.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΠΠΙΕΔ: Συμμετοχή στο συνέδριο του ΥΠΠΟΑ "Αναγνώριση μουσείων: Ο λόγος στα Μουσεία για τα Μουσεία"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ
 
Την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 διοργανώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου της Ακροπόλεως, συνέδριο-ενημερωτική συνάντηση με θέμα: "Αναγώριση μουσείων: Ο λόγος στα μουσεία, για τα μουσεία".
 
Το δικό μας Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού "Φιλιώ Χαϊδεμένου" εκπροσωπήθηκε στο συνέδριο από την Ευτυχία Παπαλουκά, Αντιπρόεδρο του Π.Π.Ι.Ε.Δ., δημοτική σύμβουλο Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνος και την Λευκοθέα Στεργίου, προϊσταμένη του Ιδρύματος.
 
Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν αντιπροσωπίες από όλα τα μεγάλα μουσεία της χώρας, στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και πολλοί Πανεπιστημιακοί. Τα κύρια ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν η αναγνώριση και πιστοποίηση των μουσείων διεθνώς και το ελληνικό σύστημα αναγνώρισης μουσείων. 
 
 
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με στρογγυλή τράπεζα, όπου κατέθεσαν τις απόψεις τους όλοι οι παρευρισκόμενοι, αφού προηγουμένως στα θέματα είχαν γίνει εισηγήσεις από ιδιαίτερα καταξιωμένους και καταρτισμένους ομιλητές, ανάμεσα στους οποίους οι: Α. Μπούνια, πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος ICOM-Αν.Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, Α. Γκαζή, Επ.Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου, Τ.Χατζηνικολάου, Επίτιμη διευθύντρια ΥπΠοΑ, Ν.Νικολάου, πρόεδρος Επιτροπής Μουσείων Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, F. Croxford, The Seeking State, UK.
 
 
Η ανάπτυξη και υποδειγματική λειτουργία του Μουσείου Μικρασιατικού Ελληνισμού "Φιλιώ Χαϊδεμένου", αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την διοίκηση του Παγκοσμίου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς κι αυτό απαιτεί διαρκή επιμόρφωση και εξέλιξη των στελεχών του Ιδρύματος, όραμα και αφοσίωση στον στόχο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου