.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Απ' τις χαριστικές ντροπολογίες σε Βαρδινογιάννη και Λάτση, σ' αυτές του Σαββίδη.

Απ’ την μια έχει την πλάκα του, από την άλλη όμως μας δείχνει τον ευτελισμό που έχουν υποστεί οι δημοσιογραφικές «ντουντούκες» των αστικών κομμάτων.

Πριν λίγο καιρό θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι από τα βασικά θέματα αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ θα ήταν ποια κυβέρνηση –με χαριστικές ντροπολογίες- πρόσφερε περισσότερο χρήμα σε καπιταλιστικούς ομίλους; 

Κι όμως αυτό το σκηνικό –που έχει συμπαρασύρει και στρατευμένες σ’ αυτά τα κόμματα δημοσιογραφικές πένες- παρακολουθούμε σήμερα.


Αφορμή στάθηκε η φωτογραφική διάταξη με την οποία χαρίζεται σε εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, πρόστιμο 38,5 εκατ. ευρώ, που της είχε καταλογιστεί από τα ελληνικά δικαστήρια. (Εχουμε γράψει σχετικά σ’ αυτή μας την ανάρτηση). Αναμενόμενο ήταν αυτή την εξέλιξη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να την εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά, μέσω τον προσκείμενων σ' αυτή ΜΜΕ.

Ο αντιπερισπασμός από το κυβερνητικό κόμμα, όπως το διαβάζουμε σε κείμενο που υπογράφει η Αντα Ψαρρά, στην απογευματινή εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι όλα τα λεφτά.
Μπορεί να συνοψιστεί στο γνωστό … «ναι, αλλά κι εσείς βασανίζατε τους μαύρους»

Μια πρόταση απ’ αυτό που αντικατοπτρίζει όλη την «συριζαίικη» σκέψη:

«Μπορεί λοιπόν η διαγραφή του προστίμου των 30 εκ. της ΣΕΚΑΠ να έχει σκοτεινές πλευρές αλλά τις ίδιες αν όχι πολύ περισσότερες είχε και η τροπολογία του 2014 που διέγραψε πρόστιμα χρεωμένα από το 2010 στον όμιλο Βαρδινογιάννη και στον όμιλο Λάτση ύψους 1,2 δις εν μέσω της οικονομικής κρίσης και της αδυναμίας της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου να κλείσουν την τότε αξιολόγηση». 

Μάλιστα τα 38,5 εκατ, έγιναν 30, ένα καραμπινάτο σκάνδαλο μετονομάστηκε σε υπόθεση με «σκοτεινές πλευρές». Και φυσικά διαβάζουμε το «ατράνταχτο» επιχείρημα:  Η Ν.Δ «δεν δικαιούται να ομιλεί» γιατί επί κυβέρνησής της οι ντόπιου πλουτοκράτες είχαν μεγαλύτερα «χαρίσματα».

Εξοχα.

ΥΓ 8 ολόκληρες σελίδες αφιερώνει σήμερα η εφημερίδα του Κ. Βαξεβάνη για να "λιβανίσει" την "αγιογραφία" που κάνει στον καπιταλιστή Ιβάν Σαββίδη. Τυχαίο;

πηγή: tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου