.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Πανικός στα έδρανα των υπερασπιστών των νεοναζί από τις αποκαλύψεις

Tα μηνύματα του περιφερειάρχη Λαγού προς τον Πατέλη και τον Δεβελέκο, το βράδυ της δολοφονικής επίθεσης της ΧΑ σε βάρος μελών και στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, που αποκάλυψε αρχικά ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης και στην συνέχεια και άλλοι μάρτυρες, προκάλεσαν μεγάλη ταραχή στις γραμμές των συνηγόρων υπεράσπισης των νεοναζιστών.

Παραθέτουμε το διάλογο του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Θεόδωρου Θεοδωρόπουλου με τον Σ. Πουλικάγιαννη, κατά την εξέταση του μάρτυρα στη συνεδρίαση της 1ης Δεκέμβρη, που αποκαλύπτει τη συμμετοχή του Λαγού στην επίθεση:


Συνήγορος Θ. Θεοδωρόπουλος: Θέλω να μου πείτε τα στοιχεία από τα οποία προκύπτει γνώση του περιφερειάρχη, του κ. Λαγού, για την επίθεση. Απαντήστε μου παρακαλώ συγκεκριμένα. Μιλήσατε για μηνύματα πριν την επίθεση. 

Σ. Πουλικόγιαννης: Πριν, και κατά τη διάρκεια.

Θ.Θ.: Πέστε μου για πριν.

Σ.Π.: Ολα τα δημοσιεύματα τα έχω να σας τα δώσω.

Προεδρεύουσα Μ. Λεπενιώτη: Τη σχέση Λαγού με την επίθεση. Αυτή ήταν η ερώτηση.

Θ.Θ.: Μιλάμε για πριν.

Προεδρεύουσα: Εάν υπάρχει κάποια σχέση και με ποια στοιχεία.

Σ.Π.: Εχουμε τα δημοσιεύματα να σας τα δώσουμε.

Προεδρεύουσα: Από πού;

Σ.Π.: Από την Εφημερίδα των Συντακτών νομίζω. Το πρώτο μήνυμα είναι προς τον Πατέλη, του λέει κάποια άλλα πράγματα, και παρεμπιπτόντως «τα κομμούνια θα
φάνε μεγάλο πέσιμο, σήμερα στο Πέραμα».


Σ.Π.: «Ο Τάσος (σ.σ. εννοεί τον Πανταζή) μάζεψε καμιά τριανταριά και πάει από εκεί.

Θ.Θ.: Το «μάζεψε τριάντα και πάμε από εκεί» τι σημαίνει; 

Σ.Π.: Δίνει εντολή ότι πάμε να τους βρούμε, έχουν εντοπιστεί.

Θ.Θ.: Με βάση τη διατύπωση αυτή, μπορούμε να μιλάμε για τυχαία συνάντηση των ομάδων;

Σ.Π.: Σε καμιά περίπτωση.

Θ.Θ.: Εκτός από την επίθεση πριν, μετά την επίθεση έχουμε κάτι που να επαληθεύει τον ισχυρισμό σας;

Σ.Π.: Καταρχάς έχουμε πάλι μηνύματα από δημοσιεύματα, όπου κατά την διάρκεια 23.57’, 23.58’, συνομιλία με Δεβελέκο, όπου λέει ότι βγήκανε για αφισοκόλληση και τους μακελέψαμε, φάγανε χοντρό ξύλο, και μετά στο τέλος που θριαμβολογούσε - ή είναι στη διάρκεια ή τελειώνει η επίθεση- ο Δεβελέκος τον ρωτάει «θα πάνε πουθενά αλλού;», «όχι τους είπα τέρμα. Τους έδωσα τέρμα» (σ.σ. αυτά τα έλεγε ο Λαγός στον Δεβελέκο).

Θ.Θ.: Περιμένετε. Μιλήσατε για μηνύματα Λαγού-Δεβελέκου κατά τη διάρκεια της επίθεσης και είπατε ότι είπε τη λέξη μακελέψαμε. Αν διαβάσατε ή μάθατε, εκτός απ’ αυτό, κατά τη διάρκεια σν γίνεται αναφορά στην επίθεση.

Προεδρεύουσα: Υπάρχει μήνυμα δηλαδή;

Σ.Π.: «Τους κατεβάσανε από τα αυτοκίνητα, τους τρέχουν».

Θ.Θ.: Εδώ.

Σ.Π.: Τώρα, αυτή τη στιγμή «τους τρέχουν».

Θ.Θ.: Μου αρκεί. Αυτό είναι μήνυμα που εσείς διαβάσατε, το οποίο δημοσιεύθηκε, που λέει «τους τρέχουν τώρα». Τη φράση «τους τρέχουν τώρα» ποιος τη λέει;

Σ.Π.: Ο Λαγός.

Θ.Θ.: Τι σημαίνει σε σχέση με την επίθεση;

Σ.Π.: Ότι γνωρίζει.

Προεδρεύουσα: Αλλη ερώτηση.

Θ.Θ.: Αυτά είναι κατά τη διάρκεια. Υπάρχουν στοιχεία μετά την ολοκλήρωση της επίθεσης;

Σ.Π.: Υπάρχει μήνυμα, όπου ο Λαγός λέει πάλι, μισή ώρα μετά την επίθεση: «τους ισοπεδώσαμε, τους διαλύσαμε, έφαγαν πολύ ξύλο, ήταν αυτός που το παίζει πρόεδρος, ήταν κάτω ανάσκελα και πήγε ο Πανταζής και του είπε να μείνει σπίτι του την επόμενη φορά και να μη βγει απ’ αυτό».

Θ.Θ.: Αν ξέρετε, πώς τελειώνει ο διάλογος;

Σ.Π.: Του λέει ο Δεβελέκος, «θα πάνε και πουθενά αλλού;».

Προδρεύουσα: Τι είναι αυτό;

Σ.Π.: Το τέλος της συνομιλίας, που είναι απομαγνητοφωνημένο. Ετσι τελειώνει. Του λέει ο Δεβελέκος «έτσι όπως είναι φτιαγμένοι θα πάνε και πουθενά αλλού» στο Πέραμα, σε κανένα στέκι στην περιοχή. Και απαντάει ο Λαγός, «όχι τους έδωσα τέρμα». Με δικιά του εντολή. Και λέει μπράβο ο Δεβελέκος, μην πιάσουνε κανέναν και έχουμε ιστορίες.

Θ.Θ.: Για το τέρμα που είπατε, υπάρχει η λέξη εντολή στη συνομιλία;

Σ.Π: Εντολή Λαγού, το είπε ο Δεβελέκος.

Προεδρεύουσα: Συντομεύετε, είστε από την προηγούμενη συνεδρίαση.

Θ.Θ.: Βλέπετε πολύ σύντομα τοποθετούμε, σας παρακαλώ. Γνωρίζετε εάν υπήρξε απάντηση και αμφισβήτηση από τον κ. Λαγό του περιεχόμενου της συνομιλίας ως πλαστό, ως μονταρισμένο, ως οτιδήποτε; Πείτε μου.

Σ.Π.: Από την φυλακή δεν διέψευσε την συνομιλία και λέει ότι ενημερώθηκε μετά.

Θ.Θ.: Συνεχίζουμε. Στην επιστολή-απάντηση που έστειλε ο Λαγός λέει ότι το έμαθε μετά. Καταρχάς, μετά από αυτά που είπατε, επιβεβαιώνεται,ότι τα έμαθε μετά;

Σ.Π.: Είναι ολοφάνερο, ότι αυτός συντόνιζε την επίθεση.

Θ.Θ: Δεύτερο. Τι αναφέρει ότι συνέβηκε ανάμεσα σε εσάς και τους χρυσαυγίτες;

Σ.Π.: Προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα. Οτι εμείς είμαστε οι επιτιθέμενοι, ότι εμείς είμαστε οι 45 και αυτοί ήταν 20 και ότι εμείς είμαστε οι ένοπλοι και αυτοί οι άοπλοι.

Θ.Θ.: Η πραγματικότητα ποια είναι; Από την πλευρά των επιτιθέμενων υπήρξαν τραυματισμοί;

Σ.Π.: Το μόνο που διάβασα είναι ότι ο Λαγός έλεγε ότι ο Χατζηδάκης είχε φάει μια πέτρα. Πέτρες πετάγανε μόνο οι χρυσαυγίτες.

Θ.Θ.: Για πείτε μου, είπατε ότι θεμελιώνεται η γνώση του Λαγού, γιατί είχε μηνύματα πριν, κατά τη διάρκεια και είχε συνομιλία μετά το περιστατικό, αμέσως. Θέλω να μου πείτε, εάν εκτός από αυτά υπάρχουν άλλα στοιχεία που να δείχνουν ότι εκείνο το βράδυ και την επόμενη μέρα υπήρξε ενδιαφέρον της ΧΑ.

Σ.Π: Υπήρξαν δημοσιεύματα.

Προεδρεύουσα: Σε σχέση με τι, τι καταλάβατε;

Σ.Π: Οτι υπήρξε ενδιαφέρον εγρήγορσης της ΧΑ μετά τα επεισόδια.

Στο σημείο αυτό παρενέβη η προεδρεύουσα και υπέδειξε πώς θα υποβάλλονται οι ερωτήσεις. Ο συνήγορος της απάντησε: το είπα έτσι, μου είπατε αλλιώς. Πέστε μου πώς το θέλετε. Και συνέχισε την εξέταση του μάρτυρα.

Θ.Θ.: Πέστε μου (σ.σ. τα μηνύματα) ήταν σαν τα άλλα;

Σ.Π.: Στο ίδιο δημοσίευμα υπάρχουν μηνύματα που στέλνονται από την Τοπική της Νίκαιας στα μέλη της Νίκαιας, να είναι σε επιφυλακή.

Προεδρεύουσα: Μηνύματα;

Σ.Π.: Στέλνονται μηνύματα σε άτομα της Νίκαιας.

Προεδρεύουσα: Από πού προέρχονται;

Σ.Π.: Από την Τοπική της Νίκαιας προς τα μέλη…

Προεδρεύουσα: Προς;

Σ.Π.: Να είστε σε επιφυλακή. Και στην εντολή Λαγού την άλλη μέρα, πάλι το ίδιο. Από το μεσημέρι να είστε σε επιφυλακή, να μεταβείτε στο Πέραμα. Εντολή Λαγού.

Θ.Θ.: Ποιοι, από ό,τι έχετε διαβάσει, πήραν τέτοια μηνύματα; Ονόματα.

Σ.Π.: Τρία ονόματα από την Εφημερίδα Συντακτών. Για τον Αγγο, τον Καζατζόγλου και έναν άλλο που δεν θυμάμαι.

Θ.Θ.: Εκτός από αυτά -λεπτομερέστατα θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα- υπήρξε την ίδια ημέρα ή την επομένη επικοινωνία Λαγού με κάποιον, κάποιους εκ των κατηγορούμενων;

Σ.Π.: Από τα δημοσιεύματα, υπήρξε μια συχνή επικοινωνία του Πανταζή και του Χατζηδάκη -από δύο συσκευές που αποδείχθηκε ότι τις χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι- με τον Λαγό. Υπήρχαν δεκάδες συνομιλίες, που ξεκινάνε εκείνο το βράδυ, λίγο πριν την επίθεση, μέχρι αργά το βράδυ και όλη την επόμενη ημέρα.

Θ.Θ.: Είπατε ότι ήταν αδύνατο να πάρουν πρωτοβουλία ο Πανταζής και Χατζηδάκης για τη Ζώνη και έτσι είπατε και για τον Λαγό. Ερωτηθήκατε καλά για τον Λαγό, η ηγεσία είχε γνώση, για την ηγεσία τι υπάρχει;

Προεδρεύουσα: Η ερώτηση είναι αν υπάρχει γνώση της ηγεσίας.

Σ.Π.: Ναι, δηλαδή από τον Λαγό και πάνω, έτσι.

Θ.Θ.: Τι ιδιότητα είχε ο Λαγός στη ΧΑ;

Σ.Π.: Αυτά που γνωρίζουμε, δεν είναι ένα τυχαίο στέλεχος στη ΧΑ. Είναι στην κοινοβουλευτική ομάδα, είναι στο πολιτικό συμβούλιο, όπως ονομάζουν τον σκληρό πυρήνα της ηγεσίας της ΧΑ, έχουμε ακούσει ότι είναι επικεφαλής της ασφάλειας της ΧΑ, ότι δηλαδή είναι στον άμεσο πυρήνα της ηγεσίας της ΧΑ.

Θ.Θ: Από πού στηρίζετε ότι είναι σε γνώση της ηγεσίας της ΧΑ;

Νέα παρέμβαση της προεδρεύουσας που ισχυρίζεται ότι αυτό δεν το είπε ακόμα ο μάρτυρας.

Σ.Π.: Το είπα και χθες, δεν θα μπορούσε να είναι απόφαση του Τοπικού Πυρήνα, όπως και μόνο του Λαγού, γιατί ήταν τέτοια η έκταση…

Προεδρεύουσα: Από πού το ξέρετε;

Σ.Π.: Το στηρίζω σε δύο τρία στοιχεία. Πρώτον, ότι ένα τέτοιο στέλεχος (σ.σ. εννοεί τον Λαγό), που είναι κοντά στον αρχηγό, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο από μόνος του. Δεύτερον, από την μετέπειτα στάση της ηγεσίας, όχι μόνο για την επίθεση στο Πέραμα, αλλά και για τις επιθέσεις στο Αντίπνοια, στο Συνεργείο, στον Φύσσα, δείχνει ότι εάν δεν ήταν σε γνώση, θα υπήρχε κάποια έστω έμμεση καταδίκη, θα υπήρχε.. (ξαναπαρεμβαίνει η προεδρεύουσα, όμως ο μάρτυρας συνεχίζει) με κάποιο έμμεσο τόπο θα το είχαμε καταλάβει. Αντίθετα, υπάρχει κάλυψη, συνεχιζόμενη κάλυψη, που πυροδοτεί «το βράδυ κάντε έτσι».

Θ.Θ.: Υπήρξαν οι πρώτες παρεμβάσεις, διαψεύσεις -όπως είπατε- στον Τύπο, την τηλεόραση; Υστερα από αυτή τη δημοσίευση και για τον Λαγό, είδατε πουθενά την ηγεσία να τοποθετείται αρνητικά, να αποδοκιμάζει αυτές τις συμπεριφορές; Και ακόμη, κατηγορούμενοι να λένε «είμαστε εκεί», ενώ έλεγαν ότι «μας συκοφαντείτε»; Ηρθε να καταδικάσει, να κάνει αυτοκριτική ότι παρασύρθηκε; 

Σ.Π.: Λοιπόν, ούτε από την ηγεσία, ούτε από κάποιον εκπρόσωπο άκουσα τίποτα και βεβαίως ισχύει το γεγονός ότι στην αρχή λέγανε δεν ξέρουμε τίποτα, ενώ μετά την παραδοχή της φυσικής παρουσίας λέγανε ότι εμείς βρεθήκαμε τυχαία, μοιράζαμε τρικάκια.

Θ.Θ.: Είπατε προηγουμένως στην κ. πρόεδρο, ότι αποδοκιμασία τέτοιων πράξεων δεν υπήρξε. Είπατε Αντίπνοια, Συνεργείο, αιγύπτιοι αλιεργάτες. Πείτε μου εάν υπήρχε μια αποφασιστική καταδίκη αυτών των πράξεων από Κεντρικά, πιστεύετε ότι θα γίνονταν τέτοιες πράξεις  στη συνέχεια; Θα σχετίζονταν άνθρωποι της ΧΑ εμπλεκόμενοι σε τέτοιες πράξεις;

Προεδρεύουσα: Αλλη ερώτηση.

Οταν ο συνήγορος πολιτικής αγωγής χρησιμοποιεί τη λέξη «κεντρικά», εννοεί τον φίρερ και την ηγεσία της ΧΑ. Ο Θ. Θεοδωρόπουλος συνέχισε τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ερωτήσεις στον μάρτυρα Πουλικόγιαννη, παίρνοντας εξίσου ενδιαφέρουσες απαντήσεις. Αυτό το τμήμα της εξέτασης του Σ. Πουλικόγιαννη, σε συνδυασμό με το ότι η αποκαλυπτική τηλεφωνική συνομιλία Λαγού-Δεβελέκο, που δημοσιεύτηκε στις 12.9.2014, δε διαψεύσθηκε από τον Λαγό στην επιστολή που έστειλε την ίδια μέρα, δημιουργεί μια κρίσιμη κατάσταση σε βάρος τόσο της ΧΑ συνολικά, όσο και του φίρερ Ν. Μιχαλολιάκου, του Λαγού και άλλων ηγετικών στελεχών της νεοναζιστικής συμμορίας. Κι είναι αυτή η κρίσιμη κατάσταση που προκάλεσε -όπως αναφέραμε εισαγωγικά- μεγάλη ταραχή τους συνηγόρους υπεράσπισης. 

Ητάν τέτοια η ταραχή τους, που μερικοί απ’ αυτούς έφτασαν στο σημείο να κάνουν κοπτοραπτική των τοποθετήσεων του Λαγού, με στόχο να εμφανίσουν και τον Λαγό και τη ΧΑ ως νομίμως δρώντες!

Αντίθετα προς τις… λεβέντικες γυροβολιές των υπερασπιστών των νεοναζί, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Θεοδωρόπουλος και ο μάρτυρας κατηγορίας Πουλικόγιαννης στάθηκαν αυστηρά στα μηνύματα Λαγού-Δεβελέκου και στην επιστολή-απάντηση του Λαγού, που είδαν το φως της δημοσιότητας στις 12.9.2014. Συνήγορος και μάρτυρας κατηγορίας παρουσίασαν αυτά τα ντοκουμέντα, που είναι και έγγραφα της δικογραφίας, χωρίς να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν κάτι.

Για την πληρότητα του ρεπορτάζ δημοσιεύουμε κι εμείς αυτά τα δύο έγγραφα, για να μπορεί ο καθένας να κρίνει με αντικειμενικό τρόπο ποιοι από την ηγεσία των νεοναζιστών σχεδίασαν και οργάνωσαν τη δολοφονική επίθεση κατά των μελών και στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.

Συνομιλία του Γιάννη Λαγού με τον Σωτήρη Δεβελέκο:

Σ.Δ.: … έλα ρε Γιάννη…

Γ.Λ.: … ακόμα καλύτερα τα πράγματα… Αυτοί ήταν καμια 45αριά και οι δικοί μας ήταν 20 φίλε…

Σ.Δ.: … αυτοί ήτανε κομμουνιστές, κνίτες;

Γ.Λ.: … κομμουνιστές, Κ.Κ.Ε… Κ.Κ.Ε. που είχανε βγει για να σβήσουν κάτι συνθήματά μας, που είχαμε γράψει εμείς πριν από 2 βραδιές…

Σ.Δ.: … ααα, για τέτοια είχανε βγει…; Γιατί εγώ, εμείς νομίζαμε ότι επειδή έχουνε τώρα μία γιορτή, μια μαλακία τέλος πάντων. και νομίζαμε ότι βγήκανε γι’ αυτό…

Γ.Λ.: … βγήκανε για να σβήσουνε συνθήματα… και τους πετύχανε φίλε… 10 αυτοκίνητα με 4 και με 5 άτομα, ισοπεδωθήκανε και τα 45 άτομα που ήταν εκεί πέρα… τους λιώσανε, τους λιώσανε…

Σ.Δ.: … ε, ρε πούστη μου…

Γ.Λ.: … ήτανε κι ο πρόεδρος της ζώνης κάτω, που το παίζει εκεί πέρα, ξέρεις, ο πρόεδρος και καλά της ναυπηγοεπισκευαστικής της ζώνης, τον λιώσανε κι αυτόν και του λέει ο Τάσος: “θα μπούμε και στο σπίτι σου μέσα την επόμενη φορά”, για να τελειώνουμε του λέω, να πούμε, και δε, αυτά που ξέρατε τελειώσανε, και στο Πέραμα και παντού, του λέει, εδώ στον Πειραιά. Τους λιώσανε φίλε, 45 άτομα, δεν ξέρανε, λέει, που να φύγουνε, τους βαράγανε 10 λεπτά…

Σ.Δ.: …πω πω… να σου πω, αυτοί πρέπει να ‘χουνε πάει νοσοκομεία τώρα, και χοντρά μάλιστα γιατί…

Γ.Λ.: … πω, ναι, ναι, ναι, ναι, φάγανε ξύλο ρε…

Σ.Δ.: … όπως τους έχω εγώ τους Περαματιώτες στο κεφάλι μου, να πούμε… πρέπει… τι ξύλο;

Γ.Λ.: … φάγανε ξύλο πολύ σου λέω…

Σ.Δ.: … πρέπει να μαζέψανε πολλά… μόνο ξύλο…;

Γ.Λ.: … φάγανε ξύλο, αφού, λέει, σε μια φάση ήτανε κάτω ανάσκελα και τέτοια να πούμε, εντάξει, χωρίς τίποτα κέρατα βέβαια, κι ιστορίες, έτσι…αλλά…

Σ.Δ.: … ααα ααα…

Γ.Λ.: … αλλά φάγανε ξύλο όμως… φάγανε ξύλο πολύ… τους δείρανε καλά…

Σ.Δ.: … τρέχανε οι άλλοι;

Γ.Λ.: … από μας χτύπησε μόνο ο Αντωνάκης…

Σ.Δ.: … τους τρέξανε; τους τρέξανε…;

Γ.Λ.: … δε, ούτε, κάποιοι φύγανε… τους πιο πολλούς τους προλάβανε, τους λιώσανε, τους λιώσανε… κι όπως ήτανε μια, ένα κονβόι δέκα αυτοκίνητα, τους κατεβάσανε κάτω απ’ τα αυτοκίνητα και τους ισοπεδώνανε, τους σπάγαν τ’ αμάξια, τους βαράγανε…

Σ.Δ.: … ω, ρε φίλε… τι λες τώρα…

Γ.Λ.: … φάγανε πολύ, πολύ ματσούκι… και χτύπησε μόνο ο Αντωνάκης από μας, που είναι στο 5μελές, έφαγε μια πέτρα, λέει, από μακριά που του ρίξανε… τίποτα άλλο… ούτε με τα χέρια, ούτε τίποτα…

Σ.Δ.: … ο καλός, ο…;

Γ.Λ.: … ναι, ναι, ναι..

Σ.Δ.: … ο… αυτός που ήτανε, ναι..

Γ.Λ.: … ναι, μία πέτρα, μία πέτρα…

Σ.Δ.: … αυτός δεν έπαθε τίποτα;

Γ.Λ.: … ε, έχει χτυπήσει το κεφάλι του, έχει φάει μία πέτρα, πάει στο νοσοκομείο τώρα…

Σ.Δ.: …για ράμματα…;

Γ.Λ.: … θα δούμε, μπορεί να χρειαστεί, ναι, μπορεί να χρειαστεί…

Σ.Δ.: … ε, ναι, αφού έφαγε πετριά στο κεφάλι, λογικό είναι…

Γ.Λ.: … ναι, ναι, από απόσταση, αυτό μόνο…

Σ.Δ.: … πω, πω ρε πούστη … και Νίκαια;

Γ.Λ.: … τους λιώσαν… εντάξει, Νίκαια δεν ήταν σοβαρό, είχανε βγει 6-7 άτομα, να πούμε, τους πήραν οι δικοί μας από πίσω, παρατήσαν τις μπογιές και τρέχανε οι άλλοι…

Σ.Δ.: … ω, ρε πούστη να πούμε, ω ρε πούστη.

Γ.Λ.: … το πολύ έγινε εδώ, στο Πέραμα, έγινε κόλαση, σου λέω φίλε, έγινε ισοπέδωση, ισοπέδωση…

Σ.Δ.: … Πανταζής περίχαρος να πούμε, περιχαρής τώρα, εκεί… σου κουνιέται…

Γ.Λ.: … ε, εντάξει φίλε τώρα, μέτραγε, κόσμος πολύς, άκου τώρα, ήρθανε 45 άτομα κονβόι για να γράψουνε τώρα αυτοί, φίλε, φαντάσου, έχουν τρομοκρατηθεί…

Σ.Δ.: … ε, βέβαια… σκέψου… λογικό είναι…

Γ.Λ.: … έχουν τρομοκρατηθεί, ρε φίλε…

Σ.Δ.: … λογικό είναι… και λίγοι είναι, και λίγοι πρέπει να ‘ναι…

Γ.Λ.: … 45 άτομα για να γράψουνε, τώρα… φαντάσου τώρα, τι τρομοκρατία επικρατεί ότι είναι…

Σ.Δ.: … για να σβήσουνε σύνθημα, τώρα, βγήκανε 45 άτομα, α, ρε…

Γ.Λ.: … και βγήκανε οι δικοί μας 18, 18-20 πόσοι ήτανε και τους λιώσανε… τους λιώσανε…

Σ.Δ.: … παληκάρια, να πούμε…

Γ.Λ.: … τους λιώσανε…

Σ.Δ.: … παληκάρια, παληκάρια… τι έγινε τώρα; οι Περαματιώτες θα πάνε και πουθενά αλλού τώρα, αφού έχουνε πάρει φόρα, θα πάνε και που- και σε κανα άλλο στέκι, πουθενά εκεί γύρω, ε…;

Γ.Λ.: … όχι, όχι, όχι… εντολή να διαλυθούνε ρε φίλε… να πάνε σπίτια…

Σ.Δ.: … τους έδωσες τέρμα;

Γ.Λ.: … να πάνε, να φύγουνε τώρα, ε τι εντάξει…

Σ.Δ.: … ε, μην τσιμπήσουνε και κανα δικό μας και έχουμε άσχημο τέλος…

Γ.Λ.: … και να πάνε τον Αντωνάκη τώρα, και να ‘μαστε λίγο σταντ-μπάι με τον Αντώνη, μην είναι τίποτα άλλοι απ’ αυτούς που είναι μες στο νοσοκομείο, που έχουνε κοπά- κομματιαστεί, να πούμε, και μη χρειαστεί τίποτα άλλο…

Σ.Δ.: … α, σωστό σωστό…

Γ.Λ.: … ‘ντάξει αυτά, πολύ ματσούκι, έλα…

Σ.Δ.: … μια χαρά, μια χαρά… τέλεια.

Γ.Λ.: … έλα, έλα…


Επιστολή Λαγού

Aλλο ένα στοιχείο "φωτιά" εις βάρος μου, είναι η τηλεφωνική μου συνομιλία με συναγωνιστή μου μετά το περιστατικό του επεισοδίου στο Πέραμα στις 12 Σεπτεμβρίοy του 2013, το οποίο δημιούργησαν οι εργατοπατέρες του ΚΚΕ.

«Αυτοί» που τρέχοντας πίσω από τον εβραιόδουλο Δένδια παρακαλούσαν να βάλουν αυτό το επεισόδιο μέσα στις υποθέσεις της «εγκληματικής» δράσης της Χρυσής Αυγής. «Αυτοί» που με μπροστάρη κάποιον Πουλικόγιαννη είχαν τρομοκρατήσει τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος και έχουν επιτεθεί δεκάδες φορές σε δυνάμεις της αστυνομίας και σε απλούς εργαζομένους, οι οποίοι απλώς είχαν διαφορετική άποψη στις εντολές που τους έδιναν τα κόκκινα σκυλιά του συστήματος. Είναι «αυτοί» οι... αγωνιστές του προλεταριάτου που σε συνεργασία με τα ΜΑΤ προστάτευαν την βουλή από τις αντιδράσεις του αγανακτισμένου κόσμου. Είναι «αυτοί» που παίρνουν κάθε χρόνο δεκάδες εκατομμύρια κομματικές επιδοτήσεις , χωρίς να δίνουν ούτε ευρώ στους ταλαίπωρους συμπολίτες μας.

Είναι «αυτοί» που μας απειλούσαν ότι «από το Πέραμα ως το Κερατσίνι φασίστας δεν θα μείνει». Επειδή λοιπόν βρέθηκαν οι περήφανοι Eλληνες που αντισταθήκαν στην μαρξιστική λαίλαπα μέσα στις φτωχογειτονιές της Β' Πειραιά, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο της κλάψας. Eγιναν ξαφνικά τα θύματα. Ξαφνικά δημιουργήθηκε ένας νέος οσιομάρτυρας. Ο "άγιος" Πουλικόγιαννης. Αυτό το αγνό παιδί του μεροκάματου που δεν πειράζει ούτε κουνούπι και ξαφνικά κάποιοι κακοί φασίστες τον χτύπησαν. Αυτό το παιδί μάλαμα. Τον τίμιο εκφραστή του εργατικού αγώνα. Αυτόν τον αισχρό ψεύτη και ρουφιάνο που εξαιτίας του έχουν κλειστεί στις φυλακές Μαλανδρίνου τέσσερις αθώοι άνθρωποι, από φτωχές οικογένειες. Από οικογένειες τις οποίες  αυτοί  συντηρούσαν.

Οι κομμουνιστές πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι, επιτέθηκαν σε κάποιους Χρυσαυγίτες και στην συμπλοκή που ακολούθησε χτύπησαν κάποιοι εκατέρωθεν. Τότε οι «γνήσιοι αγωνιστές» του ΠΑΜΕ, έτρεχαν σαν τα δαρμένα σκυλιά στην αστυνομία για να κλαφτούν και να κάνουν μηνύσεις. Για να μαθαίνει ο κόσμος, έχουμε στα χέρια μας τις ιατρικές γνωματεύσεις μετά το συγκεκριμένο περιστατικό. Υπάρχουν εκδορές και απλές σωματικές βλάβες σε κάποιους από  τους «λαϊκούς αγωνιστές».

Αυτές λοιπόν οι απλές σωματικές βλάβες μετά από πολλές ημέρες, μετά το κλάμα  τους και κάνοντας αυτό που από μικροί έχουν μάθει καλά, δηλαδή τους ρουφιάνους, μετατράπηκαν σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ποιες; Οι εκδορές και οι αμυχές.

Υπάρχουν πολλά ακόμη στοιχεία που βρίσκονται στα χέρια μας και θα τα χρησιμοποιήσουμε στο δικαστήριο και τότε θα ψάχνουν που να κρυφτούν. Όσον αφορά το τηλεφώνημα μου, επαναλαμβάνω ότι είναι μετά το περιστατικό. Σχολιάζω ένα συμβάν το οποίο μου μεταφέρθηκε και στο οποίο μαθαίνω ότι Παμίτες επιτέθηκαν σε Χρυσαυγίτες. Συγνώμη που δεν στεναχωρήθηκα για το ότι αντέδρασαν οι Χρυσαυγίτες. Και για να γίνω ξεκάθαρος, όταν κάποιοι μας επιτίθενται για να μας χτυπήσουν, προτιμώ να αντιδράσω και να χτυπήσουν αυτοί. Από κει και πέρα, είναι ξεκάθαρο πως φυσικά δεν υπάρχει εντολή από εμένα, γιατί μαθαίνω μετά το περιστατικό τι έχει συμβεί.

Oπως επίσης είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει καμιά ανθρωποκτόνος πρόθεση από 20 χρυσαυγίτες που αμύνονται στην επίθεση 45 κομμουνιστών. Για ότι δεν  πέρασε η προπαγάνδα των σκυλιών του συστήματος, μπορείτε να δείτε πολύ απλά , τι ποσοστό πήρε η Χρυσή Αυγή στο Πέραμα και τι το ΚΚΕ, ο κόσμος είναι μαζί μας και μας στηρίζει. Ξέρει την αλήθεια.

Και κάτι ακόμα. Χάρις στον τιτάνιο αγώνα που έδωσαν οι συναγωνιστές μου στην ζώνη Περάματος, ο μεγάλος μας στόχος πήρε σάρκα και οστά. Δημιουργήθηκε επίσημα το σωματείο της Χρυσής Αυγής με την ονομασία «Άγιος Νικόλαος»

Βέβαια οι παρακρατικοί του ΠΑΜΕ, απειλούν τον ΟΛΠ να μην μας δώσει το γραφείο που δικαιούμαστε. Να τους ενημερώσω πάντως πως τον χώρο θα τον πάρουμε ό,τι και να γίνει.Όταν είχε ξεκινήσει όλη αυτή η άθλια σκευωρία, σας είχα πει ότι δεν θα βρείτε τίποτα το ενοχοποιητικό εις βάρος μου και εις βάρος της Χρυσής Αυγής. Ψάχνατε απεγνωσμένα να βρείτε παράνομο οπλισμό. Δεν υπήρχεΨάχνατε να βρείτε παράνομα χρήματα, δεν υπήρχαν.

Λέγατε ότι έχω σχέσεις με την νύχτα και παράνομες πράξεις. Σας εξευτέλισα και σε αυτό το κομμάτι, μιας και ήμουν πεντακάθαρος. Λέγατε ότι είμαι ηθικός αυτουργός στην δολοφονία του Κερατσινίου, φάγατε την σφαλιάρα σας και εκεί. Και τώρα τι; Με κατηγορείτε για μια τηλεφωνική επικοινωνία ΜΕΤΑ από ένα συμβάν.

Με έχετε κατηγορήσει για τα πάντα και τελικά σας έχω διασύρει στα πάντα. Γελοιοποιηθήκατε βρε κακομοίρηδες. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω με τίποτα. Συνεχίζω τον αγώνα μου σαν περήφανος και απροσκύνητος Χρυσαυγιτης. Προκαλώ το σύστημα να μας πάει σε μια δίκη και μάλιστα δημόσια. Και εκεί τους υπόσχομαι ότι αυτό που τους επιφυλάσσουμε δεν θα έχει προηγούμενο.Το δίκιο θα επικρατήσει. Και το δίκιο σε αυτήν την περίπτωση βρίσκεται όλο με το μέρος της Χρυσής Αυγής. Στέκομαι με ακλόνητη πίστη απέναντι σε όλο το διεφθαρμένο κατεστημένο μαζί με τους συναγωνιστές και τον Αρχηγό μας.

ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ
ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ



Από την ανάγνωση της συνομιλίας του Λαγού με τον Δεβελέκο και της επιστολής του Λαγού επιβεβαιώνεται πλήρως από τον ίδιο τον Λαγό, ότι η συνομιλία είναι αυθεντική και αυτούσια. Επομένως, επιβεβαιώνονται απόλυτα όλα όσα κατέθεσε ο Σ. Πουλικόγιαννης κατά την εξέτασή του από τον συνήγορο πολιτικής αγωγής Θ. Θεοδωρόπουλο.

Θυμίζουμε ότι ο Σ. Πουλικόγιαννης αναφέρθηκε και στη κατασκευή του Λαγού, που εμφάνισε το ΠΑΜΕ ως επιτιθέμενο και τη ΧΑ ως αμυνόμενη το βράδυ της δολοφονικής επίθεσης, και απέδειξε με στοιχεία το ανυπόστατο αυτού του ισχυρισμού. Ο ισχυρισμός αυτός του Λαγού καταρρέει και από όσα περιγράφει ο ίδιος, περιχαρής, στη συνομιλία με τον Δεβελέκο. Μάταια προσπαθεί ο Λαγός να πείσει ότι για τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα έλαβε γνώση μετά. Οπως φαίνεται καθαρά απ’ όσα παραθέσαμε παραπάνω (και όχι μόνο απ’ αυτά) ο Λαγός ήταν -για λογαριασμό του φίρερ και της ηγεσίας της ΧΑ- ο άνθρωπος που σχεδίασε, οργάνωσε και κατεύθυνε τη δολοφονική επίθεση.

Πανικός στα έδρανα

Αναφερθήκαμε ήδη στον πανικό που επικράτησε στα έδρανα της υπεράσπισης των νεοναζί. Μερικοί από τους υπερασπιστές, όπως ο συνήγορος του Λαγού, Αλεξ. Αλεξιάδης, κατέφυγαν στη λύση της παγίδευσης των μαρτύρων με παραπειστικές ερωτήσεις, μπας και αποσπάσει από αυτούς απαντήσεις του τύπου «δε γνωρίζω», «δε θυμάμαι» (για πράγματα που είναι ευρέως γνωστά) και έτσι να χτίσει αμφιβολίες υπέρ του εντολέα του.

Είναι γνωστό πια, ότι το τάγμα εφόδου της ΧΑ τη νύχτα της δολοφονικής επίθεσης κατά του ΠΑΜΕ, αριθμούσε περίπου 50 άτομα, από τα οποία τα πιο πολλά ήταν οπλισμένα. Είναι επίσης γνωστό ότι τα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ ήταν περίπου 20 και ότι είχαν βγει για να προπαγανδίσουν το φεστιβάλ της ΚΝΕ και όχι για να σβήσουν συνθήματα της ΧΑ.

Στη συνεδρίαση της 16ης Δεκέμβρη, εξετάστηκε από τους υπερασπιστές των νεοναζί ο Αθ. Καραμπέρης, που ήταν ένας απ’ αυτούς που δέχτηκαν τη δολοφονική επίθεση. Τότε φάνηκε καθαρά το άγχος που διακατέχει τον υπερασπιστή του Λαγού, καθώς διαπιστώνει ότι ο πελάτης του όχι μόνο αποκαλύπτεται ένοχος κατά το κατηγορητήριο, αλλά αντιμετωπίζει και τον κίνδυνο να αποφασίσει το δικαστήριο να στείλει την υπόθεση στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για παραπέρα δικαστική διερεύνηση του εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας. Δεν είχε άλλη λύση εκτός από την εφαρμογή της… κοπτοραπτικής και των παραπειστικών ερωτήσεων, μπας και μπορέσει να εγείρει αμφιβολίες για την ενοχή του πελάτη του.

Ο Αλεξιάδης ρώτησε τον μάρτυρα Καραμπέρη αν είναι αλήθεια ότι οι παμίτες ήταν 40 και οι χρυσαυγίτες 20 και ότι οι παμίτες είχαν βγει το βράδυ για να σβήσουν συνθήματα της ΧΑ. Ο μάρτυρας απάντησε ξερά ότι δεν είναι αλήθεια, γιατί δεν αντιλήφθηκε τη μεθόδευση του συνηγόρου υπεράσπισης, που ξεδιπλώθηκε αμέσως μετά. Μεθόδευση που αποσκοπούσε να ενισχύσει τον ισχυρισμό ότι δεν αληθεύουν όσα κατατίθενται για τη γνώση που είχε ο πελάτης του Λαγός για τη δολοφονική επίθεση.

Ιδού τι είπε ο υπερασπιστής του Λαγού αμέσως μετά την απάντηση του Αθ. Καραμπέρη, ότι δεν είναι αληθές πως ότι οι παμίτες ήταν 40 και οι χρυσαυγίτες 20 και πως οι παμίτες είχαν βγει για να σβήσουν συνθήματα των νεοναζί: «Αυτά τα δύο -40 του ΠΑΜΕ, 20 ΧΑ και σβήσιμο συνθημάτων της ΧΑ- είναι αναληθή. Αρα, κ. μάρτυς, πώς γνωρίζετε ότι ο Ι. Λαγός είχε γνώση για τα πραγματικά περιστατικά που λάμβαναν χώρα εκείνη την στιγμή, αφού όλη η γνώση μέχρι τώρα αποδεικνύεται ότι ήταν αναληθής;».

Ο συνήγορος υπεράσπισης Αλεξιάδης που εμφανίζεται ως σοβαρός νομικός, που δεν μεταχειρίζεται παραπειστικά μέσα για να παγιδεύσει τους μάρτυρες που δεν έχουν μεγάλη πείρα, διέπραξε εν πλήρη συνειδήσει το ατόπημα να χαρακτηρίσει ως αναληθή την αποδεδειγμένη γνώση του πελάτη του για κάθε λεπτομέρεια της δολοφονικής επίθεσης του χρυσαυγίτικου τάγματος εφόδου. Υπάρχει η συνομιλία Λαγού-Δεβελέκου, που ουδέποτε ο Λαγός τόλμησε να διαψεύσει. Οσες εναγώνιες προσπάθειες κι αν καταβάλλει ο «νομικός των χιλίων καρατιών», η αλήθεια δεν αλλάζει: ο πελάτης του (Λαγός) δεν υπήρξε λήπτης πληροφοριών, και μάλιστα αναληθών, για γεγονότα που έγιναν από τρίτους. Ηταν ο άνθρωπος που σχεδίασε και οργάνωσε τη δολοφονική επίθεση κι αυτός που φρόντισε για την επιτυχή έκβασή της.

Οπως είναι γνωστό, οι νεοναζί βουλευτές Λαγός, Παναγιώταρος και Μίχος, μαζί με 40 «φουσκωτούς» της ΧΑ (όχι μεταλλεργάτες) και 15 περίπου χρυσαυγίτες που εργάζονταν στη Ναυπηγοεπισκευαστκή Ζώνη του Περάματος πήγαν στις 8 Αγούστου του 2013 σε μια καντίνα της Ζώνης, όπου προσπάθησαν να εμφανίσουν τη δολοφονική επίθεση ενάντια στο ΠΑΜΕ, που είχαν σχεδιάσει σε κεντρικό ηγετικό επίπεδο, ως αίτημα και απαίτηση των εργατών της Ζώνης. Και γι’ αυτό το ζήτημα υπέβαλε ερωτήσεις στον μάρτυρα Καραμπέρη ο συνήγορος του Λαγού. Ο «γκραν μετρ» εφάρμοσε και πάλι τη μέθοδο της κοπτοραπτικής και των παραπειστικών ερωτήσεων, προκειμένου να ισχυριστεί ότι η συνάντηση των τριών βουλευτών με τους 40 «φουσκωτούς» και τους ελάχιστους εργάτες-μέλη της ΧΑ (ανάμεσά τους και ο Μιχάλαρος), έγινε για την προαναγγελία της ίδρυσης του δουλεμπορικού σωματείου «Αγιος Νικόλαος» και όχι για την προαναγγελία της δολοφονικής επίθεσης.

Για την περιβόητη επίσκεψη των χρυσαυγιτών βουλευτών στη Ζώνη και τα όσα διαμείφθηκαν σ’ αυτή παραπέμπουμε στο αναλυτικό μας ρεπορτάζ με τίτλο «Φίρερ, ηγεσία και τάγματα εφόδου, με σφιχτή κάθετη οργάνωση, εκτελούν και συμβόλαια καπιταλιστών» (δείτε εδώ). Εχουμε απομαγνητοφωνήσει ολόκληρο το τμήμα από τις ερωτήσεις Αλεξιάδη στο μάρτυρα Καραμπέρη και θα παραθέσουμε παρακάτω ένα μικρό τμήμα, που αποκαλύπτει τη μέθοδο της κοπτοραπτικής και των παραπειστικών ερωτήσεων. Ο Λαγός στη Ζώνη διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο. Μίλησε τρεις φορές μπροστά στους «φουσκωτούς» και τους λιγοστούς εργάτες τύπου Κυριτσόπολου, προέδρου του δουλεμπορικού σωματείου των 28-30 μελών, που είναι μια σφραγίδα και δεν μπορεί να αναπτύξει καμία νόμιμη δράση ως σωματείο! Μόνο ως δουλεμπορική εταιρία και ως τάγμα εφόδου μπορεί να λειτουργήσει. Εκανε και δήλωση στο τέλος ο Λαγός, για να τον γράψει η χρυσαυγίτικη κάμερα.

Στην τρίτη παρέμβασή του ο Λαγός ξεκίνησε λέγοντας: «Εμείς ήρθαμε εδώ τώρα, κάναμε την πρώτη κουβέντα να σπάσει αυτό το απόστημα (σ.σ. το ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο Μετάλλου) που κανείς δεν τολμούσε να μας φωνάξει».

Εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο μάρτυρας Καραμπέρης δεν έχει δει όλο το βίντεο που ανέβασε η ΧΑ στην ιστοσελίδα της, ο συνήγορος του Λαγού του έθεσε την εξής παραπειστική ερώτηση: «Γνωρίζετε, κ. μάρτυς, ποιος είπε τη φράση το απόστημα πρέπει να σπάσει»; «Μου φαίνεται ο Παναγιώταρος» απάντησε ο μάρτυρας. Αλλάζει, άραγε, η πραγματικότητα από το αν ένας μάρτυρας δε θυμάται καλά ποιος χρυσαυγίτης είπε τι; Ετσι κι αλλιώς, οι μάρτυρες δεν ήταν παρόντες στη θερινή σύναξη των βρυκολάκων του ναζισμού στην καντίνα της Ζώνης. Ο,τι ξέρουν ή το διάβασαν στις εφημερίδες ή είδαν το βίντεο στην ιστοσελίδα της ΧΑ. Το βίντεο είναι το στοιχείο που ενοχοποιεί τον πελάτη του και όχι το αν κάποιος μάρτυρας θυμάται καλά το περιεχόμενό του και κάποιος άλλος όχι. Θα πρέπει να βρίσκεται πραγματικά σε απελπιστική θέση ο «γκραν μετρ» για να παραβλέπει πράγματα που τα γνωρίζουν ακόμα και πρωτοετείς της Νομικής.

Να του θυμίσουμε εμείς τον αποκαλυπτικό διάλογο ανάμεσα στον πελάτη του Λαγό και έναν κρυφοχρυσαυγίτη εργάτη:

Κρυφοχρυσαυγίτης: Να σε ρωτήσω κάτι σε παρακαλώ. Αν καλέσουμε το κόμμα της ΧΑ, θα έρθει στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά; Θα πάμε στη φωλιά του λύκου να τους ξεριζώσουμε; Να τους ξεριζώσουμε…

Μεσολαβεί ένας πλειοδοτικός διάλογος για το ποιος θα πάει και ποιος δε θα πάει στη φωλιά του λύκου και καταλήγουν:

Λαγός: Και εγώ σας απαντάω. Εμείς σαν ΧΑ θα είμαστε.

Κρυφοχρυσαυγίτης: Θα είσαστε;

Λαγός: Θα είμαστε.

Κοπτοραπτική έκανε ο συνήγορος υπεράσπισης και στην τελική δήλωση του Λαγού, που έχει ως εξής: «Η ΧΑ ήταν και σήμερα εδώ, ήταν στην επισκευαστική Ζώνη του Περάματος. Ηταν και καλά, θεωρητικά, στην καρδά του ΠΑΜΕ. Είναι η κατάντια που επικρατεί στη Ζώνη. Δουλεύανε εκατοντάδες έλληνες εργαζόμενοι κα συντηρούσανε τις οικογένειές τους. Σήμερα δεν υπάρχει τίποτα. Εξαθλιωμένοι οι έλληνες κα περαματώτες συμπολίτες μας έχουν ζητήσει την βοήθεια και την στήριξη της ΧΑ. Η ΧΑ είναι εδώ, θα τους στηρίξει με όλες τις δυνάμεις μας εντός και εκτός κοινοβουλίου. Και θα δώσουμε μια υπόσχεση στον εαυτό μας και σε αυτούς τους ανθρώπους. Η ζώνη θα κερδηθεί, τα καράβια θα έρθουν πίσω και οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, οι οποίοι καπηλεύονται τόσα χρόνια αυτή εδώ την κατάσταση, θα εξαφανιστούν από εδώ πέρα μέσα».

Είναι και αυτή η δήλωση μια ακόμα απόδειξη ότι τα γκεσέμια της ΧΑ, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Λαγό, πήγαν στη Ζώνη για να προαναγγείλουν τη δολοφονική επίθεση κατά του ΠΑΜΕ. Θα πρέπει να είναι κανείς ηλίθιος για να πιστέψει ότι θα πετύχαιναν να ξεριζώσουν το ΠΑΜΕ με το «σωματείο» των 28 μελών και με ειρηνικά μέσα! Ο δικηγόρος Αλεξιάδης, που το υποστήριξε, κάθε άλλο παρά ηλίθιος είναι. Σε απόγνωση και πανικό ναι, ηλίθιος όχι.

Ιδού η «δήλωση Λαγού» που παρουσίασε ο συνήγορός του: «Υπάρχουν εξαθλιωμένοι εργάτες που ζήτησαν την βοήθεια της  ΧΑ. Η Ζώνη πάλι θα κερδηθεί, τα καράβια θα γυρίσουν πάλι πίσω και οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ που καπηλεύονται τόσα χρόνια την κατάσταση εδώ μέσα θα εξαφανιστούν». Κατασκεύασε μια «αφυδατωμένη» και πολύ μικρή δήλωση του και αποσιώπησε τις υπόλοιπες τοποθετήσεις που έκανε ο πελάτης του την ίδια μέρα. Φιλότιμη η προσπάθεια, πλην όμως απολύτως ατελέσφορη, να παρουσιάσει τον Λαγό ως φορέα της… ειρηνικής συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης. Αν δεν επρόκειτο για τους νεοναζί, η προσπάθεια του συνηγόρου θα προσφερόταν για διασκέδαση.

Οι νεοναζί πήγαν στο Πέραμα για να προαναγγείλουν τη δολοφονική επίθεση κατά του ΠΑΜΕ. Η κίνησή τους δεν είχε… αγνά πατριωτικά κίνητρα, αλλά είχε το χρώμα του χρήματος. Είχαν αναλάβει ένα συμβόλαιο για λογαριασμό εργολάβων της Ζώνης και το συμβόλαιο αυτό δεν μπορούσαν να το εκτελέσουν με το δουλεμπορικό σωματείο-σφραγίδα των 28 μελών. Επρεπε να δείξουν πως είναι σε θέση να «καθαρίσουν» με τον τρόπο των νυχτερινών δολοφονικών επιθέσεων. Γι’ αυτό παρέταξαν στην έρημη Ζώνη τα μούσκουλα των 40 «φουσκωτών» του τάγματος εφόδου. Η αλληλουχία των γεγονότων είναι τέτοια που δεν μπορεί να την κλονίσει κανένα παραμύθι της Χαλιμάς απ’ αυτά που μηχανεύεται ο υπερασπιστής του Λαγού.

ΥΓ. Την ίδια τακτική εφάρμοσε ο συνήγορος του Λαγού και κατά την εξέταση  του μάρτυρα Ν. Ζύμαρη. Γι’ αυτό σε επόμενο ρεπρτάζ μας.

πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου