.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Ξετσίπωτοι πανεπιστημιακοί (ξανά για το λοκ άουτ)!

«Η Σύγκλητος του Ε.Κ.Π.Α. θεωρεί ότι οι εξωπανεπιστημιακές παρεμβάσεις δεν συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν πρέπει να επιλύονται στο πλαίσιο της πανεπιστημιακής κοινότητας, μέσα σε πνεύμα δημοκρατίας, ελευθερίας και συνεννόησης, ώστε να αποφεύγονται αυταρχικές συμπεριφορές από οποιονδήποτε κι αν προέρχονται, όπως συνέβη στα πρόσφατα γεγονότα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου μας  (14.12.2016)».

Η Πυθία θα είχε αυτοκτονήσει από επαγγελματική ζήλια, αν διάβαζε την παραπάνω ανακοίνωση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ, που εκδόθηκε μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση νωρίτερα σήμερα (Τετάρτη, 21.12.2016), στη διάρκεια της οποίας τέθηκε το ζήτημα του λοκ άουτ και απαιτήθηκε από τους φοιτητές σαφής καταδίκη της αντιδημοκρατικής εκτροπής της Κοσμητείας της Νομικής Σχολής, που επέβαλε λοκ άουτ για να μη γίνει εκδήλωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, και στη συνέχεια –όταν οι φοιτητές έσπασαν το λοκ άουτ και άνοιξαν τη σχολή- συνεργάστηκε με την κυβέρνηση ώστε τα ΜΑΤ να ζώσουν τη σχολή και να μην αφήσουν κανέναν να πλησιάσει.

Οσα έγιναν στη Σύγκλητο είναι άκρως αποκαλυπτικά.


Φοιτητές και εργαζόμενοι έθεσαν το θέμα του λοκ-άουτ και των ΜΑΤ και ρώτησαν ποιος πήρε απόφαση και ποιος έστειλε το έγγραφο στις φυλακές. Ακολούθησε συζήτηση μιας ώρας, στην οποία οι πανεπιστημιακοί με τους βαρύγδουπους τίτλους συμπεριφέρονταν σαν καφενειακοί τύποι που φοβούνται τη φάπα.

  • Ο πρύτανης έλεγε ότι δε γνώριζε τίποτα για το κλείδωμα της σχολής, ούτε για τα ΜΑΤ, τα οποία δεν κάλεσαν ποτέ από την Πρυτανεία. Πετούσε το μπαλάκι στους δυο κοσμήτορες της ΟΠΕ και της Νομικής (Σπουρδαλάκη και Καλλινίκου αντίστοιχα), τους οποίους παρακινούσε να μιλήσουν ως αρμόδιοι.
  • Ο συριζαίος Σπουρδαλάκης έλεγε πολλά και διάφορα. Οταν αναγκάστηκε να μπει στην ουσία, είπε ότι ενημερώθηκε από φοιτητές ότι υπήρχαν ΜΑΤ στη Νομική και πήγε. Είχε κάποια συνομιλία με τους επικεφαλής και τους ζήτησε να ανοίξει η σχολή 5-8μμ. για τις εκδηλώσεις. Αυτοί συναίνεσαν! Μετά ξαναγύρισε και… βρήκε τα ΜΑΤ στις πόρτες. Για το γράμμα στη φυλακή δεν ήξερε τίποτα. Ούτε για το κλείσιμο της Νομικής. Οπως είπε, ενημερώθηκε από ανακοίνωση της κοσμητείας της Νομικής στην ιστοσελίδα της Σχολής ότι το κτίριο θα παραμείνει κλειστό. Μ’ άλλα λόγια, πέταξε το μπαλάκι στην Καλλινίκου. Τόνισε ότι όλο αυτό που έγινε δεν ήταν καλή εικόνα για το Πανεπιστήμιο, ότι δεν ειδοποίησε αυτός τα ΜΑΤ, ότι το πανεπιστήμιο πρέπει να συζητάει τα πάντα κι ότι ήταν απαράδεκτο αυτό που έγινε.
  • Η Καλλινίκου παρίστανε την παιδούλα που την έπιασε η μαμά της με τη γυάλα του γλυκού στα χέρια κι αυτή έλεγε πως δεν έφαγε γλυκό. Ελεγε κάτι μπούρδες για άδεια για εκδηλώσεις που έδωσε και βρέθηκαν οι αίθουσες με βαμμένους τοίχους, καθώς και για χαμένα μαθήματα!
  • Ο πρύτανης είπε ότι για το έγγραφο δεν ήξερε τίποτα. Ενημερώθηκε από τους παριστάμενους και η απάντησή του ήταν ότι δε θα διαψεύδουν τα πάντα. Οταν του επισημάνθηκε ότι υπάρχει επίσημη καταγγελία από την περασμένη Τρίτη, πρότεινε να πάρει η Καλλινίκου την κ. Κούρτοβικ και να της πει τι ισχύει!
  • Η Καραμαλέγκου (Φιλοσοφική) είπε ότι ναι μεν δεν ξέρει τίποτα, αφού είναι από άλλη σχολή, αλλά ξέρει ότι η σημερινή πρυτανική αρχή και μέλη της Συγκλήτου έχουν δώσει μάχες (!) για να μην υπάρχουν ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο. Τόνισε ότι δε δέχεται με τίποτα την προσωπική επίθεση στην Καλλινίκου και πως θεωρεί απαράδεκτο να γίνεται συζήτηση στη Σύγκλητο από την οποία να βγαίνει ο Κουφοντίνας ήρωας! Οπως είπε, το Πανεπιστήμιο έχει δικαίωμα να επιτρέπει μόνο τις εκδηλώσεις που εκείνο συμφωνεί μαζί τους!
  • Ο Γελαδάς (ΤΕΦΑΑ), δεν ολοκλήρωσε την παρέμβασή του, αλλά είπε ότι θεωρεί σοβαρό το θέμα του εγγράφου, αν υπάρχει, παρότι για να τοποθετηθεί η Σύγκλητος θα πρέπει να της πάνε το έγγραφο. Ζήτησε επίμονα να δει το έγγραφο για να τοποθετηθεί και όταν εργαζόμενοι απαίτησαν να δεσμευτεί η πρυτανεία να δημοσιοποιήσει το έγγραφο, αρνήθηκε να πάρει θέση. Επίσης δήλωσε ότι είναι κακό να μην τον έχουν ενημερώσει για ένα τόσο σοβαρό θέμα.
  • Ο Σπουρδαλάκης επανήλθε και, απαντώντας στους φοιτητές που απαιτούσαν να βγει από τη Σύγκλητο ανακοίνωση καταδίκης της απαγόρευσης, είπε ότι προ δύο ετών, όταν του την έπεσαν για παρόμοια εκδήλωση, κανείς δεν τον στήριξε. Ως γνήσιος σοσιαλδημοκράτης παλαιάς κοπής, είπε ότι καλώς συναντιούνται και συνομιλούν οι «κοινότητες», αλλά δεν μπορεί οι φοιτητές να επιβάλουν στη Σύγκλητο  να βγάλει την απόφαση που θέλουν.
Αφού, λοιπόν, πέρασε μια ώρα χωρίς να λένε τίποτα για το αίσχος (πρώτα την επιστολή της κοσμητείας στη φυλακή και μετά το λοκ άουτ και την περικύκλωση από τα ΜΑΤ), ο πρύτανης έβγαλε ξαφνικά (σαν ταχυδακτυλουργός της συμφοράς σε επαρχιακό πανηγύρι τη δεκαετία του 60) τη χρωματιστή κορδέλα από το καπέλο του. Ζήτησε από την Καλλινίκου να πει τα σχετικά με το «βαλιτσάκι» και τα τηλεφωνήματα, ζητήματα για τα οποία δεν μπορούσε να βγει ανακοίνωση, γι’ αυτό και έμειναν στους «τεχνικούς λόγους»! Και η Καλλινίκου, σαν έτοιμη από καιρό, είπε ότι πρωί-πρωί βρέθηκε ένα βαλιτσάκι αγνώστου προελεύσεως έξω από τη γραμματεία της Νομικής (η οποία, όμως, βρίσκεται σε άλλο κτίριο, στην Ακαδημίας), την ειδοποίησαν μες τα μαύρα χαράματα, ειδοποίησε τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες διαπίστωσαν ότι το βαλιτσάκι ήταν άδειο!

Επί μια ώρα, ο καθένας τους έλεγε το κοντό του και το μακρύ του, σαν το κλεφτρόνι που το έχουν πιάσει επ’ αυτοφόρω, και ξαφνικά… θυμήθηκαν το ύποπτο βαλιτσάκι, που όμως ήταν άδειο! Αυτοί (ο πρύτανης ας πούμε) που επί μια ώρα δεν ήξεραν τίποτα, στο τέλος… ήξεραν για το βαλιτσάκι!

Και το έγγραφο στη φυλακή; Ούτε απαίτησαν από την Καλλινίκου να το παραδώσει στη Σύγκλητο, ούτε είπαν τίποτα γι’ αυτό. Επιβεβαίωσαν έτσι ότι λειτούργησαν ως άθλιοι βαστάζοι της αμερικάνικης πρεσβείας. Κι αυτοί οι τύποι μοστράρουν ως ο ανθός της ελληνικής διανόησης! Για την αστική διανόηση, είμαστε σίγουροι ότι είναι ο ανθός της. Για διανόηση με την έννοια του ελεύθερου, δημιουργικού και επιστημονικού στοχασμού… άσ’ τα να πάνε.

πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου