.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Η χτεσινή εκδήλωση για την υπεράσπιση της δημοκρατίας στη Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα (φωτογραφίες)

Πολύς ήταν ο κόσμος που έδωσε το παρών στη χτεσινή εκδήλωση για την υπεράσπιση της δημοκρατίας στη πόλη μας. Η συγκέντρωση έγινε στη κεντρική πλατεία, τη πλατεία Πατριάρχου. Πρόκειται για ένα χώρο τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το χώρο μπροστά στο δημαρχείο της Ν. Φιλαδέλφειας, όπου πριν λίγο καιρό η Ορίτζιναλ είχε οργανώσει συλλαλητήριο υπέρ του γηπέδου Μελισσανίδη.

Αν η χτεσινή συγκέντρωση είχε πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο τότε θα διαπιστώναμε πως είτε το πλήθος που προσήλθε θα ήταν το ίδιο, είτε η χτεσινή συγκέντρωση είχε περισσότερο κόσμο. Θυμίζουμε πως η συγκέντρωση της Ορίτζιναλ είχε πανελλαδικό χαρακτήρα καθώς είχαν φροντίσει να ακολουθεί ντέρμπι με το ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, και πως στη πόλη μας οι οπαδοί είχαν φτάσει ακόμη και με πούλμαν. Θυμίζουμε επίσης πως κανείς δεν απείλησε όσους θα προσέρχονταν, σε αντίθεση με ότι έγινε και αυτή τη φορά.

Η επιτυχημένη χτεσινή συγκέντρωση, είναι η δεύτερη μετά από τη πρώτη επίσης επιτυχημένη πρώτη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που προηγήθηκε πριν λίγες μέρες και κατάφερε κι αυτή να ολοκληρωθεί. Πρέπει να αποτελέσει ένα ακόμη σταθμό στη πορεία για την επαναφορά στη πολιτική και δημοκρατική ομαλότητα στη πόλη, και την υπεράσπιση της από τα επιχειρηματικά συμφέροντα που την επιβουλεύονται.

Οι εκπλήξεις από παρευρεθέντες συμπολίτες ήταν πολλές. Ακόμη περισσότερες από εκείνους που πέρασαν και χαιρέτισαν κλεφτά για να μη στοχοποιηθούν. Κι άλλους που επικοινώνησαν και δήλωσαν τη συμπαράσταση τους από τη μια, και την αδυναμία τους από την άλλη να ξεπεράσουν τους φόβους τους. Παρόντες υπήρχαν από όλο το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό φάσμα, αλλά και κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς, καθώς και άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες. Ακόμη και από κόμμα που θεωρητικά θα έπρεπε να είναι στη πρωτοπορία παρόμοιων αγώνων, και τώρα βρίσκεται σε αδράνεια και εκκωφαντική σιωπή… Πολλοί ήταν και οι συντηρητικοί πολιτικά συμπολίτες, που ανέλπιστα έκαναν την εμφάνιση τους και παρέμειναν στη συγκέντρωση.

Η σύνθεση των συγκεντρωμένων δυνάμεων και προσώπων, προσδίδει χαρακτηριστικά και δυναμική που ποτέ πριν δεν είχε ο αγώνας για την υπεράσπιση της πόλη μας. Πλέον το ζήτημα αποχτά ευρύτητα που σε αυτό το επίπεδο, μπορεί να συγκριθεί με αγώνες όπως εκείνος στη Κερατέα και τη Χαλκιδική. Η κυβέρνηση, κάθε κόμμα, κάθε παράταξη, η περιφέρεια, κάθε λογής εξουσίες και επιχειρηματικά συμφέροντα, ή θα μάθουν να μετράνε διαφορετικά το μέγεθος και τις επιπτώσεις που έχουν οι επιλογές τους στη Ν. Φιλαδέλφεια, ή θα πέσουν έξω στους λογαριασμούς τους…

Η συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα λοιπόν, μπορεί πλέον να γίνει από άλλες καλύτερες θέσεις. 

















































4 σχόλια:

  1. Χαχαχαχαχαχαχα μας εχεις πεθανει ρε γραφικε χαχαχα που ειναι το ντρονε ρε ΛΑΕτζη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο ξαναγράφω και ας το ξανασβήσεις ορφανό του Στάλιν !!!! Μια ζωή ψέμματα λέτε !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΗΣΑΣΤΑΝ ΠΕΝΤΕ-ΕΞΙ !!!! ΗΣΑΣΤΑΝ ΠΕΝΤΕ-ΕΞΙ !!!! Σκορποχωρι ητανε η συγκεντρωση σας φιλαρακο,ουτε καν αξιοπρεπης σε ογκο...Κι ας προσπαθειτε απεγνωσμενα να την παρουσιαστε ως ογκωδη...Ο φιλαδελφειωτικος λαος που υποτιθεται οτι ειναι...ομηρος και κατω απο την μποτα του...κατακτητη σας γυρισε την πλατη,καθως οι περισσοτεροι που συμμετειχαν ηταν γκρουπουσκουλα απ ολη την Αττικη,του τυπου"Πολιτες για την προστασια του μπουφου απο το Κατσιμιδι","ο λαχανοκηπος του Βρασιδα κατω Κιουρκων" και κατι τετοιοι,το ΚΚΕ μ-λ(αληθεια το λ-μ ΚΚΕ,το μ-ΚΚΕ-λ και το λ-ΚΚΕ-μ που ηταν ???)Και οι αποδειξεις γι αυτο ειναι πολλες...Το παραπονο του δημαρχου Κερατσινιου για τον λιγοστο κοσμο,οι φωτογραφιες που δημοσιευετε που ειναι ολες οριζοντιες και στην ευθεια,χωρις να ειναι καμια απο αερος η απο ψηλα,και τελος η πολυδιαφημισμενη ζωντανη μεταδοση που θα κανατε και που την εφαγε η...μαρμαγκα,παρουσιαζοντας αντ αυτης κατοπιν εορτης βεβαιως βεβαιως ενα βιντεο της συγκεντρωσης προιον μονταζιερας...Δεν βαρεθηκατε να ρεζιλευεστε πια και να δυσφημειτε συν τοις αλλοις και την πολυαγαπημενη ΜΑΣ Νεα Φιλαδελφεια ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή