.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Σοφή επιλογή η παραμονή του Χιμένεθ

από Πίσσα και πούπουλα

Τον έσωσε το δοκάρι στο’ 80′. Πρέπει να ανάψει λαμπάδα. Αν «κατάφερνε» να αποκλειστεί στον δεύτερο και εντός έδρας επαναληπτικό αγώνα με τον γαύρο και δεν έφτανε στον τελικό,που ήταν και η «πύλη» για την ανανέωση της…εμπιστοσύνης προς αυτόν,από το «αφεντικό» της ΑΕΚ, θα τα «μάζευε» μετα το τέλος των «πλέυ-οφ» και θα έψαχνε -ασκόπως- για νέα ομάδα.

Αλλά ο μίστερ Χιμένεθ στάθηκε τυχερός. Χρειάζεται και η ριμάδα η τύχη στη ζωή. Διπλά τυχερός θα λέγαμε,αφού και οι συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθει ο τελικός στον Βόλο και ο «στημένος» Κάλφογλου, ήταν το άριστο άλοθι για κείνον («είναι κριμα να στερούν τίτλους και να στεναχωρούν κόσμο οι διαιτητές») αλλά και για το ίδιο το «αφεντικό» που όλα τα είχε πράξει άριστα,αλλά δεν υπολόγισε καλά τον αστάθμητο παράγοντα ενός «αρχιαλήτη» επόπτη που μάλλον έπραξε ως  «μοναχικός λύκος» και βόλεψε ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. Σπάνια ένας και μόνο λύκος  τάισε και βόλεψε τόσο μεγάλη «αγέλη» με ένα μόνο θήραμα. Πρέπει να ασχοληθεί μαζί τους το Nat Geo Wild. ‘Η η Ιερά αρχιεπισκοπή, αφού εκτός των άλλων,μιλάμε και για προσομοίωση του θαύματος του χορτασμού των μυριάδων.


Και  χάλασε την γιορτή μιας ακόμα επιτυχίας και στέρησε από ακόμα μια δικαιολογία την επίσημη ΠΑΕ για το-κατά τα άλλα- (όπως μας λένε και οι εγκριτοι ΑΕΚογράφοι) σοβαρό και στιβαρό έργο και πλάνο με το οποίο κινούνται οι ιθύνοντες (ή αλλιώς «αξιωματούχοι») στην ΠΑΕ όσο αφορά στον κεκαθαρμό του ποδοσφαίρου-προκειμένου «να πάρουμε τις Κυριακές μας πίσω»,αλλά και στην γιγάντωση της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ με σκοπό να πληρωθεί το ρηθέν του κουροπαλάτου πως «θα κάνω την ΑΕΚ παγκόσμια». (Κεφ 3 στ.5 εκ του βιβλίου της  Αποκάλυψης του Μεγιστάνος)

Εδώ έκλεισε η αξιολόγηση,δεν θα έκλεινε ο Χιμένεθ; Επήλθε συμφωνία λοιπόν του ενός Θεσμού και του Ισπανού που στον ελεύθερο χρόνο του κάνει προσομοίωση ταυρομαχίας με αλογάκια της Παναγίας. Του πρότεινε λοιπόν ο Θεσμός με το πούρο:»πάρε 300 χιλιαρικάκια,εσύ και οι συνεργοί σου,οι συνεργάτες σου εννοώ για την επόμενη χρονιά-όσο κρατήσει αυτή-σου παρέχω και 1 εκατομμύριο φύκια,συγνώμη ευρώ για μεταγγραφές. Επίσης δωρεάν χοτ-ντογκ από την καντίνα του μπάρμπα Γιάννη που βρισκεται όξω από την θύρα 12 του ΟΑΚΑ, ένα σαμάρι-σουβενίρ από την Υδρα που έχω κάπου στην αποθήκη, τρία στιλό «Bic»,-θα δούμε τί χρώματα-, πέντε μουστοκούλουρα και ένα κανό θαλάσσης για τις μετακινήσεις σου».

-Εγινε «μπος», του είπε ο Ισπανός δίχως περιστροφές, αδιαφορώντας για τις θελκτικές επιλογές και δελεαστικές προτάσεις που είχε δεχθεί από ομάδες της Primera αλλά και από την Ευρωπαική Υπηρεσία Διαστήματος (του επροτάθει,να κανει την «Λάικα» σε ένα ταξίδι ενός διαστημοπλοιου με προορισμό τον αστερισμό του Β’ Κενταύρου).

Και η συμφωνία ήρθε -προφορική προς το παρόν και έγγραφη εντός ολίγων ημερών (αν δεν στραβώσει κάτι. Μπορεί ας πούμε να μη τα βρουν στα χρώματα των «Bic» και παράλληλα να είναι διαθέσιμος ο Φάμπιο Καπέλο, που δεν χρειάζεται στιλο,αλλά τα καταγράφει όλα από μνήμης.)

Και από το πέρας των-αδιάφορων για όλους-«πλέυ-οφ», θα μπουν μπροστά τα πλάνα και τα σχέδια για την επόμενη σεζόν, προκειμένου η ΑΕΚ να κατακτήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο,το οποίο αν μη τί άλλο θα είναι ακόμα καθαρότερο,αφού ο πλύστης έχει πλέον το «know-how» της σκάφης από το 2013 και όσο νά’ναι τα ρούχα χρόνο με το χρόνο βγαίνουν ολοένα και λευκότερα.

σημ: Ο κύριος λόγος που ο Μελισσανίδης δεν ενεπλάκει ποτέ με την εξαγορά της ομάδας του ΠΑΟΚ-παρ’όλο που θα ήταν περισσότερο λογικό- είναι πως οι φανέλες της συγκεκριμένης ομάδας θυμίζουν τις ριγέ φόρμες των  φυλακισμένων. Και φέρνει αναγούλα. Εδώ που τα λέμε δίκιο έχει. Να  δίνεις πριμ και «μπράβο» σε «κατάδικους»; Και να κουβαλάς και παπά κάθε «πρώτη» προετοιμασίας και να μοιάζει ο πρόεδρος σαν διευθυντής φυλακής και η κατάσταση σαν «πράσινο μίλι»;

Με λίγα λόγια «μια από τα ίδια». Και ευτυχώς που ζούμε τυλιγμένοι  με την κουβέρτα της συνήθειας και χωμένοι βαθειά στην ασφάλεια της θερμοκοιτίδας της μετριότητας,γιατί ψηλά φυσάει και χαμηλά έχει ζέστη. Στους πρόποδες,μέσα στους βάλτους και τα έλη, ως μεθυσμένα κουνούπια, διάγουμε τις μέρες μας με  καθημερινό ενδιαφέρον και συνεχείς απώλειες που μοιάζουν ως απαλλαγή βάρων.

Βρήκαμε «Παπανδρέου», βρήκαμε «Κοσκωτά», βρήκαμε «αφήγημα» σωτηρίας ως χώρα και ως ομάδα,θα βρούμε και τα δάνεια να ροκανίσουμε,θα βγούμε και στις αγορές ως καλή πουτάνα,αφού κανένας νταβατζής δεν δέχεται να κάθεται με  σταυρωμένα τα χέρια και να βλέπει το «κωσταλέξι» του Σόιμπλε, απέναντι στην «Ρωσσίδα» των Βαλκανίων. Οι άλλοι δηλαδή να μη κονομίσουν; Μόνο ο «καρότσης»; Λογικό. Ετοιμαστείτε για νέες ένδοξες μέρες, που τα «ράλι» θα είναι απανωτά».

Θα φτιαχτεί και το γήπεδο. Εμ πως αλλιώς. Και πρωτάθλημα θα πάρει η ΑΕΚ. Πως αλλιώς. Ακόμα και το πιο απομακρυσμένο χωριό,κάποια στιγμή βλέπει άσφαλτο στον δρόμο του και ρεύμα στις κολώνες του. Ολα γίνονται κάποια στιγμή. Θες φέτος.Θες του Χρόνου. Θες σε 3-4 χρονάκια. Κάποτε όλα γίνονται.

Εδώ έκλεισε η αξιολόγηση μιας χώρας με ένα χρέος που είναι μη βιώσιμο,κατά την εκτίμηση των ίδιων που λένε το «ναι» στην επιτυχημένη αξιολόγηση αυτής  της σούπερ χρεωκοπημένης χώρας,αποδίδοντας τα σκαμπανεβάσματα σε συνεχείς «λάθος εκτιμήσεις» των ιδίων, που είναι οι ίδιοι που δίνουν το «ο.κ» για να βγει το ριμάδι αυτό στις αγορές. Αρα,όλα λογικά. Που ξέρεις. Μπορεί και η ΑΕΚ,του χρόνου να έχει 40.000 διαρκείας, με παρουσία 3.000 θεατών της μέσο όρο στο γήπεδο. Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Ειδικά όταν τους μαγειρέυεις  με μπαχαρικά και δυόσμο.
Εμπρός ΑΕΚάρα και εμπρός Ελλαδάρα.

πηγή: dailytripes.gr

1 σχόλιο: