.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Αποχώρησε ο Ορέστης Δούλος από τη Δύναμη Πολιτών - παραμένει ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος


Με ένα εξόχως πολιτικό και πλήρως αιτιολογημένο σκεπτικό, ο Ορέστης Δούλος αποχωρεί από τη Δύναμη Πολιτών, παραμένει στη μάχη ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, και απευθύνει πρόσκληση κοινής δράσης 

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση του:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ « ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»


Η «Δύναμη Πολιτών» ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό να εκφράσει στον Δήμο Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας την αγωνιστική εναντίωση της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στα Μνημόνια βαρβαρότητας, που επιβλήθηκαν από την τρόικα και την ελληνική άρχουσα τάξη. Η « .Π» αποτέλεσε μια αριστερή συμμαχία διαφορετικών οργανώσεων και ρευμάτων, γύρω από ένα αριστερό ριζοσπαστικό, αντιμνημονιακό πρόγραμμα. Μέσα στο πλαίσιο αυτής της συμμαχίας, η οργάνωση της οποίας έχω την τιμή να είμαι μέλος, η Κομμουνιστική Τάση, αγωνίστηκε ως διακριτή μειοψηφία, υπερασπίζοντας με συνέπεια μια γνήσια σοσιαλιστική πολιτική, συνδέοντας τα τοπικά προβλήματα με τις βαθύτερες, αναγκαίες επαναστατικές αλλαγές στην κοινωνία, την οικονομία και το κράτος.


Η νίκη της «Δ.Π» στις Δημοτικές εκλογές του 2014, σαν μέρος της επικράτησης δεκάδων αριστερών δημοτικών παρατάξεων στη χώρα, δημιούργησε σημαντικές δυνατότητες για να γίνει πράξη αυτό που τόνιζε στην εκλογική της διακήρυξη: «Να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων που έχει φέρει την κοινωνία στην κατάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης και έχει μετατρέψει τους Δήμους σε παράρτημα του υπουργείου εσωτερικών και της τρόικας». Ένα χρόνο αργότερα, η μετατροπή της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής της σε δήμιο των εργαζόμενων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, δημιούργησε μια καινούρια πραγματικότητα και έθεσε νέα πολιτικά καθήκοντα σε δημοτικές διοικήσεις όπως αυτή της «Δ.Π».


Αναμφισβήτητα, η παρούσα δημοτική διοίκηση έχει δώσει δείγματα θετικού έργου όπως η στήριξη του Κοινωνικού Φαρμακείου και Παντοπωλείου, η περιοδική παροχή δωρεάν διαφόρων ιατρικών εξετάσεων, η δημιουργία Κέντρου Ψυχικής Υγείας, η καθιέρωση «δεκατιανού» γεύματος στα σχολεία, η σύγκρουση με τοπικά οικονομικά συμφέροντα. Αλλά μια αληθινά ριζοσπαστική αριστερή δημοτική διοίκηση δεν μπορεί να εξαντλεί την πολιτική της σε ορισμένα μέτρα περιορισμού των δεινών που δημιουργούν τα Μνημόνια και ο καπιταλισμός που τα γέννησε. Οφείλει να εφαρμόζει ένα πρόγραμμα που θα δημιουργεί ένα υπόδειγμα φιλολαϊκής αντι-μνημονιακής και αντι-καπιταλιστικής πολιτικής, αλλά και ταυτόχρονα, να πρωτοστατεί με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στον αντιμνημονιακό και αντικαπιταλιστικό αγώνα.


Στοιχειώδης προϋπόθεση γι αυτό τον αναγκαίο δρόμο, είναι η ρητή και ξεκάθαρη εναντίωση στη σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση και τις οργανωμένες κομματικές δυνάμεις που τη στηρίζουν. Δυστυχώς όμως, η παρούσα δημοτική διοίκηση, όχι μόνο δεν βαδίζει στον αναγκαίο δρόμο της δημιουργίας ενός προπύργιου αντιμνημονιακού αντικαπιταλιστικού αγώνα και ενός υποδείγματος φιλολαϊκής πολιτικής, αλλά επιμένει να διατηρεί τον «ομφάλιο λώρο» με τον μνημονιακό και υποταγμένο στην άρχουσα τάξη και την τρόικα, ΣΥΡΙΖΑ. Οι αποστάσεις που από το καλοκαίρι του 2015 και μετά, επιχείρησε να λάβει με την αποχώρησή του από το κυβερνών κόμμα ο Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης, αλλά και η πλειοψηφία των συμβούλων της δημοτικής διοίκησης, αναιρούνται την πράξη από τη στενή συνεργασία με τη μνημονιακή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και τη σύσφιξη σχέσεων τον ίδιο τον οργανωμένο ΣΥΡΙΖΑ, με αποκορύφωμα την πρόσφατη ορκωμοσία του τοπικού γραμματέα του ως δημοτικού συμβούλου της διοικούσας παράταξης.


Αυτή η εξέλιξη επισφραγίζει και τυπικά την πολιτική βούληση της παρούσας δημοτικής διοίκησης να διατηρήσει την επίσημη στήριξη από το κυβερνών κόμμα, αντί να διαχωρίσει έμπρακτα, καθαρά και οριστικά τη θέση της από αυτό. Η αποδοχή της συμμετοχής του επικεφαλής του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στην ομάδα δημοτικών συμβούλων της «Δ.Π», καθιστά πλέον αυτονόητα απαγορευτική κάθε περεταίρω παραμονή των συνειδητών αριστερών και κομμουνιστών αγωνιστών στην «Δ.Π». 

Δυστυχώς,  οι άλλες,  εκτός της Κομμουνιστικής Τάσης,  αριστερές δυνάμεις της «Δ.Π» (ΛΑΕ, ΔΕΑ – «Κόκκινο Δίκτυο» κ.α) επιλέγουν να παραμείνουν σε μια παράταξη που δεν διαχωρίζεται από τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύουμε ότι κάνουν ένα πολύ σοβαρό πολιτικό λάθος. Παρόλα αυτά, στο μέτρο και στο βαθμό που μελλοντικά θα είναι διατεθειμένοι να σπάσουν την τοπική συμμαχία με τον κυβερνητικό μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, εγώ και τα υπόλοιπα μέλη της Κομμουνιστικής Τάσης στο Δήμο μας, θα συνεχίζουμε να επιδιώκουμε την κοινή δράση με αυτούς τους συντρόφους στο μέλλον.


Σε ότι αφορά τη θέση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, μένοντας πιστός στις ριζοσπαστικές, αριστερές, αντιμνημονιακές ιδρυτικές διακηρύξεις της παράταξης, αλλά και στις ιδιαίτερες, δημόσια εκφρασμένες, γνήσια σοσιαλιστικές προγραμματικές θέσεις της Κομμουνιστικής Τάσης με τις οποίες επίσης εκτέθηκα στον προεκλογικό αγώνα, είναι αυτονόητο ότι δεν προτίθεμαι να παραδώσω την έδρα σε κάποιον τοπικό απολογητή των Μνημονίων και της κυβέρνησης.
 

Δηλώνω ότι θα συνεχίσω να στηρίζω κάθε μέτρο ή πράξη της δημοτικής διοίκησης που θα είναι προς όφελος των εργαζόμενων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και θα προάγει τον αγώνα τους για το ξερίζωμα της σύγχρονης μνημονιακής καπιταλιστική βαρβαρότητας. Ταυτόχρονα, εγώ ως δημοτικός σύμβουλος αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της Κομουνιστικής Τάσης, απευθύνουμε πρόσκληση σε όλες τις δυνάμεις και τους αγωνιστές της Αριστεράς, του εργατικού κινήματος και των κινημάτων της πρωτοπόρας νεολαίας στο Δήμο μας, για κοινή και συντονισμένη αντικυβερνητική, αντιμνημονιακή και αντικαπιταλιστική αγωνιστική δράση.


Ορέστης Δούλος Δημοτικός σύμβουλος


2 σχόλια:

  1. Εχουμε γεμισει επαναστατες του γλυκου νερου...Που βρίσκεται ο κυριος Δούλος στις μαχες της πολης τόσο καιρο; Απλως ελεγε υπερ στα δημοτικα συμβουλια, χωρις να εχουμε ακουσει τη φωνη του. Ντροπη του που κρατα την εδρα λες και αντιπροσωπευει καποιο δικο του ρευμα στη Νεα φιλαδελφεια. Μαλλον το πρωην ξεκινημα του πασοκ, η κομμουνιστικη ταση του συριζα και συντομα μαρξιστικη φωνη μεσα στο κκε, απο οπου εκδιωχτηκαν ως σεχταριστες ζητά επιγόντως φωνη μεσα στο δσ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Του "γλυκού νερού" και άξιοι να ντρέπονται είναι αυτοί που επιτίθενται ανώνυμα, γράφοντας μάλιστα ανακρίβειες και συκοφαντίες. Είναι γνωστό ότι η Κομμουνιστική Τάση ήταν η πιο συνεπής ιδεολογικά και πολιτικά Τάση της παλιάς αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και η μόνη που αντιπαρατέθηκε έγκαιρα, εφ' όλης της ύλης και κατά μέτωπο - παρά τις μικρές της δυνάμεις - με την καριερίστικη, νεομνημονιακή κλίκα του Τσίπρα. Όσο για το ήθος, την τόλμη και την ανιδιοτέλεια του σ. Ορέστη μιλάει από μόνη της η πολιτική του στάση - όπως και των υπολοίπων συντρόφων της Μαρξιστικής Φωνής και μετέπειτα Κομμουνιστικής Τάσης - από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της Δύναμης Πολιτών. Σταμάτης Καραγιαννόπουλος - μέλος της Κομμουνιστικής Τάσης και ιδρυτικό, πρώην μέλος της Δύναμης Πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή