.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Μελισσανίδη, δεν σε πιάνει η ψυχή σου με αυτό το χάλι;


Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη νέα, θλιβερή εμφάνιση της «Ένωσης», που είχε ήρωες τον Μπάρκα, αλλά και τον Σιμόες, ο οποίος πάλευε μόνος του απέναντι στον αποδεκατισμένο Παναθηναϊκό.  
 
Όταν απέναντι στον Παναθηναϊκό των τόσων προβλημάτων, βγάζεις όλες και όλες δύο φάσεις, μία του Μάνταλου και μία αυτή που ο Μαρινάκης πήγε να το βάλει μόνος του και ο τερματοφύλακας σου εξελίσσεται σε κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης, δεν μένουν πολλά να γράψεις και να πεις. Αυτή η ΑΕΚ προκαλεί απελπισία και αυτό είναι το αποτέλεσμα των επιλογών της διοίκησης της και φυσικά του μαθητευόμενου προπονητή που κάθεται στον πάγκο της.


Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ σε νίκες στην ιστορία της σε πρωτάθλημα 16 ή 14 ομάδων που έχει εμφανίσει ποτέ, μαζί με τη σεζόν 2008-09, με Δώνη και μετά Μπάγεβιτς. Μόνο που τότε το ρεκόρ ήταν 5-9-1 δηλαδή η ΑΕΚ έχασε σε ένα ματς μόνο από τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο. Ουσιαστικά το συγκρίσιμο μέγεθος για τον φετινό πρώτο γύρο της Ένωσης είναι η χρονιά του υποβιβασμού, όταν η ομάδα έκανε μόλις 3 νίκες στον πρώτο γύρο. Σε συγκομιδή πόντων αν το μετρήσουμε με το σημερινό βαθμολογικό σύστημα (3-1-0), η ΑΕΚ πέρασε κατά έναν πόντο τη σεζόν 1983-84 όπου είχε 6 νίκες 3 ισοπαλίες και 6 ήττες, για να σώσει κατά έναν πόντο και την 2η χειρότερη επίδοση, μιλώντας για πρωταθλήματα με 16 ομάδες. Αν δεν έπαιρνε την ισοπαλία, πάλι θα ήταν η χειρότερη μετά τον υποβιβασμό δηλαδή. Σε σύγκριση με πέρσι η ΑΕΚ πήρε πέντε πόντους λιγότερους απ' όσους στο αντίστοιχο διάστημα της περσινής σεζόν.

Να μιλήσω και να σχολιάσω ποιόν, πλην του Μπάρκα και του Σιμόες; Για τον Ντίντακ που ξάπλωνε κάτω ή για τον Κολοβέτσιο που κάθε μέρα γίνεται χειρότερος; Ο πρώην αμυντικός του ΠΑΣ, έχει δώσει τουλάχιστον 5-6 αχρείαστα φάουλ για να γεμίσει ο Παναθηναϊκός, έχει κάνει 2 γκέλες μισό γκολ. Ο Λάζαρος είναι μακριά από τον καλό του εαυτό και αμφιβάλλω αν θα τον δούμε ποτέ πλέον, ο Πατίτο λίγα πράγματα, Λαμπρόπουλος δεν γνώριζε πού βρισκόταν. Τον Πέκχαρτ δεν μπορώ να τον κρίνω αφού δεν πήρε μπάλες.

Να πάω τώρα στην έμπνευση του Μοράις με τον Αϊντάρεβιτς με την ομάδα να μοιάζει σα να παίζει με δέκα; Καταλήγω με τον Μάνταλο, που είναι το δεκάρι της μεγάλης ομάδας και κλείνει τον πρώτο γύρο με μία μόλις ασίστ για γκολ μετά από έναν γύρο και βέβαια θα πρέπει να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα για να σουτάρει με την μπάλα να κινείται και όχι στημένη. Αν αυτός είναι ο ηγέτης που ονειρεύονται στην Ένωση, προτιμώ να βλέπω εφιάλτες. Εκτός αν είναι επηρεασμένος από το γεγονός πως έφυγε η υπόλοιπη παλιοπαρέα και δεν θέλει να δώσει αλλού την μπάλα...

Η ΑΕΚ κλείνει με πέντε πόντους λιγότερους τον πρώτο γύρο από την περασμένη σεζόν. Βρίσκεται μαζί με τον ΠΑΣ στην 5η θέση, αλλά αν ο ΠΑΟΚ επικρατήσει στη Λάρισα θα είναι πίσω και από τον Δικέφαλο του Βορρά. Και βέβαια δεν συζητάμε πλέον για τους 16 πόντους που υπολείπεται από τον Ολυμπιακό, αλλά το -6 από Ξάνθη και Πανιώνιο. Το χειρότερο είναι πως η ΑΕΚ απέναντι σε έναν αντίπαλο που του έλειπε η μισή ομάδα, έπαιξε για να μην χάσει και αν δεν ήταν ο Μπάρκας θα το είχε υποστεί κι αυτό.

Ασφαλώς αυτό το πράγμα που λέγεται ομάδα δεν δικαιούται να περιφέρεται με αυτή τη φανέλα στα ελληνικά γήπεδα, διότι την διασύρει. Γι’ αυτή την εικόνα η ευθύνη βαραίνει πολύ τους ποδοσφαιριστές, τον τωρινό, αλλά και τον προηγούμενο προπονητή, μα πάνω απ’ όλα τη διοίκηση της. Το ζήτημα δεν είναι αν θα σωθεί η χρονιά με το Κύπελλο ή με το αν θα μπει η ΑΕΚ στα πλέι-οφ, αλλά το αν θα μπορέσει από εδώ και μπρος να εμφανίσει μία κανονική ομάδα. Τουλάχιστον ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης, ας κάνει κάτι να μπορεί ο κόσμος να μπορεί να βλέπει αυτή την ομάδα. Αμφιβάλλω αν θα μπορεί να την βλέπει κι ο ίδιος, αν συνεχίσει να παίζει έτσι.

πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου