.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Η ΕΡΤ επιμένει να «παίζει» (με) τις χρυσαυγίτικες φιέστες


Ο Μιχαλολιάκος στο βήμα του μίσους

Η ΕΡΤ επιμένει να αναμεταδίδει τις ναζιστικές φιέστες της Χρυσής Αυγής. Χθες μάλιστα, μετέδωσε και τη γνωστή σύναξη εγχώριων και εισαγόμενων ναζιστών για τα Ιμια, που διοργανώνει κάθε χρόνο η οργάνωση και στην οποία πέρυσι τον τόνο έδωσαν οι ναζιστές του γερμανικού Τρίτου Δρόμου (Dritter Weg).

Οι Γερμανοί καλεσμένοι του Μιχαλολιάκου ήταν αυτοί που φρόντισαν να υψώσουν στην Ακρόπολη την πολεμική σημαία του Ράιχ 1933-1935, δηλαδή των πρώτων χρόνων της εξουσίας του Χίτλερ, προκαλώντας βέβαια συνειρμούς με τη σημαία της Βέρμαχτ που ύψωσαν τα κατοχικά στρατεύματα στην Ακρόπολη το 1941.

Ομως το περσινό αυτό σκανδαλώδες γεγονός δεν ήταν αρκετό για να ταρακουνήσει τη διοίκηση της ΕΡΤ, η οποία αντί να πρωτοστατήσει στην απομόνωση της Χρυσής Αυγής, φαίνεται ότι έχει βαλθεί να της προσφέρει την «πολιτική νομιμοποίηση» που διακαώς αποζητά, την ώρα που καθημερινά στο κακουργιοδικείο αναδεικνύονται τα συντριπτικά στοιχεία για την εγκληματική της δράση.

Χιτλερικά συνθήματα


Φυσικά και φέτος η χρυσαυγίτικη συγκέντρωση, την οποία μετέδωσε η ΕΡΤ, δεν ήταν παρά μία ακόμα σύναξη ναζιστών από διαφορετικές χώρες.

Οπως αποκάλυψε από το βήμα της φιέστας αυτής ο χρυσαυγίτης, απόστρατος Βασίλειος Παπαθανασίου, παρόντες ήταν ομοϊδεάτες της ναζιστικής οργάνωσης από τη Γερμανία φυσικά, καθώς επίσης από την Αυστραλία, την Ιταλία, τη Σερβία και την Πολωνία.

Στη συγκέντρωση ακούστηκαν και πάλι τα γνωστά χιτλερικά συνθήματα «Ζήτω ο Αρχηγός» (Heil mein Führer) και «Ζήτω η Νίκη» (Sieg Heil), όπως και η πασίγνωστη φράση που αποδίδεται στον Γκέμπελς: «Θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη».

Προσθέτουμε εδώ και τη χαρακτηριστική φράση του Μιχαλολιάκου από τη φιέστα, ο οποίος λέει:
«Και για να θυμηθώ ένα παλιό σύνθημα που είχαμε πει πάλι από την πλατεία Κολοκοτρώνη σε παλαιότερα χρόνια, μας είπανε αλήτες, φασίστες, ρατσιστές, όμως εμείς είμαστε το αύριο κι αυτοί είναι το χθες!».

Είναι φυσικά επιλογή του αρχηγού να μην διαψεύσει τους χαρακτηρισμούς «φασίστες, ρατσιστές», και άρα να τους επιβεβαιώσει, προκειμένου να στείλει ένα ακόμα ναζιστικό μήνυμα στα στελέχη του.
Αλλά και όταν αρνείται την ιδεολογία του ίδιου και τις οργάνωσής του, φροντίζει και πάλι να κλείσει ναζιστικά το μάτι στα στελέχη του. Αυτό ακριβώς έκανε μετά τη δημόσια κατακραυγή που προκάλεσε η προηγούμενη προβολή της χρυσαυγίτικης φιέστας στο κοινοβούλιο από την ΕΡΤ.

Τότε ο Μιχαλολιάκος διαρρήγνυε τα ιμάτιά του, διαψεύδοντας οποιαδήποτε σχέση του συμβόλου που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή, του μαιάνδρου, με τον ναζισμό.

Μερικές μέρες νωρίτερα όμως, στο οπισθόφυλλο της εφημερίδας «Χρυσή Αυγή» (30/11/2016) και κάτω ακριβώς από το κύριο άρθρο του αρχηγού που αναφερόταν στο ίδιο θέμα, αυτό της προβολής της οργάνωσης από την ΕΡΤ, διαφημιζόταν το βιβλίο του Κασιδιάρη, στο οποίο φιγουράρει επιδεικτικά η φωτογραφία του με τη σβάστικα στο μπράτσο.

Και βέβαια ο χρυσαυγίτικος μαίανδρος δεν είναι παρά μια παραλλαγή της σβάστικας, του «διπλού μαιάνδρου», όπως την αποκαλεί η οργάνωση.

Αντιφά συγκέντρωση

Φέτος πάντως ήταν η πρώτη φορά που η Χρυσή Αυγή υποχρεώθηκε να μην καλέσει για τη φιέστα των Ιμίων στην πλατεία Ρηγίλλης, εκεί δηλαδή όπου καλούσε τα προηγούμενα χρόνια.

Και πέρυσι είχε προγραμματίσει να τη διοργανώσει στο ίδιο σημείο αλλά τελικά αναγκάστηκε, λόγω της παρουσίας του αντιφασιστικού κινήματος στο κέντρο της Αθήνας και της απαγόρευσης συγκεντρώσεων από την Αστυνομία, να τη μεταφέρει έξω από τα κεντρικά γραφεία της στη Μεσογείων.

Φέτος λοιπόν κάλεσε κατευθείαν έξω από τα γραφεία της, ενώ για πρώτη φορά η πλατεία Ρηγίλλης έγινε τόπος αντιφασιστικής, διεθνιστικής συγκέντρωσης.

Εκατοντάδες άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αντιφασιστικού Συντονισμού και πλήθους αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών συλλογικοτήτων και οργανώσεων της Αριστεράς και βρέθηκαν στην πλατεία Ρηγίλλης, όπου πραγματοποιήθηκε συναυλία από τους RadioSol και χοροί από Κούρδους χορευτές με παραδοσιακές στολές.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία ώς τη συμβολή της λεωφ. Αλεξάνδρας με την Κηφισίας.

πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου