.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ (ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ)


Στην πορεία της μέχρι τον τελικό η Α.Ε.Κ. σημείωσε σε 9 παιχνίδια 5 νίκες (55,55%), 3 ισοπαλίες (33,33%) και 1 ήττα (11,12%). Στα 9 αυτά παιχνίδια η Α.Ε.Κ. πέτυχε 18 και δέχτηκε 4 γκόλ. Οι δύο από τις τρείς ισοπαλίες ήταν με 0-0 και η Τρίτη με 2-2 στο εκτός έδρας με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Τα περισσότερα γκολ τα πέτυχε στο εντός έδρας 6-0 σε βάρος του Λεβαδειακού και τα λιγότερα (1-0) στο εκτός έδρας με τον Λεβαδειακό. Τέλος η μοναδική της ήττα ήταν εντός έδρας από τον Γαύρο στον επαναληπτικό του 2-1 του Καραϊσκάκη.


25/10/2016 Α.Ε.Κ. ΚΕΡΚΥΡΑ 4 0 ΟΜΙΛΟΣ
29/11/2016 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Α.Ε.Κ. 2 2 ΟΜΙΛΟΣ
14/12/2016 ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ. 0 0 ΟΜΙΛΟΣ






25/01/2017 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ Α.Ε.Κ. 0 1 "16"
01/02/2017 Α.Ε.Κ. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 6 0 "16"






09/02/2017 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Α.Ε.Κ. 0 0 "8"
01/03/2017 Α.Ε.Κ. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 3 0 "8"






13/04/2017 ΓΑΥΡΟΣ Α.Ε.Κ. 1 2 "4"
26/04/2017 Α.Ε.Κ. ΓΑΥΡΟΣ 0 1 "4"






06/05/2017 Π.Α.Ο.Κ. Α.Ε.Κ. 2 1 ΤΕΛΙΚΟΣ

Ο Τελικός ήταν το 10ο παιχνίδι της και συνυπολογίζοντας το η Α.Ε.Κ. σε 10 παιχνίδια είχε 5 νίκες (50,00%), 3 ισοπαλίες (30,00%) και 2 ήττες (20,00%).

Από κει και πέρα αν θα έπρεπε να γίνει ένα σχόλιο για τον ίδιο τον τελικό, αυτό θα είχε δύο σκέλη. Το ένα θα ήταν σχετικά μ’ όσα έγιναν πριν. Το άλλο θα ήταν σχετικά με το ίδιο το παιχνίδι, όπως παίχτηκε μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Τα πριν είναι και τα πλέον αποκαλυπτικά για την ποιότητα της κυβέρνησης που έχουμε και από την οποία κάποιοι (ακόμα) περιμένουν αποτελέσματα. Οι προσωπικές ευθύνες της ηγεσίας του (υπο)Υπουργείου Αθλητισμού είναι δεδομένες, τεράστιες και απαράγραπτες. Δεν έχουν να κάνουν τόσο με την παλινωδία της απόφασης για την οριστική διεξαγωγή του όσο με την διαρροή (την οποία σκόπιμα έκανε η Αθλητική Ηγεσία) ότι ο Τελικός θα γινόταν παρά τις αντιρρήσεις της επειδή επέμεναν οι δύο ομάδες η Ομοσπονδία και δεν δημιουργούνταν ζητήματα για τα πλέι-οφ.

Κατόπιν τούτου η Αθλητική Ηγεσία δεν είναι μόνο ανίκανη (εκτός από ανεύθυνη)∙ είναι και επικίνδυνη. Από κει και πέρα για τις δύο φιναλίστ (αλλά ειδικά για την Α.Ε.Κ.) τι να πεί κανείς. Το να έχουν πουλήσει πάνω από 8.000 διαρκείας καθεμιά τους και να δίνουν την μεγάλη πλειοψηφία των 8.000 εισιτηρίων που πήρε καθεμιά τους σε συνδέσμους και γενικότερα σε άτομα που οι περισσότεροι πήγαν για να πλακώσουν τους «άλλους» στο ξύλο αποδεικνύει δύο πράγματα:
  • Ακόμα και αν δεν είναι τυπικά σωστό, ωστόσο επί της ουσίας οι δύο Διοικήσεις επιδιώκουν με την τέτοια συμπεριφορά τους να έχουν τους «οργανωμένους»∙ τους οποίους χρησιμοποιούν κάποτε-κάποτε σαν «ιδιωτικούς στρατούς».
  • Κάνουν ξεκάθαρο ότι όλους τους υπόλοιπους μας θέλουν μόνο για ντεκόρ.
Για όσα έγιναν μέσα στις τέσσερις γραμμές δεν πρέπει να ειπωθούν (και να γραφτούν) πολλά. Είναι προτιμότερο ν’ αφεθούν τ’ ασπρόμαυρα και κιτρινόμαυρα «γιουσουφάκια» να «κάνουν παιχνίδι». Αυτό που μόνον έχει κατά την γνώμη μου σημασία είναι ότι:
  • Η Α.Ε.Κ. φέτος δεν διαθέτει ομάδα αντάξια του ονόματος της και ειδικότερα τέτοια που να μπορεί να καθαρίσει τον Π.Α.Ο.Κ. Ακόμα και η ομάδα του 1983 που σήκωσε την κούπα στο Ο.Α.Κ.Α. είναι πολύ καλύτερη της σημερινής. Έτσι το γκολ οφσάιντ που έκρινε τον αγώνα ήταν «θείο δώρο», αφού δίνει άλλοθι στον «Διοικητικό Ηγέτη» και τα «γιουσουφάκια» του∙ καλύπτοντας παράλληλα τις ευθύνες τους για την φετινή Α.Ε.Κ. Θα μπορούσε αν πήγαινε το παιχνίδι στην παράταση και καθώς η φετινή Α.Ε.Κ. δεν είναι καλύτερη του Π.Α.Ο.Κ. να γινόταν καμιά πιο «Κετσετζίδικη» και δυσκολότερα διαχειρίσιμη ζημιά.
Τέλος με τις δηλώσεις του ο Μελισσανίδης κατάφερε δύο πράγματα:
  • Ν’ αποδείξει (σ’ όσους αμφέβαλλαν ακόμα) ότι ο σημερινός δεν έχει καμία σχέση με τον προ 25ετίας. Αφού λοιπόν την Α.Ε.Κ. την «στήνουν» ακόμα και με τον «Τίγρη», τι τον χρειαζόμαστε; Μήπως για τις μεγάλες του επενδύσεις στην ομάδα;
  • Να προκαλέσει γέλια σ’ όσους τον άκουσαν ζωντανά ή σε «κονσέρβα». Γιατί ανεξαρτήτως οπαδικής προτίμησης μόνο γέλια αξίζουν σε κάποιον που δηλώνει ότι ο «λάινσμαν» (ο «πλαϊνός» ντε!) ήταν «στημένος». Ειδικά σε μια περίοδο στην οποία η «κακιά» ξεπουλημένη στους Γαύρους Διοίκηση της Ε.Π.Ο. έχει από καιρό ξεκουβαλήσει και την Ομοσπονδία τώρα διοικεί η διορισμένη από UEFA & FIFA Π.Δ.Ε.
Γιατί αν ο «Διοικητικός Ηγέτης» έχει δίκιο και ο επόπτης ήταν «στημένος», τότε τον «έστησαν» είτε ο Γαύρος, είτε η Π.Δ.Ε. (δηλαδή UEFA & FIFA), είτε ο Ιβάν. Εκτός και αν ο επόπτης «στήθηκε» από μόνος του. Υποθέτω ότι αν δεν ξέρει ήδη τοη «ηθικό αυτουργό» είναι σε θέση να τον μάθει. Και τότε αναλόγως των αντιδράσεων του θα φανεί αν συνεχίζει να είναι «Τίγρης» ή αν όπως λένε στο Λιμάνι «υποβιβάστηκε» σε «γατούλη».

08 Μάη 2017
παρατηρητήριο.
πηγή: aek-watch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου