.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Σπύρος Καβακόπουλος: Εμβολιασμός ή Βαρβαρότητα

Ήταν το 2007, όταν λόγω των εγγονών μου, διαπίστωσα ότι στην Ν. Φιλαδέλφεια και τις γύρω περιοχές δεν υπήρχε κέντρο εμβολιασμού. Ξεκίνησα λοιπόν να μαζεύω υπογραφές, για να υποχρεωθεί το τοπικό ΙΚΑ να λειτουργήσει το Κέντρο Μάνας και Παιδιού που ήταν ήδη έτοιμο από δύο χρόνια. 
 
Η συλλογή υπογραφών συνάντησε τεράστιες δυσκολίες, αν και δεν ήμουν ενταγμένος σε κόμμα, οι γονείς ηρνούντο να υπογράψουν. Πήγαινα έξω από τα σχολεία ενημέρωνα τους γονείς κι αυτοί αδιαφορούσαν, με αντιμετώπιζαν ως γραφικό. Με χίλιες προσπάθειες έπεισα μερικούς να υπογράψουν. Τελικά για την ιστορία το ΙΚΑ μετά από τις έγγραφες διαμαρτυρίες μου, τις υπογραφές και την στήριξη του τότε δημάρχου κου Σ. Κόντου, εξαναγκάσθηκε να λειτουργήσει το κέντρο εμβολιασμού.

Τα γράφω όλα αυτά για να δείξω πόσο τελικά είναι φτωχό το μυαλό μας καθώς για το ίδιο πρόβλημα συχνά λειτουργούμε ως βάρβαροι. Από τη μια αδιαφορούμε για τον εμβολιασμό των παιδιών μας και από την άλλη αντιδρούμε να πάνε σχολείο τα προσφυγάκια, μήπως τυχόν και δεν είναι εμβολιασμένα. Αλήθεια είναι καλύτερα αυτά να γυρίζουν ως αλητάκια, να εκπαιδεύονται στον υπόκοσμο και την παιδική πορνεία. Αυτό θέλουμε; Πόσο φτωχό είναι το μυαλό πολλών, μα πάρα πολλών;;;;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου