.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

"Στη φυλακή οι δολοφόνοι της Χ.Α - καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες" - εκδήλωση στο Μαρούσι - 13/12, 7μμ, Πολιτιστικός χώρος Βαβέλ


Ενσωματωμένη εικόνα 1


Οι ΚΕΕΡΦΑ Αμαρουσίου, Ηρακλείου και Νέας Ιωνίας οργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση με θέμα:

Στη φυλακή οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής
Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες

Τρίτη 13 Δεκέμβρη, 7μμ 
Πολιτιστικός χώρος Βαβέλ, ΜΑΡΟΥΣΙ  (Βασιλίσσης Σοφίας 87)  


Ομιλητές: 
Θανάσης Kαμπαγιάννης, δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της ΧΑ, 
Λευτέρης Παπαγιαννάκης, Golden Dawn Watch, 
Nίκη Αργύρη, συντονιστικό ΚΕΕΡΦΑ, 
Δημήτρης Πολυχρονιάδης Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαρουσιού

ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ για τις δηλώσεις του Ν.Παρασκευόπουλου περί "εκδημοκρατισμού της Χ.Α"

Προκαλούν οι δηλώσεις του τέως υπουργού Δικαιοσύνης Ν.Παρασκευόπουλου για τη Χρυσή Αυγή
Αλγεινή εντύπωση για κάθε δημοκράτη που αηδίασε με τις αγκαλιές Καμένου και Βίτσα με τους χρυσαυγίτες στο Καστελόριζο προκαλούν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Παρασκευόπουλου.
Ο άνθρωπος που ως υπουργός Δικαιοσύνης αρνιόταν  να κουνήσει το δαχτυλάκι του για να μεταφερθεί η δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Εφετείο Αθηνών δηλώνει ότι χρειάζεται «μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας» και όχι η διαρκής ρήξη.
Αλήθεια, από πότε για τον οποιοδήποτε δημοκράτη μπορεί να υπαχθεί ο ναζισμός στους θεσμούς της Δημοκρατίας; Ναζισμός χωρίς έγκλημα δεν υπάρχει. Η Χρυσή Αυγή παραπέμφθηκε με βούλευμα ως εγκληματική οργάνωση με το μανδύα κόμματος. Το αγνοεί μήπως;
Η άνοδος του Χίτλερ στη καγκελαρία της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης δεν άνοιξε το δρόμο για την «υπαγωγή στους θεσμούς της Δημοκρατίας» του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος της Γερμανίας. Αντίθετα άνοιξε το δρόμο για το Άουσβιτς και το ολοκαύτωμα εκατομμυρίων ανθρώπων οδηγώντας την Ευρώπη στα μεσάνυχτα του αιώνα.
Άραγε, πού χωράνε στους θεσμούς της Δημοκρατίας εκείνοι που ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα; Εκείνοι που στην ίδια την δίκη, όχι μόνο δεν ζητάνε συγνώμη από τα θύματα αλλά αμετανόητοι εξακολουθούν να προκαλούν; Εκείνοι που οργανώνουν νέες επιθέσεις κατά προσφύγων στη Χίο;
Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφασίσει αν εντάσσει και τη ναζιστική Χρυσή Αυγή στις δυνάμεις με τις οποίες επιδιώκει συναίνεση η όχι. Στην αντιπολίτευση καταδίκαζε απερίφραστα τη ΝΔ και τα ανοίγματα του Μπαλτάκου προς τους νεοναζί. Δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα όταν πρωτοβουλίες όπως αυτές του Καμένου και του Βίτσα, η η σκανδαλώδης προβολή ρατσιστικών φιεστών μίσους από την ΕΡΤ υποτιμούν την φασιστική απειλή και στρώνουν το έδαφος για κλιμάκωση των επιθέσεων στις γειτονιές.
Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των θυμάτων της Χρυσής Αυγής απαιτώντας την καταδίκη των ναζιστών δολοφόνων και μη δίνοντας σπιθαμή εδάφους για να πατάνε το πόδι τους στις γειτονιές μας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ για την παρουσία κυβερνητικών βουλευτών μαζί με τους νεοναζί στο Καστελόριζο
Βίτσας και Καμένος αγκαλιάζουν την Χρυσή Αυγή και προκαλούν τις αντιφασιστικές ευαισθησίες όλων
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την συνδρομή ομάδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και ενός  των ΑΝΕΛ προχώρησαν σε μια χυδαία ενέργεια ξεπλύματος της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής συμπεριλαμβάνοντας υπόδικους  βουλευτές του μορφώματος  σε αποστολή στο Καστελόριζο.

Την ώρα που ακόμη και η προεδρεία της Δημοκρατίας δεν προσκαλεί τον φύρερ της Χρυσής Αυγής  στις συναντήσεις των αρχηγών των κομμάτων, ο Καμένος και ο Βίτσας πήραν επιλεκτικά κάτω από τα φτερά τους, τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, μετά την άρνηση της αντιπολίτευσης να βρεθεί αγκαλιά με τους φασίστες.

Πρόκειται για πρόκληση κατά των δημοκρατικών και αντιφασιστικών ευαισθησιών της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που παρακολουθεί την εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής και βγάζει τα συμπεράσματα του για τη βασιμότητα του βουλεύματος που τους χαρακτηρίζει ως  “εγκληματική οργάνωση υπό το μανδύα του πολιτικού κόμματος”.
Καταδικάζουμε τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αβαντάρει τους χρυσαυγίτες την ώρα που επιχειρούν ξανά να χύσουν ρατσιστικό δηλητήριο στα νησιά κατά των προσφύγων ενώ προχώρησαν και σε εμπρηστική επίθεση κατά των προσφύγων, εγκύων μητέρων και προσφυγόπουλων στη Χίο.
Την ώρα που η εργατική τάξη προχωράει σε Πανεργατική Απεργία κατά των σκληρών μέτρων για το κλείσιμο της αξιολόγησης, οι νεοναζί προσφέρουν συναίνεση με το αζημίωτο για να ξαναβρούν ακροατήριο. Το σκάνδαλο είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναζητά συναίνεση όχι μόνο στη ΝΔ αλλά και στους φασίστες. Είναι ντροπή! 
Καμία επίκληση εθνικής ομοψυχίας δεν δικαιολογεί τις αγκαλιές με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Άλλωστε το συγκεκριμένο μόρφωμα έχει στις γραμμές του τους απόγονους των συνεργατών και των δοσίλογων της ναζιστικής κατοχής που γέμισαν το τόπο με με μαρτυρικούς τόπους και ολοκαυτώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου