.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση: Όλοι στους δρόμους για Ομπάμα-Πολυτεχνείο. Απαράδεκτη κάθε απαγόρευση-καταστολή

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Γραφείου Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

  • Όλοι στους δρόμους ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα και στην υποταγμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
  • Το δικαίωμα στα διαδήλωση είναι αδιαπραγμάτευτο – Απαράδεκτη κάθε απαγόρευση
  • ΨΩΜΙ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΕΙΡΗΝΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
«Ευχαριστούμε τους Έλληνες συμμάχους για τη στενή συνεργασία στη Σούδα. Η Ελλάδα είναι ένας από τους πέντε συμμάχους μέλη του ΝΑΤΟ που δαπανά το 2% του ΑΕΠ της στην Άμυνα». 

«Είμαστε στενοί εταίροι στην πάταξη της τρομοκρατίας και πρέπει να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε πληροφορίες και στοιχεία». 

«Επαναβεβαιώνω τη στήριξη των ΗΠΑ σε μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν το επενδυτικό κλίμα και διασφαλίζουν πως δεν θα ξαναεμφανιστούν οι ανισορροπίες που προκάλεσαν την κρίση» 

«Έχω στηρίξει σταθερά τις προσπάθειες να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Πιστεύω πως η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές και οικονομικές επιτυχίες της σύγχρονης εποχής».

«Η ισχύς των νόμων να προστατεύει τα ατομικά δικαιώματα και να παρέχει στους τοπικούς επιχειρηματίες την εμπιστοσύνη που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και τις ξένες επιχειρήσεις την αίσθηση της ασφάλειας που κρίνουν απαραίτητη για να επενδύσουν». 

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα σε χθεσινή του συνέντευξη σε κυριακάτικη εφημερίδα. Τα μηνύματα, κάτω από τη διπλωματική γλώσσα είναι σαφή:

Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει ο «καλός στρατιώτης του ΝΑΤΟ», ξοδεύοντας δις. για εξοπλισμούς, παρέχοντας τις βάσεις στις δολοφονικές εξορμήσεις της πολεμικής μηχανής ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και να συνεργάζεται στο παγκόσμιο χαφιεδισμό.

Και βέβαια η Ελλάδα πρέπει να προωθήσει τις αντιλαϊκές αντεργατικές «μεταρρυθμίσεις» και να παραμείνει αγκιστρωμένη στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρέχοντας ασφάλεια στις ντόπιες και ξένες επιχειρήσεις.

Κι αφού επιβεβαιώνει την υποστήριξή του σε «σκληρές μεταρρυθμίσεις, που θα βοηθήσει να γίνει πιο ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία», καλεί σε «ουσιαστικές ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους», κάλεσμα χωρίς αξία αφού άλλοι αποφασίζουν γι’ αυτό. 

Η επίσκεψη Ομπάμα έχει σαφείς αντιδραστικούς επιθετικούς στόχους από την πλευρά των ΗΠΑ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί να την αξιοποιήσει, στήνοντας μια φιέστα αναβάθμισης του διεθνούς κύρους της. Μια φιέστα με χιλιάδες αστυνομικούς, αποκλεισμένα μεγάλα τμήματα της πόλης, ελεύθερους σκοπευτές και εκατοντάδες αμερικανούς πράκτορες και με το λαό και τη νεολαία που θέλει να διαδηλώσει για μια ακόμα φορά στο στόχαστρο. Όπως έκαναν παλιότερα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Κατάπτυστη είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που εκτός από μνημονιακή, ευρω-υποταγμένη γίνεται πλέον και ΝΑΤΟϊκή «αριστερά». Η εφημερίδα «Αυγή» διαφημίζει με πρωτοσέλιδους πηχυαίους τίτλους την παρακαταθήκη Ομπάμα (που δεν σταμάτησε να βομβαρδίζει λαούς και να διαλύει χώρες), ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Π. Τριγάζης, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ) λένε πως «δεν θα διαδηλώσουν κατά της επίσκεψης Ομπάμα» και πως πρέπει «να απαλλαγούμε από παλαιές προκαταλήψεις έναντι των ΗΠΑ, διότι πολλά καλά για τον κόσμο έχουν προκύψει από την μεγάλη αυτή χώρα, τον λαό της και το εργατικό της κίνημα»!

Ευτυχώς δεν είναι όλοι σε αυτή τη χώρα λωτοφάγοι, ούτε αυλοκόλακες και σφουγγοκωλάριοι των ηγεμόνων του παγκόσμιου καπιταλισμού, στις ΗΠΑ ή στην ΕΕ. Δεκάδες σωματεία και συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες, μέτωπα οργανώσεις και κινήσεις της μαχόμενης Αριστεράς θα διαδηλώσουν την Τρίτη κατά της επίσκεψης Ομπάμα, απαντώντας στην πρόσκληση να έρθει ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο τριήμερο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Είναι η φωνή της αντίστασης και της ανατροπής, της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας μιας νεολαίας κι ενός λαού που ξανά και ξανά αγωνίζεται για ζωή και δεν βολεύεται με λιγότερο ουρανό.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να μην θέσει κανένα εμπόδιο, καμία απαγόρευση στο δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει ελεύθερα στην ίδια του τη χώρα. Να μην στήσει τα ΜΑΤ και τα χημικά, τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς, απέναντι στο μαζικό κίνημα λαού και νεολαίας, που διεκδικεί το Ψωμί - Δουλειά – Ειρήνη – Ελευθερία της εποχής μας. Η καταδίκη όσων απλώσουν χέρι πάνω στον αγωνιζόμενο λαό θα είναι ανεξίτηλη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και την ανυπότακτη νεολαία να διαδηλώσουν μαζικά και άφοβα, οργανωμένα και αποφασιστικά, την Τρίτη και την Πέμπτη. 

Υπογραμμίζουμε πως είναι ιδιαίτερη ανάγκη, όλες οι μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και του κινήματος να διαδηλώσουν, να συντονιστούν και να πορευτούν στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, να διατρανώσουν τα αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά, αντικυβερνητικά αισθήματα του λαού μας, να μην αφήσουν την κυβέρνηση να διαμορφώσει μια υγειονομική ζώνη αποκλεισμού των διαδηλώσεων.

13/11/2016, Το Γραφείο Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου