.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Να γιατί ορισμένοι πολιτικοί και κόμματα τελευταία βλέπουν εθνικές απειλές...

Πρώτα προετοιμάζεται το κλίμα, αν χρειαστεί γίνεται και κανένα επεισόδιο, και μετά πλακώνουν και επισήμως οι έμποροι όπλων που το προηγούμενο διάστημα ενεργούσαν στο παρασκήνιο...

Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το mononews.gr:

Οι νέες business της Αθήνας με την Lockheed Martin. Όλο το παρασκήνιο με τα F16 και τα νέα F35

By Contributor


Με την σύνταξη του Letter of Request (LOR) ξεκινά και επίσημα το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ)  τις διαδικασίες για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16, που θα κοστίσουν στους Έλληνες φορολογούμενους πάνω από 1 έως 1,1 δις ευρω . Την ίδια ώρα, το ΓΕΑ στοχεύει να προχωρήσει στην απόκτηση αεροσκάφους πέμπτης γενιάς, αμερικανικής κατασκευής, ίσως και του  F-35 της LockHeed Martin. Ανώτατος παράγοντας του υπουργείου μάλιστα, αποκαλύπτει σε ΚΑΤ ίδια συζητήσεις ότι μαζί με την αποστολή του LOR για τα F16 θα ζητηθεί και μια μελέτη για να συμμετέχει η Ελλάδα στο πρόγραμμα F-35 καθώς από το 2020 η Τουρκία αποκτά 100 μαχητικά αεροσκάφη ίδιου τύπου. Επί της ουσίας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θέλει να αγοράσει ένα σμήνος F-35 (12 – 14 αεροσκάφη) κάτι που που «μεταφράζεται» σε άλλα 1,2 έως 1,4  δισ. ευρώ,(το κάθε ένα κοστίζει 100 εκ ευρώ)  εκτοξεύοντας το ποσό των δαπανών του στρατού στα 2,4 δις ευρώ!

Ήλθαν στην Ελλάδα 
 
Δεν είναι τυχαίο ότι τον Δεκέμβριο του 2016  οι εκπρόσωποι της Lockheed Martin στην Ελλάδα είχαν την καθιερωμένη συνάντηση με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το στρατιωτικό ρεπορτάζ, τους οποίους και ενημέρωσαν για τα πεπραγμένα της εταιρίας στην Ελλάδα και παγκόσμια. Ειπώθηκαν πολλά, καθώς το «πρόγραμμα» περιελάμβανε τα μαχητικά F-16, F-35 (τρεις εκδόσεις), F-22, το ελαφρύ μαχητικό αεροσκάφος που εξειδικεύεται και στον ρόλο της προκεχωρημένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης T-50, τα μεταφορικά αεροσκάφη C-130J και C-5 Galaxy, τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion που επίσης μας αφορούν, μέχρι το περίφημο Skunk Works.  Υπενθυμίζεται ότι  αντιπρόεδρος Επιχειρηματικών Αναπτυξιακών Πρωτοβουλιών Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής και εκπρόσωπος της Lockheed Martin στην Ελλάδα είναι ο “πολύς” Ντένης  Πλέσσας,

Τι είχε πει ο τέως αρχηγός του ΓΕΑ 

Το όλο project έρχεται λίγο μετά τις δηλώσεις του τέως αρχηγού ΓΕΑ, πτέραρχου Xρήστου Βαΐτση που ανέφεραν:

«Για να συνεχίσει η Πολεμική Αεροπορία, να απαντά αποτελεσματικά στις άναρθρες κραυγές αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας, έναντι μιας ραγδαία αναβαθμιζόμενης στρατιωτικής μηχανής, είναι αδήριτη ανάγκη η άμεση ενίσχυση της με κάθε τρόπο.»

Προκειμένου να ενισχύσει την άποψη του, μάλιστα, δανείστηκε τα λόγια του Αρχηγού της Αμερικανικής Αεροπορίας Πτεράρχου Goldfein σε μία πρόσφατη ομιλία του: «Η αεροπορική ισχύς είναι για την εθνική άμυνα όπως το οξυγόνο που αναπνέουμε. Όταν το έχεις ούτε καν το σκέπτεσαι. Όταν σου λείπει είναι το μόνο που σκέπτεσαι».
Ο Πάνος Καμμένος με τον τέως αρχηγό ΓΕΑ, πτέραρχο Χρήστο Βαΐτση
Ο Πάνος Καμμένος με τον τέως αρχηγό ΓΕΑ, πτέραρχο Χρήστο Βαΐτση
Αξιοσημείωτο είναι, πως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η αναβάθμιση των ελληνικών F-16 και η απόκτηση νέων μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς συζητήθηκαν με παράγοντες της Αμερικής όπως ο Ελληνοαμερικάνος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ρέινς Πρίμπους και ο στρατηγικός σύμβουλος του νέου Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον στο πρόσφατο ταξίδι του Πάνου Καμμένου στην Ουάσινγκτον.
Αεροσκάφος F-16
Αεροσκάφος F-16
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στην προσπάθεια να πειστούν οι ΗΠΑ ώστε να υπολοποιήσουν πρόγραμμα στρατιωτικής βοήθειας προς την Ελλάδα, όπως αυτό που εφαρμόζεται για το Ισραήλ ή την Tουρκία έθεσε επί τάπητος και το πραξικόπημα στην γείτονα χώρα,λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν οι πραξικοπηματίες αξιωματικοί, κατάφεραν να πάρουν δυο αεροσκάφη F-35 ποιος θα τους σταματούσε»;
Αεροσκάφος πέμπτης γενιάς F-35
Αεροσκάφος πέμπτης γενιάς F-35
Η κυβέρνηση, τα παίζει όλα για όλα για να μετατραπεί η συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Αμερικής από ετήσια σε πενταετής και το μόνο που μένει είναι να φανεί αν τελικά ο υπουργός έπεισε τους Αμερικάνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου