.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Η Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας στη κινητοποίηση στο EVEREST Αγ. Μελετίου και Πατησίων

Η έκρηξη στα EVEREST της 3ης Σεπτεμβρίου, στην Πλ.  Βικτωρίας, που στοίχισε την ζωή μιας εργαζόμενης, ανέδειξε με τραγικό τρόπο την εγκληματική στάση της εργοδοσίας στα θέματα ασφάλειας.

Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας-υδραγωγείο, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της συλλογικότητας στο χώρο του επισιτισμού “Λάντζα”, για τη μέρα πανελλαδικής δράσης με μπλοκάρισμα επιλεγμένων καταστημάτων Everest σε όλη την Ελλάδα συμμετείχε μαζί με την Εργατική Λέσχη Κυψέλης-Πατησίων-Γαλατσίου και συναγωνιστές από τη Λάντζα, στον “αποκλεισμό” του καταστήματος Everest στην οδό Αγίου Μελετίου και Πατησίων.


Πάνω από 50 άτομα “περικύκλωσαν” το κατάστημα, μοιράστηκαν προκηρύξεις, φώναξαν συνθήματα, ενώ με ντουντούκα ενημέρωναν τους περαστικούς για το εργοδοτικό έγκλημα στα Everest της Πλ. Βικτωρίας, και τις ευθύνες της εταιρείας. Οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν και τους εργαζόμενους του καταστήματος να συμμετάσχουν στο σωματείο και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Για μία ώρα περίπου αποκλείστηκε το κατάστημα με τα πανό των διαδηλωτών, ενώ η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θετική.
ΥΓ. Η παρακάτω φωτογραφία είναι από το κατάστημα Everest στην πλατεία Βικτωρίας που μετά την “βαθία οδύνη που βίωσε η διαχειρίστρια εταιρία Everfood A.E. για την απώλεια της συναδέλφου”, φρόντισε να σβήσει τα ίχνη της, αφαιρώντας τις ταμπέλες και σκίζοντας το σήμα της από τις τέντες του καταστήματος. Προφανώς η εταιρία θέλει άμεσα να αποσυνδέσει το όνομά της από αυτή την εργοδοτική δολοφονία και η βαθιά της οδύνη οφείλεται μάλλον στο κλείσιμο του καταστήματος.

img_20161228_200548
Μπορείτε να δείτε φωτορεπορτάζ από τις κινητοποιήσεις πανελλαδικά εδώ:Everest 28/12: Φωτορεπορτάζ από τις κινητοποιήσεις και τους αποκλεισμούς

πηγή: ydragogeio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου