλοιώνεται η εικόνα της περιοχής», είπε και πρόσθεσε: «Δεύτερον, να ληφθούν μέτρα πυροπροστασίας για το γειτνιάζον άλσος, τρίτον να υπάρξουν κυκλοφοριακά μέτρα, παρεμβάσεις και ρυθμίσεις για την ομαλή λειτουργία της πόλης, γιατί έχουμε ζήσει κυκλοφοριακή συμφόρηση κάθε φόρα που είχαμε αγώνα και τέταρτο, πολύ σοβαρό, είναι οι χώροι στάθμευσης. Έχουμε μία κατά παρέκκλιση της γενικής ισχύουσας νομοθεσίας. Το νέο γήπεδο προβλέπει μόνο 180 θέσεις στάθμευσης, ενώ με βάση την γενική νομοθεσία θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 3.000 θέσεις, ώστε οι επισκέπτες να παρκάρουν με τάξη τα αυτοκίνητά τους». Τέλος, ο κ. Βασιλόπουλος έθεσε ακόμα έναν όρο για την δημιουργία του γηπέδου, που είναι το μέλλον του ερασιτέχνη της ΑΕΚ, που, όπως είπε, δεν προβλέπεται η προπόνησή του στο νέο γήπεδο.Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είνα από το aek365.com:

Συνεχίζει να προκαλεί ο Βασιλοπουλος για το γήπεδο της ΑΕΚ

Επαναφέρει πάλι τους... όρους του που απέρριψε πανηγυρικά το ΣΤΕ λιγο προν την έκδοση της οικοδομικής άδειας

Ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος με νέες δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ βάζει εκ νέου όρους στην ΑΕΚ αναφορικά με το θέμα του γηπέδου. Μιλάμε για τους ίδιους όρους που απέρριψε τελεσίδικα το ΣτΕ.

«Ο δήμος από την πρώτη στιγμή έχει εκφράσει σαφείς θέσεις υπέρ της ανέγερσης του γηπέδου στον ιστορικό χώρο όπου βρίσκονταν και την ίδια στιγμή, προκειμένου να γίνει αυτό με την μεγαλύτερη δυνατή προστασία της πόλης, έχει θέσει ορισμένες προϋποθέσεις», τόνισε ο δήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι όλα αυτά έχουν γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα «παρότι έχουμε συκοφαντηθεί και συνεχίζουμε να συκοφαντούμαστε», είπε χαρακτηριστικά. «Από εκεί και πέρα η πρώτη διαφωνία που είχαμε ήταν ότι δεν θέλαμε να αφαιρεθεί τμήμα δασικής έκτασης για τη δημιουργία του γηπέδου, γι’ αυτό και προσφύγαμε στο ΣτΕ» τονίζει ο Βασιλόπουλος, λέγοντας ότι «ζητάμε και πολύ συγκεκριμένα πράγματα».

«Πρώτον, ζητήσαμε το νέο σχέδιο του γηπέδου να μειωθεί σε ύψος, ώστε να υπάρχει ομαλή γειτνίαση με το άλσος και τον προσφυγικό συνοικισμό που είναι δίπλα. Με 28 μέτρα ύψους αλλοιώνεται η εικόνα της περιοχής», είπε και πρόσθεσε: «Δεύτερον, να ληφθούν μέτρα πυροπροστασίας για το γειτνιάζον άλσος, τρίτον να υπάρξουν κυκλοφοριακά μέτρα, παρεμβάσεις και ρυθμίσεις για την ομαλή λειτουργία της πόλης, γιατί έχουμε ζήσει κυκλοφοριακή συμφόρηση κάθε φόρα που είχαμε αγώνα και τέταρτο, πολύ σοβαρό, είναι οι χώροι στάθμευσης. Έχουμε μία κατά παρέκκλιση της γενικής ισχύουσας νομοθεσίας. Το νέο γήπεδο προβλέπει μόνο 180 θέσεις στάθμευσης, ενώ με βάση την γενική νομοθεσία θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 3.000 θέσεις, ώστε οι επισκέπτες να παρκάρουν με τάξη τα αυτοκίνητά τους». Τέλος, ο κ. Βασιλόπουλος έθεσε ακόμα έναν όρο για την δημιουργία του γηπέδου, που είναι το μέλλον του ερασιτέχνη της ΑΕΚ, που, όπως είπε, δεν προβλέπεται η προπόνησή του στο νέο γήπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου