.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Μετά την εκδήλωση της Ανταρσύα

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας εκδήλωση με θέμα: «Οι γειτονιές ανήκουν στους κατοίκους τους· Ο αγώνας για δημοκρατικές ελευθερίες και δημόσιους χώρους ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Σημαντικό το θέμα και λίαν επίκαιρο για την πόλη μας. Και χρήσιμη ασφαλώς η επιτευχθείσα εν τέλει πραγματοποίηση της εκδήλωσης, η οποία αναγκαίο είναι να έχει και συνέχεια – όμως θαρρώ πως γράφτηκαν μερικά υπεβολικά που επιθυμώ να τα επισημάνω…


Υπερβολή πρώτη: «Ηχηρό χαστούκι στις δυνάμεις των επιχειρηματικού παρακράτους αποτέλεσε η πραγματοποίηση της πολιτικής συγκέντρωσης της Ανταρσύα στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Υπερβολή δεύτερη: «Οι ομιλίες ήταν εξαιρετικές! Σπάζοντας τον νόμο της σιωπής…»

Υπερβολή τρίτη: «Για το γεγονός της μεγάλης από κάθε άποψη επιτυχίας της εκδήλωσης της Ανταρσύα να πούμε επίσης πως από τα πράγματα κάλυψε το κενό της απουσίας του ΚΚΕ».

Ας αρχίσω τα σχόλιά μου από το τέλος. Η Ανταρσύα ασφαλώς και δεν είναι σε θέση να καλύψει το κενό μιας καθημερινής απουσίας του ΚΚΕ από την πόλη. Μη λέμε ό,τι θέλουμε! Οι ομιλίες θα ήταν εξαιρετικές αν διαφώτιζαν τα επιδιωκόμενα από τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον μανδύα της ΑΕΚ, αναλυτικώ τω τρόπω. Άλλος όμως ήταν ο σκοπός. Όσον αφορά τον νόμο της σιωπής, αυτόν τον έσπασαν καιρό τώρα οι λίγοι γενναίοι που σε ιστολόγια ή και εντύπως έκαναν με λεπτομέρειες καθαρό πού το πάνε τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον μανδύα της ΑΕΚ.

Όσον αφορά την εκδήλωση, χαστούκι στις δυνάμεις των επιχειρηματικού παρακράτους σαφώς και ήταν, μα ηχηρό; Θαρρώ πως χρειάζονται τα ορθά επιχειρήματα να φθάσουν σε πιο πολλούς και να πείσουν, ώστε να κινηθούν πιο πολλά χέρια για το χαστούκι, που τότε θα είναι ηχηρό.

Δηλαδή: για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή!

Κώστας Π. Παντελόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου