.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Δανειστές, ιδού η χώρα σας!

 «Ο Γ. Παπανδρέου είναι ο ηγέτης με την ιστορική μνήμη, την ιδεολογική δομή και αισθητική, την αποφασιστικότητα και ειλικρινή συλλογική θεώρηση». 
Νίνα Κασιμάτη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
__________________________________________________________________
Το 1948, επισκέφτηκε την πατρίδα μας ο υπεύθυνος για την-εν Ελλάδι- αμερικανική στρατιωτική παρουσία, στρατηγός Van Fleet, για να επιθεωρήσει τμήματα του «Εθνικού» Στρατού στη Δ. Μακεδονία, κατά τις μάχες του ενάντια στο Δ.Σ.Ε. Τον Βαν Φλιτ υποδέχτηκε ο Υπ. Στρατιωτικών της τότε κυβέρνησης, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ο οποίος -παρουσιάζοντας το στρατιωτικό άγημα- απηύθυνε στον Βαν Φλιτ την ιστορική φράση, μνημείο υποτέλειας και ανανδρίας, «Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας»!
 
Σημειωτέον, ότι ο Βαν Φλιτ είχε φέρει μαζί του και την (νέα τότε) πατέντα των εμπρηστικών βομβών ναπάλμ, οι οποίες πέρασαν το πρώτo τους ...crash test στα κεφάλια των ηρωικών μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού, ήτοι περίπου δύο δεκαετίες  πριν αυτές επιπέσουν εις τας κεφαλάς των Βιετκόγκ.
 
 Η δυτική δημοκρατία είχε νικήσει!
Πέρασαν 68 ολόκληρα χρόνια από τότε και το ελληνικό πολιτικό σύστημα (ίσως το πιο ξεπουλημένο και πιο δωσιλογικό παγκοσμίως), συνεχίζει επάξια τη σκυταλοδρομία υποτέλειας και δωσιλογισμού, από κλίκα σε κλίκα. 
 
Τη σκυτάλη βαστά τώρα η ΣΥΡΙΖΑίικη σοσιαλδημοκρατική συμμορία. Η γνωστή επιστολή Τσακαλώτου, του εκπροσώπου των 53, της πιο...Αριστερής και πιο ...ριζοσπαστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ προς τους δανειστές (Γερούν Ντάισελμπλουμ και Κλάους Ρέγκλινγκ), επιβεβαιώνει το γεγονός, ότι, από το 1821 έως και σήμερα, αυτός εδώ ο λαός δεν έχει ουσιαστικά αυτοδιατεθεί. Διοικείται από πρόθυμα τομάρια, τα οποία συνεργάζονται αδίστακτα με κάθε είδους κατακτητή και για κάθε είδους βρώμικη δουλειά, προκειμένου να νέμονται τα ωφελήματα της εξουσίας.
 
Μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν ήταν το αριστερό δωσιλογικό τσακαλώτειο ξεβράκωμα. Πέρσι, ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο France Inter είχε μαλώσει τον Τσίπρα επειδή ξανασυνεργάστηκε με τον Καμμένο, εκφράζοντας δημοσίως τη δυσαρέσκειά του για την συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση Τσίπρα. «Του τηλεφώνησα δεύτερη φορά για να τον ρωτήσω γιατί συνεχίζει τον συνασπισμό με αυτό το παράξενο, ακροδεξιό κόμμα», είχε πει στη συνέντευξή του! 
 
Η πρόκληση του Σουλτς καταπώθηκε... αμάσητη από τη γερμανόφιλη κυβερνητικιή κλίκα
Μετά τον Σουλτς, ήρθε και δεύτερη ωμή παρέμβαση, από την κυβέρνηση των ΗΠΑ αυτήν τη φορά, η οποία παρενέβη απροκάλυπτα στα εσωτερικά της χώρας, απειλώντας με διπλωματικές συνέπειες αν εφαρμοζόταν το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το περίφημο «βραχιολάκι» στον Σ. Ξηρό, που υιοθετήθηκε από το –υποτίθεται-κυρίαρχο ελληνικό κοινοβούλιο. Αντί όμως οι αριστεροί του κώλου να αντιδράσουν, έστω και για τα μάτια του κόσμου, μήπως περισώσουν κάτι από την πολιτική και προσωπική τους αξιοπρέπεια, η κυβέρνηση έσπευσε πανικόβλητη να κανονίσει έκτακτη συνάντηση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά και του διπλωματικού συμβούλου του πρωθυπουργού Βαγγέλη Καλπαδάκη με τον Αμερικανό πρέσβη Ντέιβιντ Πιρς, ώστε να καλμάρουν οι αντιδράσεις των μεγάλων αφεντικών από το Αμέρικα.  
 
Και να μην ξεχάσουμε τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Ι. Δραγασάκη, που ευχαριστούσε -από βήματος Βουλής μάλιστα- τους Αμερικάνους για την παρέμβασή τους και την υπογραφή του 3ου μνημονίου, που «γλίτωσε» τη χώρα από το Grexit, όπως την είχαν γλυτώσει οι ναπάλμ του Βαν Φλητ από τους κομμουνιστάς.
 

Και σα να μην έφτανε αυτό το κρεσέντο υποτέλειας και γελοιότητας, έρχεται κι η «Αυγή» με πρωτοσέλιδο τίτλο, «Ο αγώνας αποδίδει», να μας «πουλήσει» τρέλα, αφού... επιστράτευσε μέχρι και τον Γαλιλαίο (!) για να μας πείσει, πως η επιστολή που έστειλε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ στους Ντάισελμπλουμ και Ρέγκλινγκ δεν ήταν «επιστολή μετανοίας», !


Θαυμάστε υπόδειγμα δημοσιογραφικής τε και αριστερής σκέψης, με...ολίγην από Γαλιλαίο: «Ένα από τα σημαντικά κεφάλαια της μαθηματικής μοντελοποίησης αποτελεί η διαστατική ανάλυση, η έναρξη της οποίας χρονολογείται από την εποχή δράσης του Γαλιλαίου, ήτοι κάπου κοντά στα 1.600 μ.Χ. Η λογική επί της πρακτικής αυτής μεθόδου είναι ότι προσπαθείς να συνδυάσεις διάφορα φυσικά μεγέθη ενός προβλήματος με τρόπο που σε «συμφέρει», με στόχο να γενικευτεί η όποια μέθοδος. Κάτι τέτοιο συνέβη και με την περίφημη επιστολή Τσακαλώτου προς τους Ντάισελμπλουμ και Ρέγκλινγκ…»!!!

 

Πάντως, δε μας έχουν αποδείξει οι κυβερνητικοί δωσίλογοι, ότι φημίζονται για την οξυδέρκεια, ή τη συγκρότησή τους. Εξελίσσονται σε μεγαλύτερα ρεζίλια κι από τους προκατόχους τους. Το μόνο προσόν τους, το οποίο αρκεί και περισσεύει για τους δανειστές-κατακτητές της χώρας είναι το τυφλό πάθος τους για εξουσία και χρήμα. Πάθος, που τους έχει καταστήσει πιο σούργελα κι απ’τους φανατικότερους του είδους, όπως ο Άδωνις κι ο Μπογδάνος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο  Φλαμπουράρης, ο οποίος βγήκε και δήλωσε σήμερα, ότι η κυβέρνηση έδωσε 13η σύνταξη (!) κι ότι θα τη δώσει και του χρόνου (!), παρά τα όσα διαβεβαίωσε ο Τσακαλώτος με την  επιστολή του.

 

Μωραίνει Κύριος, ον βούλεται απολέσαι...

Να κρατήσουμε καλά μέσα στην ψυχή μας, το πνεύμα του μετώπου!

askordoulakos

 

 

πηγή: tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου