.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

αντιφα παρέμβαση στη Ν. Φιλαδέλφεια: ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ (φωτογραφίες)

ξεμύτισμα φασιστών αντιφασιστική απάντηση 

ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

Το βράδυ της παρασκευής (23/12) ενώ αράζαμε στους δρόμους της φιλαδέλφειας , την ήδη επηρεασμένη διάθεσή μας απο την χριστουγεννιάτικη σαπίλα ενέτεινε η αηδιαστική αισθητική των χρυσαυγητών. Βρήκαμε σε ένα δρόμο πισω απο την κεντρική πλατεια , όπως όπως πεταμένα, τρικάκια με μηνύματα περι ισλαμοποίησης και λαθρομετανάστευσης, τα οποία μαζέψαμε αμέσως.

Τέλος πάντων, αποφασίσαμε πρώτη φορά ως συλλογικότητα να βγούμε στον δρόμο και να ξεκαθαρίσουμε πως δεν θα αφήσουμε αμαχητί να εκφράζεται και να πράττεται κανένας ρατσιστικός, σεξιστικός, συντηριτικός και γενικώς εξουσιαστικός λογος στις γειτονιές μας και οπουδήποτε αλλού ζούμε και αναπνέουμε. Έτσι, αφού το επικοινωνήσαμε με συντρόφια από τις δικές μας και άλλες περιοχές, την κυριακή (25/12) στις 19:30 μαζευτήκαμε 40-45 άτομα στην πλατεία πατριάρχου στη νέα φιλαδέλφεια.


Ανεβάσαμε πανό και γυρίσαμε τους δρόμους της γειτονιάς φωνάζοντας συνθήματα, πετώντας τρικάκια, σβήνοντας σεξιστικά συνθήματα, και βανδαλίζοντας σύμβολα και χώρους εξουσίας διαχέοντας έτσι την αντιφασιστική μας οργή και την αναρχική μας φαντασία (βαψίματα γραφείων νδ-συριζα, του δημαρχείου, τράπεζας , του άγαλματος του πατριάρχη και κατεβάζοντας ελληνικές σημαίες). Τέλος, περνώντας απο τα everest φωνάξαμε και γράψαμε συνθήματα ενάντια στις (δολοφονικές) εργοδοσίες.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


αναρχικές και αναρχικοί από τις γύρω γειτονιές


πηγή: athens.indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου