.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Απάκι (ο Μελισσανίδης ζήτησε από τους παίχτες να γίνουν Απάτσι...)


‘Η «απάτσι» με κρητική προφορά.Ενα τέτοιο παρήγγειλε ο Μελισσανίδης στους παίκτες καθώς  τους παρουσίασε το «νέο» προπονητή τους. Πρέπει να έχει και Κρητικές ρίζες ου Μήτσους.

Τέλος πάντων,καλή επιτυχία εύχομαι αλλά δεν μπορώ να μη πω πως αναμένω μια χειρότερη κατάσταση. Μακάρι  όντως να αντιστραφεί πραγματικά το κλίμα (και όχι μόνο προσωρινά όπως είναι πολύ πιθανό) και να  αποδειχθεί ο Μανόλο μια λύση όχι μόνο ως έμπλαστρο αλλά και ως βαση για την ΑΕΚ της επόμενης περιόδου.

Πιστεύω όμως πως δεν θα συμβεί, για συγκεκριμένους λόγους. Για τους ίδιους με τους οποίους ήταν και το σκεπτικό πρόσληψης του Ισπανού προπονητή από την αρκετά μπερδεμένη και πλέον αρκετά «θορυβημένη» διοίκηση δηλαδή τον Μελισσανίδη, ο οποίος  βλέπει σκάγια από ροχάλες να περνάνε δίπλα του και να τον ζώνει  μια ογκούμενη  απαξία.


Και τα κριτήρια της πρόσληψης του Χιμένεθ ήταν κυρίως δύο. α) ήταν φτηνός και εύκαιρος (συνηθισμένη πια τακτική,που δεν φαίνεται να αλλάζει δυστυχώς) και β) ότι θα μπορέσει να «πάρει» τα αποδυτήρια, τα οποία μοιάζουν εδώ και αρκετό καιρο (μερικά χρονάκια δηλαδή) με Γαλατικό χωριό. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα.

Δεδομένης της αλλοπρόσαλης,της ασταθούς συμπεριφοράς του Ισπανού, σε συνδυασμό με τον-κακώς εννοούμενο-εγωισμό που τον χαρακτηρίζει,δυστυχώς διαβλέπω μεγάλες κόντρες, «πιπεράτα» περιστατικά και αρκετές ρίξεις που θα  βλάψουν ακόμα περισσότερο την ομάδα.

Για ένα διάστημα το «ηλεκτροσόκ» ίσως δουλέψει,αλλά θα είναι αφορμή να βγουν ακόμα περισσότερο στην επιφάνεια παθογένειες και κενά τα οποία βιαστικά και πρόχειρα προσπαθεί η αδύναμη και άκεφη διοίκηση να σκεπάσει εδώ και καιρό. Δηλαδή όλα αυτά που «φωνάζουν» και «φωνάζουμε» και εμείς αλλά τόσοι άλλοι: Ελειψη ξεκάθαρων στόχων, παντελής απουσία συγκεκριμένου αγωνιστικού πλάνου, πενιχρή χρηματοδότηση,κάκιστη εκμετάλευση υπάρχοντος υλικού,προχειρότητα και «τυφλό» σύστημα πλοήγησης σε ολόκληρη την ΠΑΕ, η οποία αποτελείται ως επί το πλείστον όχι από ειδικούς και γνώστες,αλλά από γνωστούς, φίλους και «αυλικούς» του Ναβουχοδονόσορα με το παλτό, σύστημα το οποίο δεν φαίνεται-και πως αλλιώς- να δουλεύει, για προφανείς λόγους.

Επιπλέον μεταγραφές δεν βλέπω γιατί ο «εγγυητής» πιστεύει- και όχι άδικα- πως η ΑΕΚ στο σημείο που είναι δεν χρειάζεται ακόμα περισσότερους παίκτες για να πάει καλύτερα,παρά να δουλέψουν περισσότερο και σωστότερα οι ήδη υπάρχοντες. Αλλωστε  -έχοντας ήδη «συγχρονιστεί»-και ο ίδιος ο Χιμένεθ φάνηκε από τις πρώτες δηλώσεις κατα την παρουσίασή του (αλήθεια, ποιος τον παρουσίασε;) πως δεν βασίζεται σε νέες προσθήκες,αλλά στους ήδη υπάρχοντες.

Οι πρώτοι οι οποίοι δεν πιστεύουν στον Χιμένεθ, είναι οι ίδιοι που τον έφεραν. Γι’αυτό άλλωστε δεν τον παρουσίασαν οι ίδοι ως όφειλαν, παρά τον έδειξαν μόνο στους παίκτες. Στους δημοσιογράφους παρουσιάστηκε μόνος. «Alone» που λένε και οι Αγγλοσάξονες. Ισως γιατί θα μείνει  «lonely» κατόπιν. Κανεις δεν πήρε το ρίσκο να «φωτογραφηθεί»  κοντά του και να μπει στο κάδρο με ακόμα μία -πιθανότατα-ιλαροτραγική έμπνευση που θα έχει σύντομη και αρνητική εξέλιξη και κατάληξη. Γιατί ρε παιδιά; Ανεμοβλογιά έχει ο φουκαράς;

Ενα «μαντρόσκυλο» έψαχνε ο Μελισσανίδης,φτηνό και καλό (καλό ε;) που να μαζέψει λίγο τη στάνη και να τρομάξει τα ΑραβιδοΜανταλοπρόβατα,τα οποία ομολογουμένως,για διοίκηση Μελισσανίδη κινούνται εκπληκτικά αυθαίρετα και παραδόξως με πολύ αυθάδεια. Δείγμα ίσως και της «απομάκρυνσης» του Μελισσανίδη από τον παλιό «καλό» του εαυτό. Αλλωστε δεν τον «γράφουν» μόνο οι παίκτες. Από αρκετούς  -εκτός ΑΕΚ-λαμβάνει μιαν ελαφρά «γραψαρχιδίαση», δείγμα του ότι  όντως «όταν γεράσει ο λύκος,γίνεται ρεζίλι των σκυλιών».

πηγή: dailytripes.gr/blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου