.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Ο Αϊνστάιν για την πνευματική ελευθερία .3

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Αντλώντας από το ίδιο βιβλίο, όπως και στις δύο προηγούμενες σχετικές καταχωρήσεις στον «Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας» καταχωρώ και τα ακόλουθα (και τελευταία επί του θέματος) όπως τα διατύπωσε ο Αϊνστάιν:

«Τα μαθήματα της ιστορίας – και ειδικά τα τελευταία κεφάλαια – δείχνουν κατακάθαρα (ότι) … προσπαθούν να εμποδίσουν και να δεσμεύσουν αυτές τις ελευθερίες και να εκμηδενίσουν κάθε δυνατή επιρροή που θα ήθελε να ενημερώσει την κοινή γνώμη για τον υπάρχοντα κίνδυνο.


Αυτές οι δυσκολίες μπορούν να βρουν μια λύση μόνο όταν λυθεί το μεγάλο μας οικονομικό πρόβλημα με δημοκρατικό τρόπο. Αλλά η βάση για μια τέτοια λύση πρέπει να θεμελιωθεί στην εξασφάλιση της ελευθερίας της γνώμης. Ακόμα αυτή είναι η μόνη μέθοδος με την οποία μπορεί να αποσοβηθεί η μεγαλύτερη καταστροφή.

Λοιπόν ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Ας βρισκόμαστε ακούραστα σ’ επιφυλακή, ειδεμή θα πουν για την πνευματική ηγεσία αυτής της χώρας: «δειλά και χωρίς κανένα αγώνα παρέδωσαν την κληρονομιά που τους άφησαν οι πρόγονοί τους, μια κληρονομιά που δεν τους άξιζε».

Κώστας Π. Παντελόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου