.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αλληλεγγύη στον Ερκάν!

Η     ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την σύλληψη του Τούρκου αγωνιστή  Serif Turunc (Ερκάν), γνωστού στη χώρα μας από την πολυετή συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες,  το πρωί της προηγούμενης Κυριακής στην τουρκική πόλη Tekirdağ (Ραιδεστός).

Ενεργό μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, παρουσιάζεται στα τουρκικά μέσα ως "τρομοκράτης". Στην Ελλάδα είχε συλληφθεί τον Ιούνη του 2014 με την κατηγορία της παροχής υποστήριξης στην δράση της οργάνωσης "Επαναστατικό Λαϊκό απελευθερωτικό Μέτωπο DHKP-C",  παρέμεινε επί μήνες στη φυλακή και αθωώθηκε πανηγυρικά και ομόφωνα στο δικαστήριο. 
 
Η σύλληψή του είναι ένα ακόμα δείγμα του όργιου τρομοκρατίας εναντίον Κούρδων και Τούρκων αγωνιστών και αριστερών, ακαδημαϊκών, εκπαιδευτικών και  κάθε δημοκράτη που έχει εξαπολύσει το καθεστώς Ερντογάν.   
 
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας και ζητάμε την άμεση απελευθέρωση του Ερκάν. Οι εργαζόμενοι σε Ελλάδα και Τουρκία θα δώσουν την μάχη για τα δημοκρατικά τους δικαιώματα και τις ελευθερίες ενάντια στις κυβερνήσεις, τον αυταρχισμό, τον εθνικισμό, την κρατική τρομοκρατία.

πηγή: antarsya.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου