.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

"...αναπόφευκτα βάρη..." από την "αναπτυξιακή πρωτοβουλία..." βλέπει ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης


Συνάντηση του δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση


Κίνητρα για υποχωρήσεις στα επιχειρηματικά συμφέροντα;

620.000 ευρώ για το άλσος και  

σε πρώτη φάση, διερεύνηση της δυνατότητας χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ προγράμματος για την αξιοποίηση και αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων στις εργατικές κατοικίες του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας



Ένα πολιτικά ενδιαφέρον δελτίου τύπου εξέδωσε το Γραφείο τύπου του  Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, μετά τη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο της πόλης μας Άρη Βασιλόπουλο.

Σε αυτό μαθαίνουμε πως:

η αναβάθμιση του άλσους της Ν. Φιλαδέλφειας, εντάσσεται στο νέα ΕΣΠΑ, και ότι αυτό οφείλεται στην ανάγκη για "...σταθερούς μηχανισμούς που θα αποδίδουν στις τοπικές κοινωνίες, όχι μόνο τα αναπόφευκτα βάρη, αλλά και τα αντίστοιχα οφέλη από κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία. Οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις, οι επενδύσεις και τα έργα έχουν τα μέγιστα αποτελέσματα όταν είναι προϊόν δημοκρατικής διαβούλευσης..."

"...παρουσιάστηκαν οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις που σχεδιάζονται το επόμενο διάστημα στο δήμο Ν. Φιλαδέλφειας και διερευνήθηκαν οι τρόποι υποστήριξής τους από το Υπουργείο Οικονομίας".

"...στη συνάντηση διερευνήθηκε επίσης και η δυνατότητα χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ προγράμματος για την αξιοποίηση και αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων στις εργατικές κατοικίες του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας".

"...σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ένα πλαίσιο δημοκρατικού διαλόγου και σεβασμού κάθε διαφορετικής άποψης".


Ξεκινώντας από το τελευταίο που συνιστά πολιτική τοποθέτηση για όσα συμβαίνουν στη πόλη μας τα τελευταία χρόνια, και σε συνδυασμό με όσα άλλα αναφέρονται στο κείμενο, βγαίνει αβίαστα ένα συμπέρασμα. Ότι εκτός από τα 40.000.000 ευρώ της Περιφέρειας, θα πέσουν μερικά εκατομμύρια ακόμη από διάφορες άλλες πηγές, όπως το ΕΣΠΑ, προκειμένου να αποδεχτούν κάτοικοι και δήμος με τις μικρότερες αντιρρήσεις, τη μετατροπή της περιοχής σε επιχειρηματική αρένα και αβίωτο τόπο κατοικίας. 

Είναι περισσότερο από προφανές, πως όλα τα παραπάνω οφείλονται, στους αγώνες και την αντίσταση που έχει προβάλλει το κίνημα στη περιοχή. Στις αντιρρήσεις και επιφυλάξεις που εκφράζονται από τη συντριπτική πλειονότητα των υποψιασμένων πλέον κατοίκων. Και στη στάση του δήμου σε ζητήματα που έχει θέσει, ή σωστά έχει απαιτήσει τήρηση της νομιμότητας. Αυτά μαζί με τις δεσμεύσεις των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛΛ απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα, οδηγούν σε υποσχέσεις ή και πράξεις για πακτωλό(;) δημόσιου χρήματος που θα πέσουν στη περιοχή προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις.

Είναι από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις που αποδεικνύουν πως κανένας αγώνας δε πάει χαμένος. Δείχνουν πως ο αγώνας είναι δίκαιος και πρέπει να συνεχιστεί στην ίδια κατεύθυνση. Γι΄ αυτό και καμιά οικονομική ή άλλη παροχή προς τη πόλη μας, δε πρέπει να ξεγελάσει κανένα ως προς το στόχο της. Υπόσχονται χάντρες και καθρεφτάκια ως αντάλλαγμα για τη παράδοση της πόλης.

Όποιος ενδιαφέρεται για τη πόλη, δίνει αυτά που έχει να δώσει μη συνδέοντας τα με την ανάπτυξη των κερδών του κάθε καπιταλιστή που θέλει να τη μετατρέψει σε φέουδο...


 Ακολουθεί το δελτίου τύπου από τον επίσημο ιστότοπο του υπουργείου οικονομίας και ανάπτυξης: 



Ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ της αναβάθμισης του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας με τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ της αναβάθμισης του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας»


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας, Άρη Βασιλόπουλο.

Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, παρουσιάστηκαν οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις που σχεδιάζονται το επόμενο διάστημα στο δήμο Ν. Φιλαδέλφειας και διερευνήθηκαν οι τρόποι υποστήριξής τους από το Υπουργείο Οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση από το Υπουργείο, μέσω του νέου ΕΣΠΑ, της ολοκληρωμένης παρέμβασης για την προστασία και αναβάθμιση του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας, συνολικής δημόσιας δαπάνης 620.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, αφού το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας αποτελεί έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου στην περιοχή, με μεγάλη σημασία για την υγεία και τη ποιότητα ζωής των κατοίκων, όχι μόνο του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και της Αττικής συνολικά.

Στη συνάντηση διερευνήθηκε επίσης και η δυνατότητα χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ προγράμματος για την αξιοποίηση και αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων στις εργατικές κατοικίες του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο κ. Χαρίτσης δήλωσε πως το Υπουργείο Οικονομίας στέκεται αρωγός στις προσπάθειες των δήμων να βελτιώσουν τις υποδομές τους και τόνισε πως η παραγωγική ανάταξη της χώρας περνάει μέσα και από τη στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση:
«Για την Κυβέρνηση και για το Υπουργείο Οικονομίας ειδικότερα, οι θεσμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν σημαντικό και αναντικατάστατο ρόλο στο εγχείρημα της παραγωγικής ανόρθωσης, προς ένα υπόδειγμα βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης που επιδιώκουμε.

Η αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να εκφράσει με αυθεντικό τρόπο τις τοπικές κοινωνικές ανάγκες, να οργανώσει το δημόσιο διάλογο για την κατεύθυνση και τα μέσα της ανάπτυξης, να συμβάλλει στην εξειδίκευση των όποιων επενδυτικών σχεδιασμών ώστε να προσαρμόζονται στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ένα πλαίσιο δημοκρατικού διαλόγου και σεβασμού κάθε διαφορετικής άποψης, αλλά και σταθερούς μηχανισμούς που θα αποδίδουν στις τοπικές κοινωνίες, όχι μόνο τα αναπόφευκτα βάρη, αλλά και τα αντίστοιχα οφέλη από κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία. Οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις, οι επενδύσεις και τα έργα έχουν τα μέγιστα αποτελέσματα όταν είναι προϊόν δημοκρατικής διαβούλευσης και απαντούν στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όχι όταν επιβάλλονται αυταρχικά αγνοώντας τις προσδοκίες της πλειονότητας των πολιτών και τους δημοκρατικούς θεσμούς
».

Από το Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου