.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Τι προφήτευε ο... γέροντας apodytiriakias.gr για το Μητροπολίτη Γαβριήλ


Ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ μετά του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου Γέροντος Εφραίμ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους κατά τον εορτασμό της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως στη Ν. Ιωνία (19.3.2017)

Στις 25-10-14 είχαμε αναδημοσιεύσει από το apodytiriakias.gr άρθρο - προφητεία του γνωστού "αποδυτηριάκια" που διατηρεί και στενή σχέση με το Δ. Μελισσανίδη, και όσα γράφει σχετικά στη πραγματικότητα εκφράζουν κι εκείνον.

Μετά τη πρόσφατη εμφάνιση του σχεδίου της Μητρόπολης, που όπως σωστά επισήμανε "Ο Κόσμος της Νέας Φιλαδέλφειας" φαίνεται να είναι συμπληρωματικό εκείνου της «Αγιά Σοφιάς», το άρθρο αποκτά και πάλι επικαιρότητα και γι΄ αυτό το αναδημοσιεύουμε.



Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ

Με συντριπτική πλειοψηφία η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε τον Γαβριήλ για νέο μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας. Δεν βγαίνουν μονάχα οι δήμαρχοι με εκλογές. Λέμε για τον δήμαρχο της Φιλαδέλφειας που είναι αντίθετος, που κάνει νούμερα στην ΑΕΚ για την “Αγιά Σοφιά”. Κι ένας εκκλησιαστικός αξιωματούχος παίρνει μια περιφέρεια μετά από δημοκρατική διαδικασία. Τον εκλέγει το ιερατείο, που ρίχνει την ψήφο του ο καθένας με την επιφοίτηση του αγίου πνεύματος.


Ο Γαβριήλ, Πειραιώτης, είναι ο νεαρώτερος στην Ιστορία μητροπολίτης, μόλις 38 χρονών, και άτομο της εποχής του. Σπουδαγμένος στο εξωτερκό, καθηγητής θεολογίας στο αμερικάνικο κολλέγιο και το πιο σπουδαίο ότι μέχρι χθες ήταν για τρία χρόνια “ο Μπαλτάκος της εκκλησιαστικής κυβέρνησης”. Ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου. Τι σημαίνει αυτό το πόστο;

Το παλληκάρι τα είδε όλα. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Όλοι σχεδόν οι ισχυροί της Ελλάδος έχουν απομυθοποιηθεί στα μάτια τους. Πολιτικοί, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί παληοσειρές και μεγαλοεπιχειρηματίες. Όλοι αυτοί για το κάθε νταραβέρι τους με την Εκκλησία πέρναγαν πρώτα από τον πάγκο του πρώην εφημέριου στην αγία Μαρίνα Θησείου, που έδειξε τα προσόντα του δίπλα στην αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Φανερά είναι δύσκολο να παρέμβει υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ ο νέος μητροπολίτης Φιλαδέλφειας Γαβριήλ, υπ' όψιν κάτοχος διδακτορικού στις πολιτικές επιστήμες του Διεθνούς Εμπορίου.
 Παρασκηνιακά, όμως, ο σπουδάσας στην πράξη και εκτός πανεπιστημίου τη διπλωματία διαθέτει τα ερείσματα να έχει θετική συμβολή.

Κάτι τελευταίο: Ο Γαβριήλ με τις ευλογίες του Ιερώνυμου έχει ξεκινήσει πρόγραμμα αποδέσμευσης ακινήτων ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με σκοπό την αξιοποίηση της περιουσίας της και τη δημιουργία εσόδων. Μια χαρά θα συνεννοηθεί με τον τίγρη.

πηγή:  apodytiriakias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου