.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Μυστικές δημοσκοπήσεις.

Γράφει ο mitsos175

 Μυστικές δημοσκοπήσεις.
Καλέ τι μυστικές; Μυστικό είναι το ιντερνέτ; Και ποιός μυστικός έκανε τέτοια γκάλοπ; Ο Τζίμης. Όχι ο Πανούσης, ο άλλος, ο 007. Βγήκε που λέτε νύχτα, χώθηκε μέσα στα σπίτια, εκεί που χουχουλιάζαμε στο κρεβάτι, κι άρχισε τις ερωτήσεις: Μελομακάρονα ή κουραμπιέδες; Γαλοπούλα ή χοιρινό; - Ρε ότι να ναι, πεινάμε λέμε.

"Μητσοτάκης ή Τσίπρας"; Να πως κόβεται η όρεξη. Μας παραμυθιάζουν λοιπόν "μυστικά" (και ψέματα) ότι ο Κούλης, ο γουρλομάτης νεοφιλελές κανίβαλος, είναι δήθεν κοντά στην αυτοδυναμία! Το "κοντά" βέβαια είναι σχετικό. Η Σελήνη με τη Γη είναι πολύ πιο κοντά, γιατί το Φεγγάρι το βλέπεις. Την αυτοδυναμία του Κούλη, ούτε τη βλέπουμε, ούτε πρόκειται να τη δούμε.


Μυστικό ή φανερό το παραμύθι είναι παραμύθι. Σαν εκείνα τα παλαιότερα μυθιστορήματα που έλεγαν περί επικράτησης του "ναι" στο δημοψήφισμα, τα οποία είχαν και "δράκο": Την έξοδο από το Ευρώ. Τώρα όμως που θέλουν οι πιο πολλοί να φύγουμε, που είναι ο δράκος; Τον κάλεσαν σε μια ξένη σειρά να κάνει τον κομπάρσο.

Αυτοδυναμία; Καλό ανέκδοτο! Κάτσε να πιάσει ο Κούλης όσους πήρε ο Μεϊμαράκης, γιατί ούτε καν αυτά τα γίδια τα κόβω να γυρίζουν όλα στη γαλάζια στάνη και βλέπουμε. Τούτα δεν είναι δημοσκοπήσεις καλοί μου παπαγάλοι. Επιθυμίες εκφράζουν, όχι πραγματικότητα. Κάτι σαν τα γράμματα που στέλνουν στο Βόρειο Πόλο τα παιδάκια:

"Άγιε Βασίλη, φέτος θέλω να γίνω Πρωθυπουργός". Αυτό λέει το γράμμα και του Κούλη και του Λεβέντη. Ο Τσίπρας πάλι θέλει να παραμείνει στην πρωθυπουργική πολυθρόνα τουλάχιστον για άλλο ένα χρόνο. Καλά για το Λεβέντη "ου γαρ έρχεται μόνο", έτσι ο Άγιος θα του στείλει ένα πιεσόμετρο να πάρει την πίεση, αν τυχόν γίνουν εκλογές. Αν γίνουν; Θα βρεθεί πάλι στο κανάλι του, να βρίζει, γιατί έφυγε από τη Βουλή, σαν τον Κουβέλη (να ζήσουμε να τον θυμόμαστε). Τον Κούλη όμως ο Αι Βασίλης σκέφτεται να τον κρατήσει. "Άμα εξακολουθείτε να είστε αδιόρθωτοι και χαϊβάνια, θα αφήσω να σας κυβερνήσει, για να μάθετε". Όσο για τον Τσίπρα; Τι δώρο να του κάνει; Το πολύ - πολύ ένα καλσόν, γιατί τα υπόλοιπα τα έσκισε στις διαπραγματεύσεις...

Ο Πάνος ζήτησε τρενάκι. Αντί να σφυρίζει, να ακούγεται ο εθνικός ύμνος ή έστω θρησκευτικό τροπάρι. Το ΠΟΤΑΜΙ ζητά κορόιδα να το ψηφίσουν. Μάταια, υπάρχει μεγάλη ζήτηση από όλα τα κόμματα κι έχουν τελειώσει. Το ΠΑΣΟΚ θέλει πίσω τον Ανδρέα. Εν ανάγκη ανταλλάσει με Γιωργάκη, Βενιζέλο, Γεννηματά, και τρεις - τέσσερεις ακόμα. Αλλά ο Ανδρέας έφυγε μόνο και μόνο, για να μην τους βλέπει. Ούτε που να ακούσει για επιστροφή. "Άμα θέλουν για τσόντα και μάλιστα του ακατονόμαστου (του Μητσοτάκη), υπάρχουν πολλοί ξευτίλες. Εμένα να με αφήσουν ήσυχο. Κι όταν έρθουν στον άλλο κόσμο, θα τα πούμε". Αυτά είπε στον Αι Βασίλη, όπως ακριβώς τ' ακούτε.

Η παραγγελία του Μιχαλολιάκου με προβληματίζει λίγο. Αυτός δεν έγραψε στον Αι Βασίλη, αλλά στον 333 επί 2. Τα όπλα το φαντάζομαι που θα τα χρησιμοποιήσει, αλλά τι διάολο τους θέλει τόσους φούρνους; Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, ειλικρινά δεν θέλω να ξέρω...

Έστειλα κι εγώ γράμμα: "Άγιε μου Βασίλη θέλω ένα κόσμο χωρίς καθάρματα να μας κάθονται στο σβέρκο, Ειρηνικό, Δίκαιο, Ελεύθερο, όπου όλοι θα έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά..." Και η απάντηση. "Ρε φίλε, φανταστικό πρόσωπο είμαι, δεν είμαι Επαναστάτης. Αφού δεν κάνετε εσείς αυτά που πρέπει, να σας δωρίσω ένα μεγάλο κουτί βαζελίνη. Αυτό μόνο μπορώ να κάνω εγώ. Άμα πια..." .

πηγή: tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου