.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Μπλόκα στις 23 Γενάρη οι αγρότες. Θα σπάσουν, όμως, ξανά την κρίσιμη ώρα;

Το βλέμμα στραμμένο στα μπλόκα έχουν οι αγρότες, καθώς προσανατολίζονται να κλείσουν τους δρόμους στις 23 Ιανουαρίου. 

Αγρότες από όλη την Ελλάδα που βρέθηκαν στη Λάρισα, με πάνω από 100 αντιπροσώπους συλλόγων και επιτροπών αγώνα, πραγματοποίησαν ευρεία σύσκεψη μετά από κάλεσμα της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων, ώστε να συζητήσουν τα προβλήματα τους και να σχεδιάσουν τις κινητοποιήσεις τους.

«Το συνεπές αγροτικό κίνημα θα διαμορφώσει κλίμα, ώστε να υπάρξουν αγώνες» δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, από την πανελλαδική σύσκεψη αγροτών στη Λάρισα, τονίζοντας πως τα μάτια όλων μας είναι στραμμένα στα μπλόκα, αλλά και σε κινητοποίηση με τρακτέρ στην Αθήνα.

Κύκλοι του αγροτοσυνδικαλιστικού κινήματος χαιρέτιζαν τις προθέσεις για νέα μπλόκα των αγροτών, τόνιζαν, όμως, ότι δεν θα πρέπει να επαναληφθεί φέτος ότι έγινε και πέρσι από αγροτοσυνδικαλιστές του ΚΚΕ και των μνημονιακών κομμάτων που έσπασαν την πιο κρίσιμη ώρα τα μπλόκα και κήρυξαν την κάθοδο στην πρωτεύουσα, όπου μπήκαν μόνο τα ”δικά” τους τρακτέρ και η συγκέντρωση στην Αθήνα υπήρξε το άλλοθι για να φύγουν οι αγρότες από τις εθνικές οδούς.


Ο B. Μπούτας τόνισε, επίσης, πως σε αυτό τον αγώνα «δεν αποκλείεται κανένας που συμφωνεί με το πλαίσιο πάλης που έχουμε και το οποίο βρίσκεται σε κατεύθυνση εναντίωσης στην κυβέρνηση την ΕΕ και το κεφάλαιο».

Ο Β. Μπούτας παρέλειψε, βεβαίως, να πει ότι αποκλείει στην πράξη όλους όσους βρίσκονται στη ριζοσπαστική Αριστερά και δεν είναι με το ΚΚΕ, στο όνομα ότι ”πας μη ων μεθ’ ημών, καθ’ ημών”.

Ο Βαγ. Μπούτας χαρακτήρισε «ψέματα» τα όσα αναφέρει η κυβέρνηση για το φορολογικό το ασφαλιστικό, αλλά και το εισόδημα των αγροτών.

«Γίνεται μια επίθεση από την πλευρά της κυβέρνησης με ψέματα και για τη φορολογία και το ασφαλιστικό και ότι τάχα αυξήθηκε το εισόδημα των αγροτών, αλλά εμείς θα απαντήσουμε με αγώνες και ξεσηκωμό» είπε χαρακτηριστικά ο αγροτοσυνδικαλιστής από την Καρδίτσα.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας σχολίασε, μεταξύ άλλων, και τις δηλώσεις του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλη, πως το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αποφάσισε ότι αγρότης θα είναι αυτός που έχει 100% εισόδημα από την αγροτική δουλειά. 

Ο Βαγγέλης Μπούτας είπε πως αν συμβεί αυτό «ούτε 100 χιλιάδες δεν θα μείνουν οι αγρότες στην Ελλάδα», καλώντας την κυβέρνηση να αναρωτηθεί «αν ο αγροτικός κόσμος μειωθεί σε 100 χιλιάδες, θα μπορέσει η χώρα να πάρει τις χρηματοδοτήσεις που λέει κυβέρνηση;»


πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου