.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Αποκάλυψη: Η μεγάλη δικαστική κόντρα Ελλάδας-Ρωσίας για τον ουρανοξύστη του Τσοχατζόπουλου στην Αγία Πετρούπολη. Όλο το παρασκήνιο

By Γ.Ι. Δημητρομανωλάκης

Μία άγνωστη δικαστική διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η υπόθεση των εξοπλιστικών με πρωταγωνιστή τον άλλοτε υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο, φέρνει σήμερα στο φως το mononews.gr. Η διαμάχη αφορά στην ιδιοκτησία ενός ουρανοξύστη που βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη, την οποία διεκδικούν το ελληνικό και το ρωσικό Δημόσιο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η υπόθεση αυτή χρονολογείται από το 2015, όταν ο Βρετανός δικηγόρος Πήτερ Κόλεριτζ κατέθεσε στην ανακρίτρια της υπόθεσης των εξοπλιστικών, Βασιλική Μπράτη, και στην Εισαγγελία Διαφθοράς, με την ιδιότητα του στενού συνεργάτη του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, ο οποίος είναι από τα πλέον επιφανή πρόσωπα που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών. 

Συγκεκριμένα, ο Βρετανός δικηγόρος είχε την ευθύνη της διαχείρισης των offshore εταιρειών του Έλληνα επιχειρηματία, μέσω των οποίων είχε οργανωθεί η ροή των χρημάτων που δίνονταν στα στελέχη του υπουργείου Άμυνας που δωροδοκούνταν.

Η κατάθεση του Πήτερ Κόλεριτζ ήταν πολύτιμη για τις ελληνικές δικαστικές αρχές, καθώς ο Βρετανός δικηγόρος έδωσε πολλά στοιχεία, τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά και εξηγήσεις για πολλές από τις πτυχές της υπόθεσης που παρέμεναν “σκοτεινές” έως τότε. 

Μεταξύ αυτών που αποκάλυψε ο Κόλεριτζ ήταν και το εξής στοιχείο: μία από τις offshore εταιρείες που συστήθηκαν μετά από εντολή του Θ. Λιακουνάκου είχε στην ιδιοκτησία της έναν ουρανοξύστη στην Αγία Πετρούπολη, με ετήσιο ενοίκιο που ανερχόταν στα 2 εκατομμύρια δολάρια. 

Όπως ανακάλυψαν αργότερα οι εισαγγελείς, τα μισθώματα αυτά κατέληγαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Άκη Τσοχατζόπουλου και του ανθρώπου που ήταν το “δεξί χέρι” του πρώην υπουργού, του Γιάννη Σμπώκου, και έτσι θεωρούν ότι ο ουρανοξύστης ανήκει σε αυτούς, καθώς και σε ένα ακόμα πρόσωπο με το επώνυμο “Καμάρας”.

Το ζήτημα τώρα είναι ότι το ελληνικό Δημόσιο θέλει να δεσμεύσει το ακίνητο, όμως οι Ρώσοι αρνούνται να το αποδεσμεύσουν, και τα πλουσιοπάροχα μισθώματα που βγαίνουν από τον ουρανοξύστη καταλήγουν στο ρωσικό Δημόσιο…

Ήδη η χώρα μας έχει προσφύγει στα δικαστήρια στην Αγια Πετρούπολη  όπου η Ελλάδα διεκδικεί  όχι μόνο την ιδιοκτησία του ακινήτου, αλλά και τα μισθώματα που παράνομα, όπως υποστηρίζει το ελληνικό Δημόσιο, καρπώνεται η Ρωσία…

πηγή: mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου