.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Στρούγκα: Για την απόπειρα εμπρησμού της Στρούγκας

Τίποτε άλλο, εκτός μια ακόμα ισχυρή δόση ματαιοπονίας και απογοήτευσης στους  φερέλπιδες εμπρηστές, ήταν το μόνο που τελικά κατάφερε η καθόλα αποτυχημένη απόπειρά τους να κάψουν εξωτερικό τμήμα του κτιρίου της Στρούγκας τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής 22 Γενάρη. Όχι μόνο δεν προκάλεσαν ούτε τις ελάχιστες υλικές ζημιές, αλλά απεναντίας δοκίμασαν (επιτυχώς σε αυτή την περίπτωση) τα ανακλαστικά των ανθρώπων της γειτονιάς, που έσβησαν άμεσα τη φωτιά προτού καν φτάσει στο σημείο η Πυροσβεστική, ενδυναμώνοντας τόσο το βαθμό εγρήγορσής τους σε αντίστοιχη περίπτωση στο μέλλον όσο και τους δεσμούς αλληλεγγύης μεταξύ μας.

Με την ευκαρία θέλουμε να υπενθυμίσουμε πως παρά το γενικότερο κλίμα ραγδαίας υποχώρησης του εργατικού κινήματος και των ταξικών αντιστάσεων ενάντια στο κεφάλαιο και το κράτος του, οι επιθέσεις στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τις κινηματικές δομές δεν αποτελούν ένα εύφορο έδαφος για να μπολιάσει ο φόβος και η τρομοκράτηση των κοινωνικών αγωνιστών και όσων τους πλαισιώνουν με την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους. Οσον αφορά τη δική μας περίπτωση, δε φοβηθήκαμε ούτε πριν τρία χρόνια τέτοιες μέρες, όταν μπάτσοι και εισαγγελέας εισέβαλαν στο σπίτι γονιών συντρόφου μας, μέλους της συνέλευσης της Στρούγκας, ούτε κατά τη δολοφονική επίθεση της 20ής Ιούνη του 2014 από τον ιδιωτικό στρατό του Μελισσανίδη. Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια, που λέει και ο λαός μας…


Εν προκειμένω, να ενημερώσουμε ξανά κάθε ενδιαφερόμενο (είτε πρόκειται για τους θεσμικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς, είτε για τις ορδές των επιχειρηματικών συμφερόντων Μελισσανίδη, είτε για τις φασιστικές συμμορίες, είτε για κάποιους εκ των τοπικών κονδυλοφόρων, είτε για διψασμένους επιχειρηματίες  που ξερογλείφονται για το “φιλέτο” της Στρούγκας, είτε για το δήμο Φιλαδέλφειας που σχεδιάζει από το 2Ο14 την κατεδάφιση του κτιρίου), πως είναι πλέον πολύ αργά, έπειτα από 8 χρόνια αδιάλειπτης πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής παρουσίας μας σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της περιοχής, να αποκόψουν τη συλλογικότητα και τον αγώνα μας από τη γειτονιά.

Από τη μεριά μας δεν έχουμε άλλη επιλογή. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το χώρο της Στρούγκας με κάθε τίμημα, να παλεύουμε ενάντια στη ραγδαία μετάλλαξη μιας γειτονιάς σε μαγαζούπολη, μένοντας συνεπείς στον αγώνα υπεράσπισης της πόλης και του άλσους της, έτοιμοι για τις επόμενες μάχες που μας περιμένουν.

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Στρούγκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου