.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΞΕΚΟΥΒΑΛΗΣΕΙ, ΑΜΕΣΑ, Ο ΑΛΕΞΙΟΥ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΣΤΕ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ)


Με αφορμή την ομάδα Βόλεϊ Γυναικών, διαβάσαμε αρκετά κείμενα, τα οποία συνδέουν (και όχι άδικα) την «επιστροφή των δύο επαγγελματικών ομάδων μας, με την ανυπαρξία, στην οποία έχουν περιέλθει τα υπόλοιπα τμήματα του Σωματείου (τα ερασιτεχνικά). Πιθανόν να βρεθεί κάποιος, απ’ όσους διαβάζουν αυτό το κείμενο, ο οποίος να υποστηρίξει, ότι το Ανδρικό Χάντμπολ πηγαίνει πολύ καλά, ιδιαιτέρως καλά, αν θυμηθούμε την περσινή χρονιά. 

Ωστόσο, στην περίπτωση του Χάντμπολ πρέπει να συνυπολογίσουμε και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μέχρι πέρσι διεκδικητές, όπως επίσης και την ανάδυση νέων διεκδικητών, η παρουσία των οποίων κάνει το Πρωτάθλημα ανταγωνιστικότερο.

Για το λόγο, που το Γυναικείο Βόλεϊ πάει κατά διαόλου, θ’ αναφερθούμε σε άλλο ξεχωριστό κείμενο. Σήμερα, με αφορμή τα κείμενα-σχόλια, για την κατάσταση των ερασιτεχνικών μας τμημάτων, απαντούμε στο, γιατί είναι τόσο σημαντική η απομάκρυνση Αλεξίου, από την Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ.

Ο Αλεξίου είναι ο πλέον «χρήσιμος» Πρόεδρος, που έχει περάσει από το Σωματείο. Είναι ο μοναδικός, ο οποίος θα δεχόταν να εκτελέσει το σχέδιο χρεοκοπίας της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ. Μιας χρεοκοπίας, η οποία δεν μπορεί να λάβει την μορφή εκείνης της Π.Α.Ε. καθώς τότε μιλάμε για διάλυση του Σωματείου, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα το πέρασμα της περιουσίας του (της ιδιοκτησίας του οικοπέδου) στο Δημόσιο. Είναι ο μόνος, ο οποίος θα δεχόταν να διαλύσει τα πάντα. Και όταν, πια, δεν θα είχε μείνει τίποτα όρθιο θα εμφανιζόταν, ο ίδιος, μαζί με κάποιους άλλους, ως «σωτήρας» και θα έστηνε εκ νέου τα χρεοκοπημένα τμήματα. Άλλωστε, όπως του είπε και κάποιος, που ξέρει από μπίζνες: «Τι τα θέλεις τα υπόλοιπα τμήματα»; Αρκεί να υπάρχουν στα χαρτιά, έτσι, ώστε, το Σωματείο να δικαιούται να έχει την Π.Α.Ε. και την Κ.Α.Ε. (και προσεχώς και άλλα 2-3 επαγγελματικά τμήματα).

Όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες, από πρόσωπα που είναι σε θέση να γνωρίζουν, στο άκουσμα των οποίων μας σηκώθηκε η τρίχα. Ωστόσο, είτε επειδή οι ιστορίες αυτές είναι σκόρπιες, είτε επειδή τα πρόσωπα που τις διηγούνται δεν γνωρίζουν πολλά από λογιστικά ή νομικά, η γνώση που μας παρέχουν είναι ελλιπής. Χρειάζεται να μπει κάποιος μέσα στην Ερασιτεχνική και, έχοντας απόλυτη ελευθερία κινήσεων, να ελέγξει τα πάντα.

Το γεγονός, ότι είναι απαραίτητος ένας εξονυχιστικός έλεγχος, έχει αναγνωρίσει και ο ίδιος ο Αλεξίου, όταν εισηγήθηκε στο (παράνομο) Δ.Σ. που προέκυψε από τις εκλογές του Απρίλη 2016, τη λήψη απόφασης, για διαχειριστικό έλεγχο, από το 2001 και μετά. Είναι γνωστό, ότι ο Αλεξίου είχε έρθει σε σύγκρουση, με κάποιους εφόρους τμημάτων, γιατί θεωρούσε, ότι λειτουργούσαν με «διπλά» βιβλία, κάνοντας αδύνατο τον οικονομικό έλεγχο των τμημάτων τους, από το Σωματείο.

Οι καλά πληροφορημένοι, σχετικά με το Σωματείο, γνωρίζουν, ότι η Κεντρική Οικονομική Διαχείριση και ο έλεγχος των οικονομικών των τμημάτων ήταν στις εκδηλωμένες προθέσεις του Κ. Κοτσάτου, ο οποίος και γι’ αυτόν τον λόγο παρέμεινε Πρόεδρος μόνο έναν χρόνο.

Βέβαια, θυμόμαστε ότι, επί Χατζηχρήστου, είχε γίνει έλεγχος, στα βιβλία της Ερασιτεχνικής, από τον οποίο προέκυψε (σύμφωνα με την τότε Διοίκηση), ότι το Σωματείο όφειλε, στον Α. Ανατολιωτάκη, μόνο 600 χιλ. ευρώ, αντί του 1,2 εκ. που ο ίδιος υποστήριζε. Αν όμως θέλει ο Αλεξίου να ελέγξει και εκείνες τις χρονιές, κανείς δεν θα του πει τίποτα, αρκεί να ελεγχθεί πλήρως και το διάστημα 2013-2016 και να δοθούν απαντήσεις, στα παρακάτω ερωτήματ
  • Πόσα λεφτά δώρισε, στην πραγματικότητα, κάθε μέλος του Δ.Σ. καθώς και να ελεγχθεί η προέλευσή τους. Ειδικότερα, πως είναι δυνατόν, ο Αλεξίου να δωρίζει περισσότερα από τον Κοτσάτο (ο οποίος, μέχρι και το 2014, ήταν εργοδότης του);
  • Από που και ως που ο Αλεξίου, αποκλειστικά, ως δικηγόρος, έβγαλε, τα προηγούμενα χρόνια, πάνω από 1,5 εκ.(;) «από την άσκηση του επαγγέλματός του», ώστε να είναι σε θέση, αφού πληρώσει την εφορία και τα έξοδα διαβίωσής του, να βάλει και 1 εκ. στην Ερασιτεχνική (όπως δήλωσε, πρόσφατα, στην Ε.Ε.Α.); Πόσοι Δικηγόροι, με μεγαλύτερo επαγγελματικό όνομα από τον Αλεξίου, μπορούν να περηφανευτούν, για αντίστχες επιδόσεις;
  • Τι έσοδα και από ποιες πηγές είχε η Ερασιτεχνική, την περίοδο 2013-2014.
  • Τι έξοδα είχε το κάθε τμήμα της, την ίδια περίοδο; Ειδικότερα, πως αναλύονται τα 5.538.670,30 Eυρώ, που εμφανίζεται ως ταμειακό κόστος του ποδοσφαιρικού τμήματος, στην «ερασιτεχνική» Γ’ Εθνική (βλέπε εδώ); Πως γίνεται ένα «ερασιτεχνικό» τμήμα να έχει «επαγγελματικά» έξοδα;;
  • Το κρισιμότερο απ’ όλα είναι, ότι πρέπει να δοθεί απάντηση στις αιτιάσεις/καταγγελίες, για τα περίφημα 11 εκ. που φέρεται να είχε η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, ως έσοδα, την περίοδο 2013-2014 και τα οποία «φυγαδεύτηκαν», όπως επίσης και που πήγαν.
Είναι προφανές ότι, για ν’ απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα, δεν αρκεί ένας οποιοσδήποτε έλεγχος. Απαιτείται ένας αξιόπιστος έλεγχος, ο οποίος, φυσικά, δεν μπορεί να διενεργηθεί με τον αναξιόπιστο Αλεξίου, στην Προεδρία του Σωματείου.

Ο Αλεξίου δεν πρέπει να είναι στο τιμόνι της Ερασιτεχνικής, κατά την διάρκεια του ελέγχου, όχι μόνο γιατί θα είναι, ταυτόχρονα, ελεγκτής (ως παραγγέλλων τον έλεγχο) και ελεγχόμενος, αλλά, κυρίως, γιατί θεωρείται αναξιόπιστος (όπως τον χαρακτήρισε πρόσφατα και η ORIGINAL, όταν έδωσε εκείνη, απευθείας, τα λεφτά της «Κάρτας Φίλου Α.Ε.Κ.», όπου εκείνη έκρινε).

Επιπλέον, τον έλεγχο πρέπει να τον διενεργήσει μια ελεγκτική εταιρεία εγνωσμένου κύρους και η οποία να μην είναι η ίδια, που ελέγχει τις Π.Α.Ε. και Κ.Α.Ε. γιατί τότε γεννώνται αμφιβολίες, για την αξιοπιστία του, καθώς προκύπτει «σύγκρουση συμφερόντων».

Για όλα τα παραπάνω (άλλα και για κάποια ακόμα, που δεν είναι της ώρας να δημοσιοποιηθούν) είναι προαπαιτούμενο, ο έλεγχος να διενεργηθεί, αφού έχει ξεκουβαλήσει ο Αλεξίου, από το Σωματείο. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, το «προσόν» ενός πορίσματος ελέγχου βρίσκεται στην αξιοπιστία του. Μια αξιοπιστία, η οποία συνίσταται, είτε στο ότι κανείς δεν θα μπορεί να προσάψει κάτι, σχετικά, με τη διενέργεια του ίδιου του ελέγχου, είτε στο γεγονός, ότι τον έλεγχο έκανε μια ελεγκτική εταιρεία, που χρεώνει τις κανονικές τιμές της «πιάτσας» και όχι με έως και 50% έκπτωση. Γιατί, στο κάτω-κάτω της γραφής, «ό,τι πληρώσεις, παίρνεις».

Υ.Γ: Οι «κακές γλώσσες» (μακριά από εμάς) λένε, πως, για να βγει η απόφαση της Ε.Ε.Α. με την οποία απορρίφθηκε η καταγγελία Αργυρόπουλου, σε βάρος του Αλεξίου, ασκήθηκαν μεγάλες πιέσεις. Αν και δεν θέλω να τις πιστέψω (τις «κακές γλώσσες»), ωστόσο και δεν μπορώ ν’ αποκλείσω τίποτα. Αν όντως έχουν έτσι τα πράγματα, φαντάζομαι τι πιέσεις θ’ ασκηθούν, για να μην δοθεί το σκεπτικό της απόφασης.

15 Νοέμβρη 2016
παρατηρητήριο.

πηγή: aekwatch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου