.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα σε συγκέντρωση 2/5 18:00, στην πρεσβεία του Ισραήλ

Με δεκαετίες γενοκτονικής πολιτικής κατά των παλαιστινίων αλλά και όσων Ισραηλινών σηκώνουν κεφάλι, με βομβαρδισμούς, συνοπτικές εκτελέσεις, κατεδαφίσεις σπιτιών υπόπτων, με τα βασανιστήρια να είναι νόμιμα, ο χωροφύλακας της Δύσης δίπλα στα κοιτάσματα πετρελαίου γκρεμίζει, μέσα στην απόλυτη δυστοπία που δημιουργεί, την καθεστωτική προπαγάνδα περι ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα σύγχρονα έθνη-κράτη. 


Η Δυτική «δημοκρατία» δεν σημαίνει κατά κανένα τρόπο εξασφάλιση βασικών αστικών ελευθεριών, δεν σημαίνει καν την εξασφάλιση ενός ελάχιστου «ανθρωπισμού»  στην κρατική βία και καταστολή. Η υποτιθέμενη «οάση δημοκρατίας» στη Μέση Ανατολή, το κράτος του Ισραήλ είναι η πιο περίτρανη απόδειξη αυτής της αλήθειας.  Με δεκαετίες γενοκτονικής πολιτικής κατά των Παλαιστινίων αλλά και όσων Ισραηλινών σηκώνουν κεφάλι, με βομβαρδισμούς, συνοπτικές εκτελέσεις, κατεδαφίσεις σπιτιών υπόπτων, με τα βασανιστήρια να είναι νόμιμα, ο χωροφύλακας της Δύσης δίπλα στα κοιτάσματα πετρελαίου γκρεμίζει, μέσα στην απόλυτη δυστοπία που δημιουργεί, την καθεστωτική  προπαγάνδα περι ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα σύγχρονα έθνη-κράτη. Μόνο τυχαία δεν είναι η στροφή του δυτικού  φασισμού απο τον αντισημιτισμό στην υπεράσπιση του Ισραηλινού κράτους απέναντι σε υποτιθέμενους βάρβαρους.


2000 παλαιστίνιοι στις Ισραηλινές φυλακές έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας. Τα αιτήματά τους δεν είναι καν η απελευθέρωση απο τον ζυγό, ή η εξασφάλιση των ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων, όπως θα είχαν κάθε δικαίωμα να ζητούν. Είναι απλά να αποφυλακιστούν 300 παιδιά που σαπίζουν στα μπουντρούμια, να μην φυλακίζονται επ αόριστον χωρίς δικη, να σταματήσουν τα (νόμιμα επαναλαμβάνουμε) βασανιστήρια, να επιτρέπεται επισκεπτήριο απο τις οικογένειές τους, να μπορούν να βλέπουν δικηγόρο.

Είναι καθήκον μας να σταθούμε αλληλέγγυοι σε αυτόν τον αγώνα. Και γιατί είμαστε μαζί με όσους όπου γης δέχονται την κρατική καταστολή, και γιατί αναγνωρίζουμε το δίκαιο του Παλαιστινιακού αγώνα αλλά και γιατί η κατασταλτική πολιτική του κράτους του Ισραήλ αποτελεί πρότυπο για όλα τα δυτικά κράτη. Μη φαντάζεται κανείς ότι όσα γίνονται σε αυτή την «όαση δημοκρατίας» δεν μπορούν να έρθουν κι εδώ. Θα έρθουν αν εμείς το επιτρέψουμε. Αν αφήσουμε την «αντιτρομοκρατική» προπαγάνδα να επιβάλει την τρομολαγνεία της, αν αδιαφορήσουμε για τα σημάδια, που όλο και πληθαίνουν, που μας δείχνουν ότι κράτος και κεφάλαιο, δεν είναι διατεθιμένα να σταματήσουν την επίθεση ώσπου να πάρουν πίσω κάθε δικαίωμα που οι κοινωνίες με το αίμα τους κατάκτησαν.

Το τι γίνεται στην Παλαιστίνη μας αφορά. Ο αγώνας των παλαιστίνιων απεργών πείνας πρέπει να γίνει αγώνας όλων.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
ΤΡΙΤΗ 2 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00

πηγή: athens.indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου