.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Τουρκία: Ποινικές διώξεις σε 10.000 χρήστες του διαδικτύου με την κατηγορία ότι ασκούσαν αντικυβερνητική προπαγάνδα!

Του Σεϊτ Αλντογάν - Δημοσιογράφου

Μπορεί να κάνει τον γύρο του διαδικτύου το τηλεγράφημα με προέλευση ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters για την σύλληψη του καφετζή του κυλικείου της εφημερίδας Cumhuriyet γιατί φέρεται να δήλωσε σε αστυνομικό ότι πως «δεν θα σέρβιρε τσάι στον πρόεδρο Ερντογάν αν ποτέ επισκεπτόταν το κυλικείο του», αλλά αυτό δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου στο όργιο καταστολής που έχει επιδοθεί το καθεστώς της Αγκυρας ενάντια σε όσους ασκούν και την παραμικρή κριτική στην κυβέρνηση.

Τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αδιανόητα ακόμα σε λεγόμενες τριτοκοσμικές χώρες που θέλουν να επικαλούνται ότι είναι αστικές δημοκρατίες.

Ο «σουλτάνος» Ερντογάν έχει εξαπολύσει ένα τεράστιο κύμα τρομοκρατίας με φυλακίσεις, συλλήψεις και πογκρόμ μηνύσεων σε όσους θεωρεί πολιτικούς του αντιπάλους. Μάλιστα δεν διστάζει να «διαφημίζει» αυτές του τις επιδόσεις για να «προειδοποιήσει» τι περιμένει όποιον/α τολμήσει να κάνει κριτική στην διακυβέρνηση Ερντογάν.


Σ’ αυτή την κατεύθυνση κινείται και η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με την οποία τους τελευταίους 6 μήνες έχουν προφυλακιστεί 1656 άτομα με την κατηγορία ότι ασκούσαν αντιπολιτευτική προπαγάνδα, ενώ είναι χιλιάδες οι παρόμοιες ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το χθεσινό πρωτοσέλιδο της ημερήσιας εφημερίδας Εβρενσέλ (το βλέπουμε στην φωτογραφία στην οποία προσθέσαμε την σημερινή σύλληψη ενός σκιτσογράφου) μας λέει ότι το Τουρκικό καθεστώς έχει προχωρήσει σε ποινικές διώξεις 10.000 χρηστών του διαδικτύου, -το οποίο λειτουργεί σύμφωνα με τις επιθυμίες του καθεστώτος, πότε ελέγχοντας την πρόσβαση σε ιστοσελίδες και πότε απαγορεύοντας εντελώς την επαφή σε κοινωνικά δίκτυα- οι οποίοι κατηγορούνται ότι διατύπωσαν απόψεις ενάντια στην κυβέρνηση.

πηγή: tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου