.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ «ΕΝΩΣΗΣ ΦΙΛΩΝ Α.Ε.Κ.» (ΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ)

Όπως είναι πλέον σ’ όλους μας γνωστό η Ε.Φ. ΑΕΚ είναι με το στανιό και με τον οβολό όσων αγοράσαμε (και αγοράζουμε) διαρκείας από την περίοδο 2014-2015 ο μεγαλομέτοχος της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. Αν και με βάση το Καταστατικό της (βλέπε εδώ) θα έπρεπε να εγγράφει μέλη κατά τα πρότυπα των SUPPORTERS ωστόσο εδώ και σχεδόν 3 χρόνια δεν έχει καμία δραστηριότητα πέραν της αγοράς μετοχών της Π.Α.Ε. για την αγορά των οποίων χρησιμοποιεί τα λεφτά μας (τις υποχρεωτικές «δωρεές» μας).

Επιπρόσθετα όπως σας ενημερώσαμε την Δευτέρα (19 Δεκέμβρη) η Ε.Φ. ΑΕΚ απέκτησε (παρανόμως) τον προηγούμενο Σεπτέμβρη τις μετοχές του Μάκη Αγγελόπουλου (βλέπε εδώ). Η φανερή επιδίωξη είναι στο τέλος να μείνει η μοναδική μέτοχος (μαζί βέβαια με την Ερασιτεχνική η οποία απαγορεύεται να μεταβιβάσει το δικό της ποσοστό). Το ζήτημα είναι το «από ‘δω και πέρα», δηλαδή ποια είναι η κρυφή επιδίωξη πίσω από την απόκτηση του ποσοστού Αγγελόπουλου και την επικείμενη απόκτηση του αντίστοιχου ποσοστού του Στέργιου Γάντζουλα. 

Επειδή με βάση τα όσα έχουν δει τα μάτια μας κάπου πάει το μυαλό μας, σήμερα απευθύνουμε χωρίς περιστροφές στα μέλη της «Ένωσης Φίλων Α.Ε.Κ.» τα παρακάτω:


Προς την προσωρινή Διοίκηση τους σωματείο «Ένωση Φίλων Α.Ε.Κ.».

(Κυρία Αρκάδη, κ.κ. Μπάγεβιτς, Πανταζή, Γαντζούλα, Σκρέκη.)

Σύμφωνα με τα ελάχιστα που είναι γνωστά για την «Ένωση Φίλων Α.Ε.Κ.» αποτελείτε την προσωρινή διοίκηση του σωματείου, η οποία διορίστηκε από το Ειρηνοδικείο Ν. Ιωνίας. Το σωματείο που μαζί με άλλα 20 άτομα ιδρύσατε έχει ως καταστατικό του σκοπό την εγγραφή μελών στα πρότυπα των SUPPORTERS, προκειμένου έτσι να συγκεντρώνει λεφτά τα οποία στη συνέχεια θα διαθέτει στην Π.Α.Ε. Ωστόσο στα σχεδόν 3 χρόνια της λειτουργίας σας δεν έχετε εγγράψει ούτε ένα νέο μέλος και δεν έχετε καμία δραστηριότητα εκτός της αγοράς μετοχών της Π.Α.Ε. της οποίας έχετε καταστεί πλέον μεγαλομέτοχοι.

Δια της ατόπου απαγωγής (με βάση όσα είναι γνωστά για την Ε.Φ. ΑΕΚ) καθ’ όλη την διάρκεια της λειτουργίας σας δεν έχετε κάνει ούτε μια Γ.Σ., δεν έχετε υποβάλλει ούτε έναν οικονομικό απολογισμό (τον οποίο να έχει εγκρίνει η Γ.Σ. του σωματείου). Επιπρόσθετα το σωματείο συνεχίζει την λειτουργία του υπό την Διοίκηση που διόρισε το Ειρηνοδικείο, ενώ θα έπρεπε να είχε εκλεγεί νέα από τα μέλη του μέσω εκλογικής Γ.Σ.

Ωστόσο οι παραπάνω παρατυπίες δεν σας εμπόδισαν από το να εισπράττετε με το στανιό από τους ΑΕΚτζήδες που αγόρασαν διαρκείας από την περίοδο 2014-2015 ως σήμερα «δωρεές», οι οποίες υπολογίζονται τουλάχιστον σε 6,5 εκ. Ευρώ (βλέπε εδώ). Από τα χρήματα αυτά έχετε εισφέρει στην Π.Α.Ε. μέσω της αύξησης Μ.Κ. 4.010.000 Ευρώ λαμβάνοντας μετοχές μόνο για το 1.481.000 (μαζί με το 10% της Ερασιτεχνικής) ενώ ρίξατε στον κουβά του «Υπέρ το Άρτιο» (χωρίς απόδειξη) 2.529.000 Ευρώ. Και όλα αυτά χωρίς να δώσετε κανένα λογαριασμό στους «δωρητές» σας, δηλαδή στον «κόσμο της Α.Ε.Κ.».

Πρέπει να έχετε υπ’ όψη σας ότι οι μετοχές που κατέχετε και διαχειρίζεστε ανήκουν στην ουσία στους οπαδούς της Α.Ε.Κ. οι οποίοι και σας χρηματοδότησαν. Επιπρόσθετα διαχειριστήκατε με επιβλαβή για τα συμφέροντα του σωματείου που εσείς και άλλοι 20 ΑΕΚτζήδες ιδρύσατε τις «δωρεές» που επί 3ετία συγκεντρώνετε αγοράζοντας στις δύο τελευταίες Α.Μ.Κ. με 100 Ευρώ την μετοχή και παίρνοντας «απόδειξη» για 10! Με τον τρόπο αυτό στις δύο τελευταίρες Α.Μ.Κ. δώσατε 2.810.000 Ευρώ και λάβατε μετοχές αξίας 281.000 Ευρώ, αφού τα 2.529.000 Ευρώ πήγαν «Υπέρ το Άρτιο» (σαν αποθεματικό για ειδική χρήση). Προφανώς δεν ασχοληθήκατε με τα «τυπικά». Απλώς δώσατε πίσω τα λεφτά που η Π.Α.Ε. είχε αρχικά εισπράξει κατά την πώληση των διαρκείας. Προφανώς και όλα τα «τυπικά» έγιναν χωρίς να σας ρωτήσει και να σας ενημερώσει κανείς. 

Προφανώς δεν γνωρίζετε (εκτός ίσως όσοι από εσάς έχουν γνώσεις λογιστικής) ότι το αποτέλεσμα είτε λαμβάνατε μετοχές για 100 είτε για 10 Ευρώ για την Π.Α.Ε. θα ήταν το ίδιο. Στο Ταμείο της θα έμπαινε ακριβώς το ίδιο ποσό. Το «μόνο» (αλλά το πλέον ουσιαστικό) που αλλάζει είναι ότι όπως έγιναν οι τελευταίες δύο Α.Μ.Κ. η Π.Α.Ε. φαίνεται να σας χρωστά (γιατί οι μετοχές εκφράζουν την οφειλή της Π.Α.Ε. στους μετόχους της) 1.332.900 αντί του «σωστού» 3.609.000 Ευρώ (στο ποσό αυτό αντιστοιχούν ακόμη 401.000 Ευρώ για το 10% της Ερασιτεχνικής)

Συνεπώς δεν έχετε το ηθικό δικαίωμα (ακόμη και αν σας καλύπτει η Νομοθεσία) να μεταβιβάσετε τις μετοχές αυτές σε κανέναν τρίτο ο οποίος θα ενδιαφερόταν έναντι τιμήματος να τις εξαγοράσει

Για τον ίδιο λόγο δεν έχετε δικαίωμα να ψηφίσετε τυχόν πρόταση του Δ.Σ. για αύξηση Μ.Κ. στην ονομαστική τιμή της μετοχής με παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, προκειμένου να μπεί νέος «επενδυτής» (αλλάζοντας στην ουσία χέρια η Π.Α.Ε.

Τέλος η σχέση που έχει καθένας σας τόσο με την Π.Α.Ε. όσο και με τον «Διοικητικό Ηγέτη» δημιουργεί «σύγκρουση συμφερόντων», αφού δεν μπορείτε (και αν ακόμη μπορούσατε δεν νομιμοποιείστε) να είστε «υπηρέτες δύο αφεντάδων»˙ καθένας από τους οποίους έχει αντιτιθέμενα μεταξύ τους συμφέροντα. 

Προς τα υπόλοιπα μέλη της «Ένωσης Φίλων Α.Ε.Κ.».

(Κ.κ. Νεστορίδη, Παπαϊωάννου, Μαύρο, Κωνσταντουδάκη, Πορτοσάλτε, Νικολάου, Κεφαλίδη, Σεραφίδης, Ψαριανό, Χαρδαβέλλα, Ευαγγελάτο, Παπαδόπουλο, Καλεντερίδη, Ξανθόπουλο, Βουτσά, Παπατσαρούχας, Κοντογιαννίδη, Μαργαρίτη, Μουρίκη, Μητσικώστα).

Μπορεί κανείς από εσάς να μη μετέχει στην Διοίκηση αλλά αυτό στην περίπτωση μας είναι μάλλον τιμητικό, καθώς όσοι επιλέχτηκαν για την προσωρινή διοίκηση της Ε.Φ. ΑΕΚ κρίθηκαν από τον «Διοικητικό Ηγέτη» ως πειθήνιοι και συνεργάσιμοι, δηλαδή υποτακτικοί οι οποίοι θα κάνουν ότι τους ζητηθεί. Ακόμη και αν δεν έχετε τις ευθύνες και τις δυνατότητες που οι περισσότεροι θεωρούν ότι έχουν οι διοικούντες, ωστόσο εν είσαστε αδύναμοι. Κάθε άλλο.

Η «επωνυμία» καθενός σας ήταν ο κύριος λόγος που επιλεγήκατε για «ιδρυτικά μέλη» του σωματείου «Ένωση Φίλων ΑΕΚ». Αυτή η «επωνυμία» είναι μαζί με τις δυνατότητες που σας παρέχει η νομοθεσία (και οι οποίες αναπαράγονται στο καταστατικό της Ε.Φ. ΑΕΚ) το μεγάλο και αποφασιστικό σας όπλο αν θέλετε πράγματι να ωφελήσετε την Α.Ε.Κ. που όλοι σας αγαπάτε.

Έχετε το καταστατικό (και νομικό) δικαίωμα να ζητήσετε από την προσωρινή διοίκηση του σωματείου σας να σας δώσει αναλυτικό λογαριασμό για όλες της τις πράξεις. Ωστόσο ακριβώς επειδή είστε τα «ιδρυτικά μέλη» της Ε.Φ. ΑΕΚ έχετε μια παραπάνω υποχρέωση στον «κόσμο της ΑΕΚ» είτε αυτός έχει αγοράσει εισιτήριο διαρκείας την προηγούμενη 3ετία (και έτσι έχει καταστεί δωρητής της Ε.Φ. ΑΕΚ) είτε όχι.

Στην ουσία η από μέρους σας απαίτηση να σας δώσει λογαριασμό η προσωρινή διοίκηση της Ε.Φ. ΑΕΚ δεν είναι δικαίωμα σας αλλά υποχρέωση. Μόνον έτσι έχουν νόημα οι διατάξεις του καταστατικού. Η ώρα ν’ αναλάβει καθένας σας και όλοι μαζί τις ευθύνες που σας αναλογούν πλησιάζει όπως επίσης πλησιάζει και η ώρα που θα κριθείτε τόσο για όσα κάνατε, αλλά κυρίως για όσα δεν κάνατε από τον «κόσμο της ΑΕΚ».

Το μόνο που δικαιούστε και πρέπει να κάνετε όλα τα «ιδρυτικά μέλη» της Ε.Φ. ΑΕΚ είναι να εγγράψετε μέλη του σωματείου σας όλους όσους έχουν αγοράσει διαρκείας την περίοδο 2014-2017 και να τους αποδώσετε τόσες μετοχές όσες αντιστοιχούν στα λεφτά που έχουν «δωρίσει» στην «Ένωση Φίλων ΑΕΚ». Αυτό και μόνο μπορείτε και πρέπει να κάνετε.

Υ.Γ. Για να μη δυσκολεύεστε με την διανομή μπορείτε να επιβάλλετε (καθότι μεγαλομέτοχοι) στην επόμενη Γ.Σ. το «σπάσιμο» κάθε μετοχής σε δύο ή και δέκα νέες με ονομαστική τιμή είτε τα 5 είτε το 1 Ευρώ. Έτσι το μοίρασμα θα είναι ευκολότερο και δεν θα υπάρχουν «υπόλοιπα». Για να φτάσουμε όμως στο σημεί αυτό πρέπει να «ξυπνήσετε» και ν’ αποφασίσετε ότι δεν θ’ αφήνετε κάποιους να κάνουν κουμάντο χρησιμοποιώντας τα ονόματα σας ως κάλυψη τους.

23 Δεκέμβρη 2016
παρατηρητήριο.

πηγή: aek-watch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου