.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΑΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΑΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Ενώ ακόμη και το κέντρο της Αθήνας έχει νεκρώσει απο το έντονο ψύχος και την ισχυρή χιονόπτωση, εκατοντάδες παιδιά και βρέφη, οικογένειες, ηλικωμένοι και άνθρωποι με αναπηρία κυριολεκτικά παγώνουν στο στρατόπεδο προσφύγων της Μαλακάσας. Το στρατόπεδο έχει παραλύσει γιατί επικρατει ΟΛΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ με θερμοκρασίες υπό το μηδέν, χιονιάς και πάγος σε όλα τα σημεία: περάσματα, εγκαταστάσεις γενικής χρήσης ακόμα και στους σωλήνες νερού. 
 
Οι οικογένειες που διαμένουν στο στρατόπεδο πρέπει να απομακρυνθούν ΑΜΕΣΑ πριν το Υπουργείο Μετανάστευσης, η κυβέρνηση και η Ε.Ε. βρεθούν μπροστά στις συνέπειες αυτής της απάνθρωπης πολιτικής τους, να θρηνήσουμε δηλαδή τους πρώτους νεκρούς εγκλεισμένους προόσφυγες, λόγω χειμώνα εν έτει 2017.
 
Ηδη το ιατρείο έχει γεμίσει με παιδιά, ενήλικες και ηλικιωμένους που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στο ψύχος ενώ είναι θέμα χρόνου να παρουσιαστούν βαρύτατα μυϊκά και σκελετικά προβλήματα λόγω της διαρκούς διαβίωσης σε καταστάσεις παγετού!
Το στρατόπεδο της Μαλακάσας πρέπει να εκκενωθεί άμεσα!


Η αδράνεια και η καθυστέρηση σε τέτοιες συνθήκες είναι δολοφονική!  Με την ευθύνη των Δήμων και των περιφερειών, και διάθεση προσωπικού να μεταφερθούν άμεσα οι πρόσφυγες σε ξενοδοχεία, θερμαινόμενες αίθουσες και δημόσιους χώρους,όπου θα υπάρχουν ομάδες επιτόπιας φροντίδας.
 
Ακόμα και αν το Υπουργείο θεωρεί ότι το πρόβλημα λύθηκε με το στήσιμο των κοντέϊνερς (πολλά απο αυτά χωρίς πόρτες και παράθυρα, ούτε νερό!) θέτει τις ζωές τους σε σοβαρό κίνδυνο με τον εγκλεισμό και τον αποκλεισμό εκατοντάδων οικεγενειών στην παγωμένη Μαλακάσα, χωρίς καμία απολύτως πρόσβαση σε ιατρική βοήθεια έκτατης ανάγκης, λόγω παγετού, μέσα στο σκοτάδι, στους τσουχτερούς ανέμους και στο ανυπόφορο κρύο 

 
Οι ίδιοι οι πρόσφυγες ζητούν άμεσες λύσεις πριν να είναι αργά. Ακόμα και ένα ακόμη βάρβαρο βράδυ στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μαλακάσας είναι πάρα πολύ. Άμεση εκκένωση του στρατοπέδου και άμεση περίθαλψη των προσφύγων.

 
Αυτή η πραγματικότητα χαρακτηρίζει συνολικά την βάρβαρη διαχείρηση των προσφύγων στα περισσότερα στρατόπεδα: είναι έξω από τις πόλεις, χωρίς τις αναγκαίες υποδομές και με φιμωμένους τους πρόσφυγες, όπως και τους αλληλέγγυους και τους εργαζόμενους στις ΜΚΟ. 

 
 Η απαγόρευση της εισόδου των ΜΜΕ με το πρόσχημα της αδειοδότησης από τον κ.Μουζάλα είναι σύμπτωμα αυτής της βαθειάς κατασταλτικής διαχείρησης των ανθρώπινων ζωών, των γυναικών, των παιδιών, των ασυνόδευτωνν ανηλίκων και των αναπήρων προσφύγων που δε έχουν φωνή. 

 
Είναι ώρα να ξυπνήσει ο κρατικός μηχανισμός, οι Δήμοι και οι περιφέρειες. 

 
Διεκδικούμε:

  • Αμεση εκκένωση κάθε χώρου με σκηνές και μεταφορά μέσα στις πόλεις σε δημόσιους θερμαινόμενους χώρους, κλειστά γήπεδα, ολυμπιακές εγκαταστάσεις είτε πρόκειται για την Μαλακάσα και τις σκηνές στο Ελληνικό είτε για την απανθρωπιά στα νησιά του Αιγαίου και τα άλα στρατόπεδα στη βόρεια Ελλάδα.
  • Αμεση δωρεάν μεταφορά στην Αττική, με επίταξη πλοίων, των χιλιάδων αποκλεισμένων προσφύγων στα νησιά για να μπει τέλος στο παρανοίκό  αποκλεισμό τους. Τα νησιά δεν θα γίνουν Γκουαντάναμο για τους πρόσφυγες.
  • Επίταξη ξενοδοχείων από το κράτος για την άμεση μεταφορά των προσφύγων. Κανένας πρόσφυγας να μην ξεπαγιάζει σε ακατάλληλους οικίσκους.
  • Διάθεση προσωπικού και προσλήψεις για την άμεση φροντίδα των προσφύγων από Δήμους και περιφέρειες, νοσοκομεία και υπηρεσίες πρόνοιας και κοινωνικής άλληλεγγύης.
  • Καταγγελία των μνημονίων συνεργασίας με τις ΜΚΟ που απέδειξαν πλήρη χρεοκοπία στην διαχείρηση του πεδίου επιτείνοντας την ανθρωπιστική κρίση. Έλεγχος της σύμβασης για την κατασκευή των πανάκριβων και ακατάλληλων οικίσκων.Δικαίωμα στους εργαζόμενους των ΜΚΟ στο συνδικαλισμό ώστε να αναδειχτούν οι εγκληματικές ελλείψεις που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές.
  • 'Ανοιγμα των στρατοπέδων στα συνδικάτα και τους φορείς αλληλεγγύης ώστε να στηριχτεί άμεσα η προσπάθεια για να λυθούν τα άμεσα ζητήματα επιβίωσης.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις αλληλεγγύης, τις δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις ,τις οργανώσεις της αριστεράς και τις συλλογικότητες των κινημάτων να στηρίξουμε τη μαζική αντιρατσιστική κινητοποίηση το Σάββατο 21 Γενάρη, στο Σύνταγμα στις 4μμ, μέρα διεθνούς κινητοποίησης για την ορκωμοσία του Τράμπ.
Να πλημμυρίσουμε τους δρόμους εργαζόμενοι, πρόσφυγες και αλληλέγγυοι για να βάλουμε τέλος στο αίσχος των βάρβαρων στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου