.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Το τίμημα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής

Για μια φορά ακόμα, ο τρόμος απλώνεται πάνω από την Ευρώπη. Λίγες μέρες μετά από τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών με καρφιά στο Λουντβιχσχάφεν (85 χιλιόμετρα νότια της Φρανκφούρτης), μία φορά στη χριστουγεννιάτικη αγορά και άλλη μία στο εμπορικό κέντρο κοντά στο Δημαρχείο της πόλης, που δεν εξερράγησαν λόγω κατασκευαστικού λάθους και για τους οποίες οι αρχές θεωρούσαν ως ύποπτο έναν δωδεκάχρονο Γερμανοϊρακινό, το μακελειό τελικά δεν αποφεύχθηκε. Αυτή τη φορά μέσα στην ίδια τη γερμανική πρωτεύουσα, το Βερολίνο και μάλιστα σε μία από τις πιο πολυσύχναστες χριστουγεννιάτικες αγορές! Επαναλήφθηκε σκηνικό παρόμοιο με αυτό της επίθεσης στη Νίκαια, με τους νεκρούς μέχρι στιγμής να φτάνουν στους 12 και τους τραυματίες να ξεπερνούν τους 50 (τουλάχιστον 14 από τους τραυματίες είναι σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση).


Ο ύποπτος που συνελήφθη αρχικά (ένας νεαρός πακιστανός μετανάστης) αφέθηκε ελεύθερος, αφού δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του. Σύμφωνα με την Washington Times, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης. Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο δράστης κυκλοφορεί ελεύθερος και οπλισμένος και ο τρόμος φώλιασε για τα καλά πάνω από ολόκληρη τη Γερμανία, ενώ οι ακροδεξιοί και οι φασίστες ξεσπάθωσαν, κατηγορώντας τη Μέρκελ για την πολιτική της στο Προσφυγικό.

Το να μείνει κανείς στο αποτρόπαιο της επίθεσης και στην εγκληματική παραφροσύνη των εμπνευστών της σημαίνει ότι βλέπει μόνο τη μία πλευρά της πραγματικότητας. Την πλευρά που οι ιμπεριαλιστές χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν την πολιτική τους. Ας αναρωτηθούμε όμως: θα υπήρχαν τέτοιες επιθέσεις, αν η ιμπεριαλιστική Δύση είχε αγκαλιάσει τους μετανάστες προσφέροντάς τους μια ανθρώπινη ζωή, αν δε ασκούσε -πολύ πριν από αυτές τις επιθέσεις- μια εγκληματική πολιτική καταστρέφοντας ολόκληρες χώρες ή στύβοντάς τες στο βωμό του μέγιστου κέρδους; Φυσικά και όχι. Τότε όμως, οι ιμπεριαλιστές δε θα ήταν ιμπεριαλιστές. Το τίμημα της πολιτικής τους είναι που πληρώνουν και δυστυχώς μαζί τους το πληρώνουν και οι ευρωπαϊκοί λαοί. Που θα συνεχίσουν να το πληρώνουν όσο δε στρέφονται ενάντια στο σύστημα που γεννά αυτή την πολιτική, με σκοπό να το ανατρέψουν.

ΥΓ. Στον αντίποδα του μακελειού στο Βερολίνο, ήρθε η επίθεση στο Ισλαμικό Κέντρο της Ζυρίχης με τρεις νεκρούς. Πρόκειται για επίθεση που μυρίζει ακροδεξιά αντίποινα. Το φασιστικό φίδι σηκώνει κεφάλι σε τέτοιες περιστάσεις…
 

Το τίμημα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής (2)


Η Ρωσία πλήρωσε και αυτή το τίμημα για τη δική της ιμπεριαλιστική πολιτική στη Συρία. Μόνο οι περιστάσεις των αντιποίνων διαφέρουν. Στην περίπτωση της Γερμανίας (όπως και άλλων δυτικοευρωπαϊκών χωρών παλαιότερα) τα αντίποινα πήραν τη μορφή θερίσματος άμαχου πληθυσμού, ενώ στην περίπτωση της Ρωσίας είχαμε την εκτέλεση του πρεσβευτή της στην Τουρκία, ενός στελέχους που πρέπει να στεκόταν ψηλά στο ρωσικό διπλωματικό σώμα, αν δούμε το βιογραφικό του.

Η εκτέλεση του ρώσου πρέσβη, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης στην Αγκυρα, από μπάτσο των ειδικών δυνάμεων, που πέρασε ελεύθερα στο χώρο (αν δεν ήταν της συνοδείας και το κουκούλωσαν), προκάλεσε την ιερή αγανάκτηση των ΜΜΕ ανά τον κόσμο. Προς τι όμως η έκπληξη; Δεν είναι η Ρωσία που στηρίζει το καθεστώς Ασαντ, που έχει μακελέψει ανθρώπους σε δεκάδες πόλεις και χωριά τα τελευταία πέντε χρόνια;

Ανεξάρτητα από το ποιόν του εκτελεστή (σύμφωνα με την Χουριέτ, ο νεκρός εκτελεστής είχε αποφοιτήσει από την αστυνομική ακαδημία το 2014, μετά έπιασε δουλειά στα τούρκικα ΜΑΤ, για να συνεχίσει σαν αστυνομικός για δυόμισι χρόνια στην Αγκυρα), η πράξη του δεν ήταν προϊόν «τρέλας», αλλά αποτελούσε αντεκδίκηση για τα εγκλήματα που διαπράττονται στη Συρία. Οσα κραύγασε, αφού είχε σκοτώσει τον πρέσβη, δεν αφήνουν αμφιβολία: «Μην ξεχνάτε το Χαλέπι! Μην ξεχνάτε τη Συρία! Οσο τα αδέλφια μας δεν είναι ασφαλή, δε θα απολαμβάνετε ασφάλεια! Οσοι έχουν μερίδιο σ’ αυτή την καταστολή θα πληρώσουν ένας προς έναν».

Ο εκτελεστής ήταν αποφασισμένος να πεθάνει. Το φώναξε στους αστυνομικούς που τον κάλεσαν να αφήσει το όπλο του, ότι δεν ήρθε για να φύγει ζωντανός. Κι αυτοί, πάντως, ενώ τον είχαν απομονωμένο σ’ ένα μικρό κτίριο, πήραν εντολή να τον καθαρίσουν. Νεκρός είναι πιο χρήσιμος στην τουρκική προπαγάνδα ενάντια στον Γκιουλέν, στον οποίο έσπευσε να τον χρεώσει το καθεστώς.

KONTΡΑ: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου