.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΗ ΤΗΣ Π.Α.Ε. (ΞΕΤΥΛΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΙΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ)

Το «θέμα ενδιαφέροντος» -που θα έλεγε και ο Ορκωτός Ελεγκτής- του Ισολογισμού της Π.Α.Ε. για την περίοδο 2015-2016 είναι (εκτός των δοσοληψιών της με την Ερασιτεχνική) η ταυτότητα του χρηματοδότη της. Από την μέχρι τώρα έρευνα μας στο διαδίκτυο προκύπτουν τα παρακάτω στοιχεία στα οποία μπορεί οποιοσδήποτε (άρα και οι αθλητικοί δημοσιογράφοι) να έχει πρόσβαση. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται τόσο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και από ένα κρατικό δημόσιο αρχείο.

Συγκεκριμένα όποιος ψάξει στο google με τα στοιχεία της εταιρείας που δάνεισε την Π.Α.Ε. (OIL TANK ENGINEERING AND CONSULTING LTD) καταλήγει σ’ αυτά τ’ αποτελέσματα. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο στη σειρά αποτέλεσμα το οποίο δεν οδηγεί πουθενά συγκεκριμένα (βλέπε εδώ), το δεύτερο στη σειρά παραπέμπει σε εταιρεία η οποία βρίσκεται στις Η.Π.Α. και η οποία δεν είναι αυτή που ψάχνουμε. 

Το τρίτο όμως αποτέλεσμα παραπέμπει σ’ Έλληνα ο οποίος έχει λογαριασμό στο linkedin, ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο περιλαμβάνει το επαγγελματικό προφίλ όσων δικτυώνονται εκεί. Ο Έλληνας αυτός είναι ο Αναστάσιος Τύρος. Το πλήρες προφίλ είναι διαθέσιμο μόνο σε όποιον έχει λογαριασμό στο linkedin. Ωστόσο από τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες σ’ όλους μας προκύπτει ότι ο κος Τύρος σπούδασε στο εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Από τον Οκτώβρη του 2009 ως σήμερα εργάζεται ως Διευθύνων Σύμβουλος και project manager στην OIL TANK ENGINEERING AND CONSULTING LTD

Η περαιτέρω έρευνα αποκαλύπτει τον λογαριασμό του στο facebook (βλέπε εδώ) από τον οποίο προκύπτει ότι ο Αναστάσιος Τύρος είναι μεταξύ άλλων:
  • Οπαδός του Τράμπ.
  • Γενικός Διευθυντής General Manager στην AEGEAN OIL TERMINAL CORP., αντικείμενο της οποίας είναι η κατασκευή εγκαταστάσεων αποθήκευσης και φόρτωσης πετρελαίου. Η AEGEAN OIL TERMINAL CORP. είναι -όπως πληροφορούμαστε από την ιστοσελίδα της AEGEAN (βλέπε προηγούμενο σύνδεσμο)- μια 100% θυγατρική εταιρεία της. Περισσότερα για τις εργασίες της μπορείτε να βρείτε εδώ.
  • Παρακάμπτοντας τις σπουδές του μαθαίνουμε ότι τώρα βρίσκεται στην Fujairah των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου η AEGEAN OIL TERMINAL CORP. κατασκευάζει εγκαταστάσεις αποθήκευσης και φόρτωσης πετρελαίου κάνοντας χρήση πίστωσης 120 εκ. Δολλαρίων, η οποία της χορηγήθηκε από την UNITED ARAB BANK.
  • Είναι παντρεμένος.
Ωστόσο οι παραπάνω πληροφορίες αφορούν στην AEGEAN OIL TERMINAL CORP. και όχι στην δανείστρια της Α.Ε.Κ. εταιρεία OIL TANK ENGINEERING AND CONSULTING LTD. Προφανώς όμως δεν θα είναι τελείως άσχετες μεταξύ τους. Πιθανόν η OIL TANK ENGINEERING AND CONSULTING LTD να είναι θυγατρική της θυγατρικής της AEGEAN. Αυτό όμως δεν προκύπτει αμέσως από τα έως τώρα στοιχεία. 

Σχετικά με τον ίδιο τον κο Τύρο βρήκαμε κάτι που αφορά την προϋπηρεσία του όπως αυτή έχει καταγραφεί στο Μητρώο Εταιρειών της Μεγάλης Βρεττανίας. Όπως μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ ο κος Τύρος (γεννηθείς το 1948) απασχολήθηκε ως Διευθυντής (Director) της PORTLAND BANKERS INTERNATIONAL LIMITED (03896575) από τις 28 Ιούλη 2000 ως τις 14 Ιούνη 2004 οπότε και παραιτήθηκε. Η PORTLAND BANKERS INTERNATIONAL LIMITED συνεχίζει να υφίσταται, ενώ η διεύθυνση αλληλογραφίας της είναι: Ακτή Θεμιστοκλέους 92 στον Πειραιά (η AEGEAN είναι στο 10). 

Ωστόσο και μέχρι να βρούμε κάποια παραπάνω στοιχεία για την OIL TANK ENGINEERING AND CONSULTING LTD καλό θα ήταν να δούμε τι παραπάνω πληροφορία μπορούμε να βρούμε για την  PORTLAND BANKERS INTERNATIONAL LIMITED (03896575) που διοικούσε για σχεδόν τέσσερα χρόνια ο κος Τύρος. Σύμφωνα με το Μητρώο εταιρειών της Μεγάλης Βρεττανίας τις μετοχές της κατέχει σε ποσοστό άνω του 75% η AEGEAN INVESTMENTS S.A., η οποία δηλώνει έδρα τα ειδυλλιακά νησιά Marshall (βλέπε εδώ). Η AEGEAN INVESTMENTS S.A. είναι για την PORTLAND BANKERS INTERNATIONAL LIMITED μητρική εταιρεία, αν και η ίδια είναι τελικά θυγατρική της γνωστής μας AEGEAN (βλέπε εδώ). 

Της AEGEAN η οποία ανήμερα του Αγ. Νικολάου (6 Δεκέμβρη) γιόρτασε τη συμπλήρωση μιας 10ετίας στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Ν. Υόρκης. Από την αναμνηστική φωτογραφία που έβγαλαν τα μεγαλοστελέχη της στον εξώστη της σάλας του Χρηματιστηρίου έλειπε ο Μελισσανίδης αφού πλέον δεν έχει καμία οργανική σχέση με την εταιρεία. Φυσικά η δημιουργία εταιρειών σε φορολογικούς παραδείσους δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο γι' αυτούς που έχουν πολλά λεφτά. Γιατί για να έχει κάποιος πολλά λεφτά σημαίνει ότι είτε είναι τελείως αφορολόγητα, είτε έχουν φορολογηθεί με εξαιρετικά χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές. Ωστόσο αυτό (δηλαδή τις off shore σε φορολογικούς παράδεισους) καλό θα ήταν να το έχουν υπ' όψη τους όσοι φανατικά υπερασπίζονται τους Ιδιοκτήτες των Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. Όχι τίποτα άλλο αλλά αυτό αποδεικνύει ότι αυτοί (οι Ιδιοκτήτες) όχι μόνο ΔΕΝ είναι κάποιοι από εμάς, αλλά και δεν μπορούν ποτέ να γίνουν.  
Προς το παρόν σας αφήνουμε να χωνέψετε (επεξεργαστείτε/αξιολογήσετε) τις παραπάνω πληροφορίες, επιφυλασσόμενοι να επανέλθουμε όταν έχουμε κάποια νεότερη σημαντική πληροφορία που θα φωτίσει περαιτέρω την κατάσταση (αναλόγως και της επικαιρότητας), εκτός αν ο Μελισσανίδης μας προλάβει δίνοντας τις αναγκαίες διευκρινήσεις για όλο αυτό το γαϊτανάκι που έχει στηθεί στην αυλή της Α.Ε.Κ.

16 Γενάρη 2017
παρατηρητής 1.

πηγή: aek-watch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου