.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ» ΚΑΙ Ο ΙΒΑΝ ΩΣ ΝΕΟΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΥ (ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ Α.Ε.Κ.)


Ο αυριανός Τελικός Κυπέλλου θα γίνει στην ώρα του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αποφύγαμε φέτος το σχετικό πανηγύρι, ειδικά με τον τόπο διεξαγωγής του. Τέτοιου είδους καταστάσεις δεν είναι πρωτοφανείς για την Ελληνική Ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Σιγά μην ντραπεί κανείς για το γεγονός ότι θα έπρεπε εδώ και καιρό να υπάρχουν εναλλακτικές του τόπου διεξαγωγής του Τελικού επιλογές, οι οποίες να ικανοποιούν τόσο την Ομοσπονδία όσο και την Αστυνομία. Μια Αστυνομία η οποία κόπτεται για την ανυπαρξία καμερών ασφαλείας στο Πανθεσσαλικό (για την διαχείριση τους είναι με βάση τον νόμο υπεύθυνη) και όχι για το γεγονός ότι άπαξ και ξεκινήσουν επεισόδια μέσα στην πόλη πολύ δύσκολα θα μπορέσει να τα ελέγξει.

Ο Τελικός που λέτε θα γίνει στην πόλη του Βόλου και θα φιλοξενηθεί σ’ ένα γήπεδο χωριτικότητας 22.700 θεατών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κάθε ομάδα θα λάβει από 8.000 εισιτήρια. Αυτό σημαίνει ότι μόνον οι «οργανωμένοι» κάθε ομάδας (και σε οι πιο αποφασισμένοι να πλακωθούν) θα δούν τον Τελικό μέσα από το γήπεδο. Υπολείπονται 6.700 θέσεις οι οποίες θα διατεθούν τόσο για τις προσκλήσεις της Ε.Π.Ο. όσο και για «νεκρές ζώνες» μεταξύ ΑΕΚτζήδων και ΠΑΟΚτζήδων. Κάνοντας τον Τελικό στον Βόλο μας δείχνουν εμπράκτως ότι μας χρειάζονται μόνο για την νομιμοποίηση, τους είμαστε απαραίτητοι μόνο για συμπλήρωμα. Δεν μας θέλουν με τα παιδιά μας στο γήπεδο.


Ο Βόλος επιλεγόταν ανέκαθεν για την διεξαγωγή αγώνων διαβάθμισης (το «μπαράζ» στα Ελληνικά) επειδή στον χάρτη δίνει την εντύπωση ότι είναι στη «μέση» της απόστασης Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Αυτό όμως δεν επιβεβαιώνεται από τα νούμερα, καθώς ο Βόλος απέχει 325 χιλιόμετρα από την Αθήνα (και γνωρίζοντας ότι η απόσταση Αθήνας-Θεσσαλονίκης είναι 505 χιλιόμετρα) μόνο 180 από την «συμπρωτεύουσα». Συνεπώς ο Βόλος δεν είναι στη «μέση» (κάτι σαν «no mans land») αφού δεν απέχει από Αθήνα και Θεσσαλονίκη «ίσες αποστάσεις».

«Ίσες αποστάσεις» τις οποίες είναι (θεωρητικά τουλάχιστον) υποχρεωμένος να κρατήσει ο διαιτητής του Τελικού. Ενός Τελικού στον οποίο θα συγκρουστούν οι ομάδες δύο μέχρι πρότινος φίλων Πόντιων. Δύο ιδιοκτητών που και οι δυό τους έχουν υποσχεθεί στους οπαδούς των ομάδων τους ότι σύντομα θα τις επαναφέρουν στο προηγούμενο μεγαλείο τους (ότι κι αν σημαίνει αυτό για καθεμιά τους). 

Έτσι πέρισυ η κατάκτηση του Κυπέλλου από την Α.Ε.Κ. στην πρώτη χρονιά της επανόδου της στην Α’ Εθνική ανανέωσε τον ενθουσιασμό του «Ερχόμαστε» (ο οποίος έχει σχεδόν εξανεμιστεί φέτος). Αν όμως η κατάκτηση πέρισυ του Κυπέλλου ήταν υπόσχεση ότι τα καλύτερα είναι καθ’ οδόν, φέτος είναι αυτοσκοπός∙ καθώς με τόσο χάλια χρονιά φέτος μόνον το Κυπέλλο μπορεί να δώσει κάποια παρηγοριά.

Από την άλλη για τον Π.Α.Ο.Κ. είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να φωνάξει το δικό του «Ερχόμαστε». Γιατί καλά τα περί «εξυγίανσης», καλή και η αποπληρωμή των χρεών της Π.Α.Ε. αλλά χωρίς κούπα (έστω και του Κυπέλλου) δεν μπορεί για πολύ ακόμη να τους πουλά το ίδιο παραμύθι ο Ιβάν. 

Οπότε τι να περιμένει ο θεατής του Τελικού και ειδικά ο ΑΕΚτζής; Ειλικρινά δεν ξέρω. Ξέρω τι και πως θα ήθελα να γίνει, όπως επίσης ξέρω και τι φοβάμαι ότι τελικά θα γίνει. Επιλέγω να μοιραστώ μαζί σας μόνο τους φόβους και όχι τις επιθυμίες μου. 

Φοβάμαι πως μας την έχουν «στημένη». Το πόσο μας την έχουν «στημένη» εξαρτάται από τη δύναμη και το πάθος που θα επιδείξει (ή δεν θα επιδείξει) η Α.Ε.Κ. εντός του αγωνιστικού χώρου. Φοβάμαι ότι αναλόγως των συνθηκών ο Ιβάν θα κάνει επίδειξη της δύναμης που έχει αποκτήσει στο παρασκήνιο. Έτσι κι αλλιώς με τόση αναβροχιά τίτλων στον ποδοσφαιρικό Π.Α.Ο.Κ. ένα Κύπελλο ακόμη και αν κατακτηθεί με «σπρώξιμο» θα προκαλέσει τον ίδιο (αν όχι μεγαλύτερο ενθουσιασμό) στους ΠΑΟΚτζήδες όσο και μια «κανονική» κατάκτηση. Συνυπολογίστε ότι όπως και στην μέθοδο του τριγωνισμού ένα σημείο καθορίζεται σε σχέση με άλλα δύο. Στην περίπτωση του Π.Α.Ο.Κ. το ένα είναι ο συντοπίτης του Άρης, το άλλο εμείς. Επιπρόσθετα αν η κατάκτηση συνοδευτεί και από διαιτητικό «σπρώξιμο», αυτό θα προκαλέσει φρενίτιδα στους ΠΑΟΚτζήδες, αφού θα έχουν την εντύπωση ότι η ομάδα τους κατάφερε να παραμερίσει -επιτέλους- το «Κράτος των Αθηνών» και να πάρει πίσω αυτά που τόσα χρόνια της χρωστάνε.      

Ο τρόπος με τον οποίο θα διεξαχθεί ο Τελικός θα (από)δείξει αν ο Ιβάν Σαββίδης είναι έτοιμος ν’ αναλάβει τον ρόλο του νταβατζή στο μπουρδέλο (που μέχρι στιγμής είναι) του Ελληνικού επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Μακάρι ως προς το τελικό αποτέλεσμα, αλλά και ως προς την μεθόδευση να διαψευστώ. Γιατί ως προς την ανάλυση αποκλείεται.

05 Μάη 2017
παρατηρητήριο.
πηγή: aek-watch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου