.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Σχετικά με τον Σάμουελ Μπέκετ τα χρόνια της δικτατορίας των συνταγματαρχών

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

by Jane Bown, bromide print, 1976
Διαβάζοντας μια βιβλιογραφία ελληνική Σάμουελ Μπέκετ, που συνέταξε ο Βασίλης Καλαμαράς (βλ. «Διαβάζω», τεύχος 115, 27 Μαρτίου 1985), βιβλιογραφία που αναφέρεται σε 30 περίπου χρόνια (από τα μέσα του ’50 στα μέσα του ’80) και περιλαμβάνει πεζά και θεατρικά έργα του Μπέκετ, αλλά και δοκίμιά του, μαζί με μελέτες και κρίσεις για τη ζωή και το έργο του, διαπιστώνω πως ο προοδευτικός πνευματικός κόσμος δεν το έβαλε κάτω και στα χρόνια της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ασχολήθηκε με τον Σάμουελ Μπέκετ και είχαμε απτό, υλικό προ των οφθαλμών μας, τον καρπό της προσπαθείας του.


Ο Βάσος Βαρίκας, ο Βάσος και η Λιλίκα Γεωργίου, η Ρίτα Μπούμη-Παπά, η Ελένη Βαρίκα, η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, η Ζωή Καρέλλη, η Ξένη Ι. Κερακάλου, ο Αλέξανδρος Κοτζιάς, η Μάγια Λυμπεροπούλου, η Νίκη Λοϊζίδη, η Αλίκη Αλεξανδράκη, η Ελένη Μοσχονά, συνετέλεσαν σ’ αυτό.

Οι εκδόσεις Δωρικός, οι εκδόσεις Ερμείας, οι εκδόσεις Ηριδανός, οι εκδόσεις Αρίων, οι εκδόσεις Ερμής και τα περιοδικά «Νέα Πορεία» και «Νέα Εστία» πρέπει επίσης να μνημονευτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου