.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Έκτρωμα η μη συμμετοχή πολιτικών σε offshore (Δήλωση Τασίας Χριστοδουλοπούλου)

του Θάνου Πασχάλη

Ως έκτρωμα χαρακτηρίστηκε από την πρόεδρο της επιτροπής "Πόθεν Έσχες" της Βουλής Τασίας Χριστοδουλοπούλου  ο νόμος για τις offshore που ψηφίστηκε σχεδόν από όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου και ο οποίος προβλέπει ότι οι βουλευτές απαγορεύεται να συμμετέχουν σε εξωχώριες εταιρείες  και σε άλλα ύποπτα  και αδιαφανή  εταιρικά σχήματα.

Η πρόεδρος της επιτροπής του "Πόθεν Έσχες" σχολιάζοντας τον νόμο μίλησε για  έκτρωμα με το αιτιολογικό ότι αναγκάζει τους βουλευτές να αποποιούνται της περιουσίας τους. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος ανέφερε ότι αν υπάρξει διακομματική πρωτοβουλία θα μπορούσε ο νόμος να καταργηθεί.

Να επιστρέψουμε δηλαδή με ένα λόγο στη σκιά , την αδιαφάνεια, και την προστασία της ανωνυμίας  που παρέχουν  στους έχοντες μαύρο και αδήλωτο χρήμα (ή ακόμη και βρώμικο)οι περιώνυμες και περιβόητες offshore (φορολογικοί παράδεισοι) ή τα ειδικά προνομιακά φορολογικά καθεστώτα που διατηρούν ορισμένα   κράτη προκειμένου να καταλήγει σε αυτά το χρήμα που  παράχθηκε σε άλλες χώρες και στις οποίες δεν είναι επιθυμητό να φορολογηθεί με υψηλούς συντελεστές φορολόγησης.


Για αυτό το απόκρυφο μαύρο και αδήλωτο χρήμα εξέφρασαν την επιθυμία τους ο πρόεδρος της Βουλής και η πρόεδρος του "Πόθεν έσχες" να μπορούν  όσοι βουλευτές το κατέχουν να το ενθυλακώνουν σε offshore  εταιρείες χωρίς φυσικά να γνωρίζει ο καθείς, και πόσο μάλλον ο ελληνικός λαός, ότι βρίσκεται εκεί κατατεθειμένο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που στο παρελθόν έπνεε και δικαίως τα μένεα κατά της απόκρυφης παγκόσμιας φοροδιαφυγής ,μέσω των φορολογικών παραδείσων, που αγγίζει σύμφωνα με υπολογισμούς τα 8 τρις δολάρια, εμφανίζεται τώρα εμμέσως ως υπερασπιστής της ατομικής περιουσίας (και σωστά)αλλά και του δικαιώματος μη φορολόγησης  και απόκρυψης πλούτου σε περιοχές που στήθηκαν παγκοσμίως με ένα και μοναδικό λόγο. Να αποφεύγουν οι πλουτοκράτες, ως γνήσιοι κλεπτοκράτες, να πληρώνουν αυτό που κατά τα Συντάγματα των χωρών τους τους αναλογεί. Και δεν είναι μόνο αυτό. Η Ελληνική Βουλή ήδη διαχωρίζει φορολογικά τον εαυτό της από το πόπολο.

Το 25% και πάνω της βουλευτικής αποζημίωσης παραμένει αφορολόγητη  και μάλιστα θα ισχύσει αναδρομικά και για τους δικαστές ως εξομοιούμενους, με βάση το Σύνταγμα, μισθολογικά με τους βουλευτές. Και ύστερα λέμε για την ανυποληψία του πολιτικού και δικαστικού κόσμου από τους Ελληνες πολίτες. Αναμενόμενο δεν είναι;

πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου