.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Αίφνης, μάχη για την ενημέρωση στα κανάλια- Οι επιχειρηματικές κινήσεις, οι μεταγραφές…


Και αίφνης, όλοι οι καναλάρχες φαίνεται πως (ξανα)αγάπησαν την ενημέρωση. Οι υπόγειες διεργασίες μετά το “ναυάγιο” στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, κι ενώ το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο παραμένει σε μια “θορυβώδη” στασιμότητα ενόψει του διαγωνισμού που πρέπει να προκηρύξει το νέο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, οδηγούν τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών σε αναθεώρηση στερεοτύπων σχετικά με το τηλεοπτικό προϊόν.

Οι παλαιοί ιδιοκτήτες προσπερνούν ευέλικτα τις παρατυπίες περί τη λειτουργία των σταθμών τους -αφού δεν διαθέτουν ούτε καν προσωρινές άδειες και λειτουργούν “παράνομα” στο κενό μεταξύ απόσυρσης του νόμου Παππά και νέου διαγωνισμού από το ΕΣΡ- και επιχειρούν να αναδιανείμουν την τηλεοπτική διαφημιστική πίτα. Προσώρας έχουν κατορθώσει να αφήσουν εκτός παιχνιδιού τον ίσως ισχυρότερο οικονομικά νέο παίκτη, τον εφοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη -ο οποίος πνέει τα μένεα με την εξέλιξη-, και δείχνουν αποφασισμένοι να ενισχύσουν τους τομείς της ενημέρωσης των σταθμών τους. Κάτι που έχει να κάνει αφενός με την ανάγκη λόγω των πολιτικών εξελίξεων που θα είναι αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσες τα επόμενα δύο, τουλάχιστον, χρόνια και αφετέρου από τις “συγκρούσεις συμφερόντων” που προκύπτουν μεταξύ τους.


Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και ο Θοδωρής Κυριακού που μόλις πριν δύο χρόνια “ξήλωσε” σε μεγάλο βαθμό το ενημερωτικό τμήμα του Ant1 και μετέτρεψε τον Ant1 Radio σε μουσικό ραδιόφωνο, προχώρησε σε μία εντυπωσιακή κίνηση προσλαμβάνοντας τον Γιάννη Μιχελάκη (παλαιό διευθυντή ειδήσεων πριν κατέλθει στην πολιτική επί Αντώνη Σαμαρά) και τους Στράτο Μπαλή και Πρόδρομο Παπαηλιόπουλο (από τον Σκάϊ).

Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι φήμες θέλουν τον Στρατή Λιαρέλη (διευθύνοντα σύμβουλο και “δεξί χέρι” του Θοδωρή Κυριακού) να έχει συμφωνήσει για τη “μεταγραφή της χρονιάς”. Λέγεται πως ο Νίκος Χατζηνικολάου θα μεταφέρει στο κανάλι της εκπομπή του “Στον Ενικό” αλλά θα μετέχει και ως σχολιαστής στο δελτίο ειδήσεων με τη Μαρία Χούκλη. Οι φήμες δεν έχουν επιβεβαιωθεί καθώς κύκλοι του καναλιού μιλούν για την “ηθική δέσμευση” που έχει ο Χατζηνικολάου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όμως, η δέσμευση είναι …μόνο “ηθική” και αφ’  ης στιγμής ο εφοπλιστής δεν μπορεί να λειτουργήσει άμεσα το “One”, ο γνωστός δημοσιογράφος δεν θέλει να χάσει εντελώς την τηλεοπτική χρονιά, κάτι που στοιχίζει διαφημιστικά και στα έντυπα του ομίλου του. Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, βεβαίως, κάτι τέτοιο θα αποτελούσε μια “ψυχολογική ήττα” καθώς θα δημιουργούνταν η εντύπωση πως αποδομείται η τηλεοπτική του επένδυση.

Βεβαίως, κάποιοι έσπευσαν να δουν ακόμα και “μυστική συμφωνία” για συμμετοχή του εφοπλιστή στον Ant1 πίσω από την πιθανή μετακίνηση του Νίκου Χατζηνικολάου στον τηλεοπτικό σταθμό του Αμαρουσίου, ωστόσο κάτι τέτοιο διαψεύδεται και από τις δύο πλευρές.

Προς ενίσχυση του ενημερωτικού του τομέα οδηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος θα έχει, πλέον, επισήμως-ανεπισήμως και συνεταίρους, ήτοι την ομάδα των Τσέχων επιχειρηματιών που κατέχουν το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΠΑΠ αλλά και τον μικρότερο (αλλά δυναμικό) μέτοχο Δημήτρη Μελισσανίδη. Οι πληροφορίες θέλουν να έχει εξαγοραστεί το 25% του Alpha έναντι ποσού που κυμαίνεται -ανάλογα την πηγή- από 8 έως 30 εκατ., με πιθανότερο το πρώτο τίμημα.

Ο Alpha διέκοψε την εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου και λέγεται πως παρά το γεγονός ότι διαθέτει εξαιρετικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα που θα ενισχυθεί, θα δώσει εμφαση στο ενημερωτικό κομμάτι για να γίνει ανταγωνιστικότερος.

Στον Σκάϊ προχωρά κανονικά το σχέδιο για δεύτερο κανάλι καθαρά ενημερωτικό που θα προβάλλεται μέσω συνδρομητικών “πακέτων” μέχρις ότου μπορέσει να διεκδικήσει και δεύτερη άδεια στον διαγωνισμό του ΕΣΡ.

Για την πιθανότητα συνεργασίας, πάντως, του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Ant1, το καλά ενημερωμένο enimerosi24.gr, σημειώνει πριν λίγο:

” Το δέσιμο και η φιλία ανάμεσα στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Βαγγέλη Μαρινάκη… είναι τόσο ισχυρή – υποστηρίζουν πηγές από το περιβάλλον του δημοσιογράφου, που θεωρούν αυτονόητο τη συζήτηση μεταξύ των δυο ανδρών… πριν ο εκδότης της «Real News» αποφασίσει ποια θα είναι η επόμενη τηλεοπτική του στέγη.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου αναφέρουν οι ίδιες πηγές λόγω της στενής προσωπικής του σχέσης με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, αλλά και επειδή έχει προ υπάρξει η συζήτηση για την ένταξη του δημοσιογράφου στο κανάλι ΟΝΕ που λόγω της γνωστής απόφασης του ΕΣΡ δεν θα εκπέμψει μέχρι να προκηρυχθεί διαγωνισμός… θα ενημερώσει για τις προθέσεις του και θα συζητήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την τελική του απόφαση να μετακινηθεί στον ΑΝΤ1 που είναι και το πιθανότερο σενάριο.

Άλλωστε ήταν σαφές από την αρχή ότι η συμφωνία για τη συνεργασία Χατζηνικολάου με το νέο τηλεοπτικό σταθμό… δεν θα μπορούσε να δεσμεύει το δημοσιογραφο από τη στιγμή που μετατίθεται για άγνωστο χρόνο η εκπομπή του ΟΝΕ.

Κατά συνέπεια, συμπεριλαμβανομένων φυσικά κι όλων των παραπάνω ο δημοσιογράφος ως επαγγελματίας – πέραν δηλαδή των φιλικών και προσωπικών σχέσεων, σεβόμενος την επιχειρηματική δραστηριότητα και τις ισορροπίες δυνάμεων… φροντίζει σύμφωνα με το περιβάλλον του να λειτουργεί συναινετικά και με υπευθυνότητα απέναντι στους Βαγγέλη Μαρινάκη και Θοδωρή Κυριακού εν προκειμένω”.

Οι typologies.gr, ωστόσο, αναφέρουν πως ο Νίκος Χατζηνικολάου έχει περισσότερες προτάσεις, τις οποίες και εξετάζει.

Γράφουν συγκεκριμένα:

Προτάσεις από περισσότερα από 3 κανάλια έχει ο Νίκος Χατζηνικολάου για συνεργασία Πρόκειται για τον ΑΝΤ1, το Star και την ΕΡΤ ενώ κυκλοφορούν φήμες και από 4ο κανάλι-“‘έκπληξη”. Μετά από την Πρωτοχρονιά ο δημοσιογράφος και εκδότης της “Real News” και της “Αγοράς” θα μπει σε συζητήσεις και μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα έχει ανακοινωθεί η συνεργασία.

πηγή: anatropinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου