.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Στον Alpha οι Τσέχοι του ΟΠΑΠ, προσύμφωνο με Κοντομηνά

Νέα επιχειρηματικά σχήματα και συμμαχίες κυοφορούνται στο χώρο  των ραδιοτηλεοπτικών media, καθώς εντείνονται οι υπόγειες διεργασίες ενόψει του νέου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές  άδειες, που αναμένεται ότι θα διεξαχθεί τον Απρίλιο.

Με συνεταίρους τους Τσέχους μεγαλομετόχους/ιδιοκτήτες του ΟΠΑΠ φαίνεται ότι θα μπει στη μάχη  των αδειών ο ιδιοκτήτης του Alpha Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος - παρά την υψηλή προσφορά – είχε μείνει «εκτός νυμφώνος» στον ακυρωθέντα διαγωνισμό. Βασικός εταίρος του θα είναι ο Karel Komarek (φωτό), ο οποίος θεωρείται ως ο πλουσιότερος Τσέχος επιχειρηματίας και είναι ο νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις εξι εβδομάδων οι δύο πλυρές συμφώνησαν σε ένα σχήμα συνεργασίας, που θα υλοποιηθεί μέσω του Alpha, εάν εξασφαλισθεί άδεια λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας.


Διαβάστε σχετικά: Φλερτ Κοντομηνά με Τσέχους του ΟΠΑΠ για τον Alpha

Την περασμένη εβδομάδα υπεγράφη προσύμφωνο, στο οποίο προβλέπεται ότι η εταιρεία του Alpha Channel θα συμμετάσχει στον νέο διαγωνισμό. Εάν κερδίσει μία από τις δημοπρατούμενες άδειες, θα πραγματοποιήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 30-35 εκατ. ευρώ. H AMK θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από εταιρείες των μεγαλομετόχων του ΟΠΑΠ Karel Komarek και Jiri Smejc.

Εισφέροντας αυτά τα κεφάλαια, οι δύο Τσέχοι επιχειρηματίες-επενδυτές θα αποκτήσουν 30%-33,4% των μετοχών του Alpha και θα εκπροσωπούνται στο ΔΣ της εταιρείας, έχοντας «λόγο» και στο μάνατζμεντ του καναλιού.
Μελισσανίδης -Κοπελούζος

Η ΑΜΚ μπορεί να είναι τελικά μεγαλύτερη (40-45 εκατ. ευρώ), αν συμφωνηθεί να μετάσχουν στο σχήμα (με μικρά ποσοστά) οι επιχειρηματίες Δημήτρης Μελισσανίδης και Δημήτρης Κοπελούζος, οι οποίοι έχουν συμφωνήσει να συνεργασθούν με τους Τσέχους, αλλά πρέπει να «τα βρουν» και με τον Κοντομηνά.

Όπως επισημαινόταν σε σχετικό ρεπορτάζ του Sofokleousin.gr στις 22 Νοεμβρίου, ο ΟΠΑΠ δεν θα έχει καμία ανάμειξη στο project των ραδιοτηλεοπτικών συμμετοχών των μεγαλομετόχων του. Αν υλοποιηθεί τελικά το προσύμφωνο με Κοντομηνά, οι επενδύσεις στον Alpha (ή/και σε άλλα media) θα γίνουν μέσω ξένων εταιρειών που ελέγχονται από τις εταιρείας των Karel Komarek και Jirı Smejc

πηγή: sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου