.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Ιδιωτική εταιρεία security ανέλαβε τη φύλαξη της ΕΛ.Β.Ο.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.Β.Ο.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 23/12/2016 προπαραμονή Χριστουγέννων και ώρα 22:00μ.μ. τη φύλαξη της ΕΛ.Β.Ο. ανέλαβε ιδιωτική εταιρεία security.

Το γεγονός της ανάθεσης σε ιδιωτική εταιρεία της φύλαξης του εργοστασίου εγείρει ερωτηματικά και ως προς τον τρόπο (Νύχτα, χωρίς ενημέρωση,  παραμονή Χριστουγέννων, αιφνιδιαστικά  κ.λ.π.) και για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια, μια και είναι στους πάντες γνωστό ότι αφενός  τα ταμειακά διαθέσιμα της ΕΛ.Β.Ο. επαρκούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και δεν περισσεύουν για τέτοιου είδους πολυτέλειες, αφετέρου λόγω της υποαπασχόλησης ήταν πολύ λογικό στη φύλαξη να εργάζονται (εδώ και πολλά χρόνια) συνάδελφοι από άλλα τμήματα χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων από τα οποία μετακινήθηκαν.


Κανένα ερωτηματικό δεν προκαλεί η στάση της πλειοψηφίας του Σωματείου της ΕΛ.Β.Ο. (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) η οποία συνεχίζει να λειτουργεί στην κατεύθυνση της αποσιώπησης κάθε μονομερούς ενέργειας η οποία γίνεται από την μεριά της εκκαθάρισης και η οποία είναι αντίθετη και ως προς τα συμφέροντα των εργαζομένων και στα συμφέροντα του εργοστασίου γενικότερα.

Η εκκαθάριση της ΕΛ.Β.Ο. σύμφωνα με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και τον εκκαθαριστή μπαίνει στην τελική ευθεία και για το λόγο αυτό:

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ καλεί τους εργαζόμενους συνάδελφους της ΕΛ.Β.Ο. αλλά και όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, τα ταξικά συνδικάτα, κάθε πολίτη ο οποίος είναι αντίθετος στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, σε αγωνιστική ετοιμότητα και σε συνεχή επαφή.

Σίνδος 27/12/2016

πηγή: pandiera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου